Ako šetríte na dovolenku?

20. jan 2024

Ahojte baby ako setrite na dovolenku? Kolko mesacne viete odlozit a kolko nakoniec nanu mate?

lindous
20. jan 2024

Ako vždy pri týchto témach, nemá zmysel porovnávať konkrétne sumy, lebo každý má iný príjem, iné výdaje a predstavuje si inú dovolenku... ale tak vo všeobecnosti, ja na dovolenku vyslovene nešetrím, keďže málokedy niečo plánujeme vyslovene s predstihom, mám nejaké stabilné úspory navyše, z ktorých míňam na cestovanie, keď sa prihodí nejaká dobrá letenka a podobne a potom ich zase doplním 🙂

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gemerka17
20. jan 2024

Nie je to veľmi šťastné sformulovana otázka. Dajú sa urobiť dovolenky za minimum peňazí aj za priemerný ročný príjem slovenského občana. Dovolenku, ktorá je u nás väčšinou cez pol sveta mame zabookovanu rok dopredu. Z prijmu odkladám peniaze, ktoré nepotrebujeme minút na bežný život. Následne premyslím ročný rozpočet dostatočne dopredu, aby som vedela kam a koľko krát absolvovať dovolenku a výlety.

mclissa
20. jan 2024

Na dovolenky nesetrime. Vezmeme sa hoci kedy zaplatime a ideme. Setrime iba na to keby prisli “horsie” casy z tych penazi neberieme.

lilyianka
20. jan 2024

My síce odkladáme, ale na iné veci, nie dovolenku. Tu vyberiem a zaplatím. Čiže nemáme to tak,že rok budem odkladať po 200€ mesačne,aby som potom šla na dovolenku. Chodíme na lyžovačku, letnú dovolenku a potom ešte na jeseň plus medzitým výlety, výstavy atď.

zuzkaa1991
21. jan 2024

Kazdy by mal.vediet setrit resp.mam nejaku rezervu oficiálne by sme si mali odkladat 10% z prijmu...a voaf menej tak to u nas vychádza tiez nesetrime len na dovolenku ale všeobecne keby mahod trebalo daco z toho berieme aj na dovolenky dorabky atd kedze.mame. novostavbu stale daco vyskoci....preto idealne je 10% z prijmu ja hneď posielam na druhy ucet kde setrime ako pridu vyplaty inax by som minula😁🤣

radkaradix
21. jan 2024

@zuzkaa1991 hmm, ja som zas citala, ze mame odkladat 20% z príjmu. Konkrétne 50% na povinné platby, 30% na zábavu a 20% odkladať.. ;)

zuzkaa1991
21. jan 2024

@radkaradix akoze ak niekto ma taky prijem aj viac jasne ale min. By sa malo 10% tak výdaje ani som nepocitala koľko % vyjde. Nam🤣🙈ale jasne cim rozpočet pusti treba co najviac usetrit ;) my mame nepravidelny prijem

valeria_h
21. jan 2024

Ja som si odložila celý 13ty plat.

marca12
21. jan 2024

Na letnu dovolenku setrim tak,ze odkladam na sporiaci ucet. V podstate to,co odkladam na sporiaci ucet su peniaze na necakane vydavky a aj dovolenku. Ostatne mensie v roku si platim normalne z uctu.

mamina7070
21. jan 2024

ja setrim na dovce tak ze si odkladam odmeny co mam navyse
teraz ideme na zanzibar

akvi
21. jan 2024

Nijako si nesetrime, pretože ak si ju nevieme dovoliť z bežných príjmov, tak na nu proste nejdeme. Resp ideme na takú, ktorú si dovoliť vieme. Mne príde úplne mimo skrblit celý rok a oplieskat peniaze za týždeň na drahej dovolenke. Ja nechápem, ako môžu ľudia žiť týmto spôsobom. Náš sused napríklad nemá na to, aby vymenil strechu na dome, ktorá sa mu už rozpadá, ale každé leto je dva týždne pri mori a kupil si nové auto. A takto to má bohužiaľ veľa ľudí na SK.

jaja20
21. jan 2024

Z každej mojej výplaty dám nabok 400€, plus všetky odmeny, preplatky za byt a dane,peniaze, ktoré dostanem od rodičov k meninám, narodeninám, Vianociam a nazbiera sa mi za rok pekná sumička. Samozrejme, zarába aj manžel, takže aj on má našetrené zase na svojom účte. Minulý rok nám to vyšlo na 3 dovolenky - Kapverdy, Jordánsko, Dominikánska republika.
Byt máme na hypotéku. Nasporené máme aj do rezervy niekoľko tisíc, ale tých peňazí sa nechytáme.

jaja20
21. jan 2024

@mamina7070 A ktorý hotel ste vybrali?

mamina7070
21. jan 2024

@jaja20 sunset kendwa beach hotel (na odporucanie kolega bol osobne)

dali sme
si len ranajky lebo mame trojdnove safari ngoro ngoro plus safari blue spice farm korytnacky mnemba a tak ako vylety objednane

majka99999
21. jan 2024

Odkladame priebezne kazdy mesiac na sporiaci ucet a vsetko take mimo bezne nakupy ide odtial (pracka, Playstation na Vianoce, dovolenka - posledne 3 velke vydavky)., tak 3-5 tis. sa da priebezne. Sme vacsinou na SK s ubytovanim zdarma, takze nepotrebujeme velke sumy. 😁
Myslim, ze toto zavisi od prijmu, niekto si vezme aj uver, co zas ja nie, radsej by som rok ozelela dovolenku a namiesto splacania uveru by som odkladala.

nelka93
21. jan 2024

My sme si už dovolenku vybrali a zaplatili zálohu. Šetrím celý rok a z toho potom platím dovcu a ďalšie veci, ktoré chcem.