Ako sa pripraviť na Mallorcu s deťmi?

terina25
3. feb 2011

Včera manžel nečakane kúpil zájazd na Mallorku,oblasť Can Pastilla-od 9.9.mám 2 deti-dcéru tá bude mať vtedy 31 mes.a syn bude mať 14 mesiacov.boli ste tam niekto s deťmi ?aké je tam vtedy počasie,čo si zbaliť-aké oblečenie-letné,či radšej hrubšie?je tam vtedy vobec ešte teplo?a ešte ma zaujíma ako je to s kočiarom v lietadle.synovi musíme vziať kočiar.kočiar sa dáva do batožinového priestoru alebo sa dá dať aj ako príručná batožina?máme športiak,ale po zložení je dosť veľký,tak neviem,či sa dá vziať ako príručná batožina.máme polpenziu.odporúčate all inclusive,alebo postačí aj polpenzia?ako je to s vodou,treba kupovať,či je pitná z vodovodu?syn pije UM...

budem vďačná za všetky rady,lebo sme s deťmi ešte pri mori neboli.

lalus
3. feb 2011

terina na Mallorke sme boli, ale ešte bez malého...no aspoň čosi Ti možno pomôže z mojej odpovede. Mallorka je v pohode (my sme boli v inom stredisku síce), určite by som sa neobávala ísť s deťmi. Začiatkom septembra tam určite eše zima nebude 😉 Kočík môžete brať až k lietadlu, tam ho vložia do batožinového priestoru a okamžite po vystúpení vám ho pripravia znova - nevadí že je väčší, oni ho dajú k ostatnej batožine, ale teda až na poslednú chvíľu pred nastúpením.
Strava - kvôli deťom by som odporúčala aj obedy ak už nie all inclusive. Kým sme chodili sami dvaja s mm, aj my sme brávali len polpenzie s tým, že sme si dali poriadne neskoré raňajky a poriadnu skorú večeru a cez deň sme len sem tam niečo prehryzli...s dieťaťom takto nevydržíš a ešte ak ich máš naučené na stravu 5x denne, určite im budeš musieť obedy dokupovať, desiate a olovranty...nedáš ich predsa na poobedný spánok hladné. Taktiež kvôli nápojom po celý deň je AI lepšie.
Voda je pitná, menšiemu by som však asi kupovala balenú na to UM (boli sme na Kréte, keď mal náš 1 rok a napriek pitnej vode som mu tiež kupovala...vzala som si rýchlovarnú kanvicu a na izbe som mu prevárala vodu a zalievala UM i kaše).

terina25
autor
3. feb 2011

@lalus ďakujem za odpoveď.k tomu all inclusive...oplatí sa to?lebo napr.keď som bola v egypte ,tak to bolo super.mohli sme jesť čo sme chceli,piť-skrátka sa to oplatilo.ale počula som,že niekde sa to all inc.ani neoplatí.tak preto teraz váham,či radšej nestačí len tá PP a obedy si budeme sami kupovať.

a ku kočiaru.treba ho tiež nejako označiť menovkou?ako dlho trvá približne checking na letisku na malorke?2 hodiny,či dlhšie?

lalus
3. feb 2011

@terina25 no AI podľa vlastného uváženia...napr. na tej Mallorke sme mali aj my len obedy a večere formou švédkych stolov a tie boli bohaté až až...nám s mm to stačilo, pri deťoch neviem 😨 je však pravda, že ten týždeň vydržia aj na suchých obedoch.
Kočík Ti označia nálepkou pri check-in, keď povieš, že s ním ideš až do lietadla....a check-in na Mallorke? čo ja viem? v norme...nepamätám si nejaké extra zdržanie (zato to 2-hodinové meškanie na Kréte aj s malým mi v pamäti zostalo 😠 😠 😠 )

terina25
autor
3. feb 2011

@lalus a cestu lietadlom ako zvládol syn?v pohode?nebolo mu zle?predsa len, je tam tlak 😒

lalus
3. feb 2011

nie, mal ešte cumlík, tak si dudkal...akurát sa zlostil, že na fázu vzlietania a pristávania musel byť pripútaný 😀 ináč štvornožkoval (vtedy ešte nechodil) po lietadle a robil ostatným zábavu 😎

terina25
autor
3. feb 2011

@lalus tak to je super 😀

lucik194
30. apr 2011

no k mallorke asi toto: september je super obdobie pre deti, tepla voda, menej ludi, ale este vacsina hotelov a restauracii otvorena. teplotu mozes pozerat priamo na www.imn.es je to ich meteorologicke centrum, pokial nevies po spanielsky - da sa to tam prepnut na anglictinu, je tam aj predpoved pocasia, teplota mora....
No k miestu - Can Pastilla je dost hlucne miesto (kvoli blizkosti letiska), vsetky lietadla prelietavaju ponad .... to moze deckam vadit.... inak pohoda
Obedove menu je v tej oblasti do 10-12 Eur, v tej oblasti je velmi vela hotelov a apartmanov, restauracii.
plaz je pieskova, ak chces nieco viac vediet, pis na IP

rainee
20. jún 2012

ahojte, boli ste niekto v Playa de muro - hotel Holiday garden? oplati sa tam ist s detickami?

lucik194
22. jún 2012

nebola som tam ale nasla som takuto recenziu:

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g1222...

vevusiatko
25. jún 2012

Baby boli ste niekto tento rok na mallorce?

kika97
26. jún 2012

Ja minulý rok a tento rok idem od 14.7.2012. Pýtaj sa ak chceš 🙂

terina25
autor
11. júl 2012

my sme nakoniec na mallorce neboli,pretože zrušili let z košíc.a aj tento rok to zrušili 😖 škoda. vždy som túžila vidieť mallorcu a aj preto manžel nečakane kúpil tento zájazd - a teda som sa aj s ním riadne pohádala.a nakoniec sme tam aj tak nešli.dúfam,že niekedy sa tam dostaneme.zatiaľ len budem čítať aké ste mali vy skúsenosti 😉

kikina84
20. nov 2012

@terina25 a co sa stalo ze zrusili lety? ako je to mozne? vratili vam potom peniaze za zajazd? alebo vam dali nejaku nahradu? dakujem

terina25
autor
20. nov 2012

@kikina84 volali nám asi týždeň pred odletom z cestovky,že let z Košíc sa ruší.a ponúkli nám,že možme ísť o jeden termín skor - čo bolo asi o 2 dni a to sme odmietli.tak sme šli do CK a chceli sme si vybrať nejaký iný zájazd.no tam bola taká ochotná predajkyňa zájazdov,že nakoniec sme si pýtali peniaze späť. ale to bolo ešte v roku 2011.CK to bola tatratour(tiptravel)Tento rok sme chceli ísť tiež na Mallorcu,ale už cez iný CK,no opäť zrušili odlety z Košíc.takže sme boli v Egypte.Asi nám to nie je súdené ísť na mallorcu.Ja dúfam,že niekedy sa nám to podarí 😉

vlasa
20. feb 2013

@kika97 ak sa smiem spytat kde ste boli prosim ta?ja stale neviem nic vhodne najst ☹

kika97
20. feb 2013

@vlasa ja tento rok idem už 3 krát na Malorku po sebe. Dvakrát po sebe sme boli v hoteli Sumba-Borneo cez Firo Tento rok deti chceli znova tam, ale nakoniec som ich prehovorila na iné miesto, nech aj dačo iné uvidíme. Ideme cez Satur do hotela Barcelo Ponent Playa. Kľudne sa pýtaj 🙂

vlasa
20. feb 2013

@kika97 a bolo tam dobre?my potrebujeme hotel v tichom prostredi,blizko mora,all inc,a hlavne nieco pre deti nech tam je 🙂 idem kuk na to

kika97
20. feb 2013

Bolo tam krásne, preto sa tam radi kedykoľvek vrátime. Pláž 20 m -cez promenádu. Tichý asi 4 poschodový hotel, pred hotelom promenáda, dá sa tam prechádzať, cca 500 metrov uličky s obchodíkmi, zábavné centrum pre deti . Pozvoľný vstup do mora. Od letiska cca hodinu.

vlasa
20. feb 2013

@kika97 hej,akurat aj cena je paradna,na 7dni mi to vyratalo 2650e,to je sialene,aj dcera ma skoro dospelacku cenu 😠 inak to splna vsetky moje kriteriaaaa 😵

123zuzka123
28. feb 2016

@kika97 ahoj.....chcela by som sa opýtať , ako to je s all inclusive???ideme tento rok s deťmi 1r. a 6r. a sa bojím, či budem vedieť vybrať malému niečo na jedenie a aj dcére nakoľko má veliakiu:(((....ako to vyzerá "to all inclusive??" neviem , dá sa to porovnať s egyptom.....tam sme boli, ale europu skúšame prvý krát🙂))))ďakujem za odpoveď
@lucik194

lucik194
28. feb 2016

@123zuzka123 ahoj tak s hotelmi ti nepomozem, ja som sice bola na mallorce uz 4x ale nikdy nie hotel....

luciaalex
1. mar 2016

@123zuzka123 nikdy nesmies porovnávať severnú Afriku (Egypt, Tunisko ) ani Turecko napr. S európskymi destinácia mi, Európa je drahá a preto dostaneš za tie isté peniaze relatívne menej. ALE mallorka je pohoda je to Španielsko a tam sa nemusíš báť ani 3 hviezd ,hotely sú ok. Niektoré majú na vyžiadanie aj celiaticku stravu, skús im vopred zamejlovať . No a jak poznám deti, aspon tie bezproblemove, tie sa prestravujú na špagetach s kečupom a hranolkach 😀 potom nahlas vykrikuju (najlepšie tam kde je veľa ľudí, v obchode) že poďme mami zas do hotela, nech sa konečne dobre najem cestovín . Neboj, Španielsko je pohoda, určite nebudete hladní. Šunky, syry, šaláty, cestoviny, mäso ,dobre hotely seafood, víno, pivo, maškrty. A výborné ovocie. Neboj a teš sa 😀