ahojte, poraďte ako sa najlepšie dostanem do Viende, napr. na Rathausplatz (vianočné trhy) z Bratislavy. vlak, autobus, zastávky a spoje po Viedni. Ďakujem
Autom
Zaleží od toho z akého miesta si ale robia sa normálne zájazdy, na zlavomate to máš tuším od nejakých 15 eur, podľa toho aké máš miesto nástupu a ideš tam na trhy a na nákupy ako písala katka, dovezú ťa tam aj nazad
Vlak chodi kazdu hodinu tam aj spat, boli sme dva krat. Z hlavnej stanice. Ani to nebolo neako extra drahe. Este ti poradim. Ze tie trhy su okrem pred radnicou aj vselikde inde v meste. Pred radnicou je vzdy kopa turistov.
Spolu s listkom na vlak sa da kupit aj jednodnovy listok na dopravu poviedni u nas priamo na stanici 😁
@katren nie kazdy ma auto a nie kazdemu sa chce trepat do cudzej krajiny, cudzieho mesta s cudzim dopravnym znacenim autom. Plus snazit sa vo Viedni zaparkovat, no to tak...
Prides vlakom na hlavnu stanicu, na nej nastupis na elektricku cislo D (to nie je preklep, naozaj D), vystupis pred radnicou (cca 20 - 25 minut), trhy uvidis hned, nemozes sa pomylit, elektricka stoji priamo na namesti, kde sa konaju.
za mna s CK, tak som bola nedavno aj v uzhorode
kludne bez CK, do Viedne vlakom a potom električkou. Sieť MHD vo Viedni je funkčná, jazdia autobusy, metro a električky. My chodíme každý rok, ale ešte by som si okrem trhov niečo naplánovala, tie trhy sú tak na hodinu. Atmoška super, ale všetko drahé a nakupovať sa veľmi nedá.
Po Viedni ja krásna výzdoba, zájdote aj smerom do centra, je v pešej dostupnosti a ak vám bude zima, oplatí sa zájsť aj do niektorého z múzeí, napr. Prírodovedno-historické je naozaj krásne.
Ja tento rok idem do zámku Schonbrunn a na trhy pred zámkom. V centre som bola veľakrát, tak chceme skúsiť niečo iné.
Ďakujem všetkým za info
autobus 5 eur cesta, ak zalezi aj na financiach
@warholette prosim ta, pises ako keby to bol koniec sveta...vsetko sa da, ked sa chce...niekedy je to horsie doma ako inde vo svete 😉
my planujeme ist tiez autobusom. je to lepsie a aspon si budeme moct dat punc 🙂 🙂
@renka144 https://www.google.sk/maps/@48.1520568,17.13443... zadaj si "odkiaľ-kam" a zvoľ si dopravu...
https://www.google.sk/maps/dir/Bratislava/Ratha...