FOTKA JE LEN ILUSTRACNA ale ked som ju videla, zamyslela som sa ze ako sa dostat ku tlacenej letenke? Ked teraz, mame letenky v appkach, napriklad taky Wizz, kupim online cez appku cca 3 mesiace pred odletom, a boardning pass mi tam pride po checkine par hodin pred. Ale ked ja by som chcela takuto "original" tlacenu podobu, ako to urobit prosim?
Nizkonakladovky ako ryanair, wizar a podobne ti daju takuto letenku, len ak nemas spraveny online checkin a pekne draho si ho zaplatis na letisku. Inak len leties drahsimi spolocnostami, ktore nemaju spoplatneny checkin na letisku.
@maranco sle ona chce klasicku letenku, co ti daju na checkine na letisku, nie doma tlacenu A4.
Keď nepôjdeš nízkonákladovkou ale bežnou leteckou spoločnosťou.A keď odovzdávas batožinu vytlačia aj letenky
Tak ako uz baby napisali, na checkine na letisku ti ju daju
Nemýlite si náhodou letenku a boarding pass?
@ivka225 to je to iste...
Keď som letela s cestovnou a checkin sa robil na letisku, tak vtedy som takúto dostala. Takže asi 4x
Niekedy je praktickejsie mat takuto na papieri. Moze sa ti vybit mobil, alebo ako my, ked sme mali meskanie zo Singapuru, ak by som mala letenky iba v mobile, asi by zamestnanec nestihol dat prehodit bstozinu na pripoj a odleteli by sme az na dalsi deñ, nez by to vsetko rozlustil a nadiktoval kolegovi. Bolo to doslova o chlp
@tenerifka presne vždy mám aj vytlačenú, letela som do USA a na istotu, nevieš kedy sa mobil vybije/stratí, ja to mám rada naisto, stará škola 🙂
Takuto papierovu letenku, ako na obrazku dostanes len vtedy, ak prejdes checkinom na letisku.
@marcellka32 stačí prísť na prepážku a nechať sa odbaviť...
Ahaaa chapem, cize neurobim si check in online ale az na letisku, a vtedy mi taku daju? A ano, myslim tu klasicku "letenku",nie to co mi poslu do pdf na domace vytlacenie...
Áno, presne tak. Plus, ak ide o lowcost, zinkasujú náležitý nie malý poplatok. Ktorému by si sa inak vyhla.
U nizkonakladoviek moze byt ta suma za checkin na mieste vyssia, ako cena samotnej letenky.
To je hrozne, take peniaze si za to pytat..
ale bacha na low cost, u tých keď neurobíš check-in online tuším najneskôr do 2-3 hodín pred odletom, tak je myslím poplatok 50 € na osobu (Ryanair)
Veď to nie je povinné. Čo ti bráni urobiť si online chceck-in?
Ked chces mat papierovu letenku ako rozne instacelebrity a davat to na socialne siete, tak potom musis ratat s tym, ze tato sluzba je u lowcostov spoplatnena. Alebo mozes ist inou leteckou spolocnostou, kde si online checkin neurobis a dostanes papierovu letenku bez poplatkov.
@blondinka95 letenka a boarding pass nie je to iste 🙂 to ze sa to hovorovo pouziva, neznamena ze to je to iste… letenky ako take uz neexistuju
Pri nizkonakladovkach - zoberiem konkretne Ryanair - su moznosti 3 ako sa dostat k takemuto boarding passu:
1. neurobit si online check-in a za poplatok 55 eur to urobia na letisku, kedy dostanes takyto BP
2. mat kupeny tarif FLEXI PLUS kde je airport check-in zadarmo, neurobit online check-in, nechat sa checknut az na letisku (cena takejto letnky oproti BASIC tarifu je vyssia o niekolko desiatok eur, ale teda je tam aj batozina, sedadlo, moznost zmeny letu)
3. urobit si online check-in a na letisku si na prepazke vyziadat reprint BP, poplatok 20 eur
pri charteroch (vacsine) a leteckych spolocnostiach s pravidelnou prevadzkou, kde nie je povinny online check-in, dostanes takyto BP na prepazke zadarmo
@kacusik69 a aký je tam rozdiel? Resp ako by si preložila jedno aj druhé? 🙂
ja som raz letela wizzair a mala som letenku v mobile iba, bala som sa, ze sa mi vybije baterka... normalne som sa opytala, ci mi mozu vytlacit a nebol ziaden problem.
@blondinka95 letenka = air ticket… Kupuje sa zväčša dlhý čas pred letom a väčšinou ide o záznam v počítači leteckej spoločnosti, že poplatok bol uhradený, fyzická kópia už dlhé roky neexistuje, iba niečo ako itinerár cesty, ktorý spoločnosť pošle cestujúcemu po zaplatení letenky … palubná vstupenka = boarding pass, cestujúci si vybaví online obvykle jeden až 2 dni pred cestou, tam je uvedené aj konkrétne sedadlo… Pri klasických spoločnostiach ju cestujúci môže dostať bezplatne na letisku pri check-in counter, pri lowcostoch ju môže dostať tiež, ale ako už bolo povedané, táto možnosť je výrazne spoplatnená
@blondinka95 @ivka225 to super zhrnula 🙂
Co ja ich mam poodkladanych ako pamiatku 🥲 sem tam ich pokukám, hlavne tu keď som letela prvýkrát v živote pred 24 rokmi
K comu ju potrebujes v takej forme?
Tych ludi a aj miesto na letisku treba zaplatit, preto taka cena aby ludi donutili urobit si checkin online.
@natalka13 podľa mňa na pamiatku ako "suvenir" spomienku...ja si bežne odkladám takéto pre mňa sentimentalne veci (samozrejme ked su normalne k dispozicii, v takomto pripade by som za to neplatila🤭😅), doteraz mam lístok z vlaku keď som prvýkrát šla do Žiliny za mojim chlapom a to je uz 12 rokov
Niekto posiela do mailu aj PDF tlačiteľnú formu, je to A4 a je tam ten kód čo je na obrázku pod prstom aj čiara kde to môžeš odstrihnúť.