Ako sa dostanem do Viedne na vianočné trhy?

renka144
19. nov 2018

ahojte, poraďte ako sa najlepšie dostanem do Viende, napr. na Rathausplatz (vianočné trhy) z Bratislavy. vlak, autobus, zastávky a spoje po Viedni. Ďakujem

katren
19. nov 2018

Autom

katka5584
19. nov 2018

@renka144 ja idem cez Ck vianocne trhy plus nakupy v primarku

bubbinaa
19. nov 2018

Zaleží od toho z akého miesta si ale robia sa normálne zájazdy, na zlavomate to máš tuším od nejakých 15 eur, podľa toho aké máš miesto nástupu a ideš tam na trhy a na nákupy ako písala katka, dovezú ťa tam aj nazad

evalin88
19. nov 2018

Vlak chodi kazdu hodinu tam aj spat, boli sme dva krat. Z hlavnej stanice. Ani to nebolo neako extra drahe. Este ti poradim. Ze tie trhy su okrem pred radnicou aj vselikde inde v meste. Pred radnicou je vzdy kopa turistov.

evalin88
19. nov 2018

Spolu s listkom na vlak sa da kupit aj jednodnovy listok na dopravu poviedni u nas priamo na stanici 😁

warholette
19. nov 2018

@katren nie kazdy ma auto a nie kazdemu sa chce trepat do cudzej krajiny, cudzieho mesta s cudzim dopravnym znacenim autom. Plus snazit sa vo Viedni zaparkovat, no to tak...

vroni
19. nov 2018

Prides vlakom na hlavnu stanicu, na nej nastupis na elektricku cislo D (to nie je preklep, naozaj D), vystupis pred radnicou (cca 20 - 25 minut), trhy uvidis hned, nemozes sa pomylit, elektricka stoji priamo na namesti, kde sa konaju.

melbak001
19. nov 2018

za mna s CK, tak som bola nedavno aj v uzhorode

hettinka
19. nov 2018

kludne bez CK, do Viedne vlakom a potom električkou. Sieť MHD vo Viedni je funkčná, jazdia autobusy, metro a električky. My chodíme každý rok, ale ešte by som si okrem trhov niečo naplánovala, tie trhy sú tak na hodinu. Atmoška super, ale všetko drahé a nakupovať sa veľmi nedá.
Po Viedni ja krásna výzdoba, zájdote aj smerom do centra, je v pešej dostupnosti a ak vám bude zima, oplatí sa zájsť aj do niektorého z múzeí, napr. Prírodovedno-historické je naozaj krásne.

Ja tento rok idem do zámku Schonbrunn a na trhy pred zámkom. V centre som bola veľakrát, tak chceme skúsiť niečo iné.

vroni
19. nov 2018

@hettinka, nezabudnite si vziat vrstvu oblecka navyse, v Schönbrunne je to velke otvorene priestranstvo, vzdy tam besne fuka.

hettinka
19. nov 2018

@vroni dakujem, idem so študentami, tak aj im poviem. My ideme do technického múzea, potom na chvílku na trhy a na prehliadku do zámku (dovnútra), potom sa presúvame do centra. Ale to ideme autobusom.

renka144
autor
20. nov 2018

@vroni ďakujem za konkrétny tip

renka144
autor
20. nov 2018

Ďakujem všetkým za info

kiwi3
20. nov 2018

autobus 5 eur cesta, ak zalezi aj na financiach

katren
20. nov 2018

@warholette prosim ta, pises ako keby to bol koniec sveta...vsetko sa da, ked sa chce...niekedy je to horsie doma ako inde vo svete 😉

lidia73
20. nov 2018

my planujeme ist tiez autobusom. je to lepsie a aspon si budeme moct dat punc 🙂 🙂