Ako s cestovaním, keď má syn otcove priezvisko?

ewqa131095
3. nov 2014

Ahojte chcem sa spytat , byvam v anglicku a chcem letiet domov na slovensko s mojim 2-rocnym synom na dovolenku ale bez otca lebo on pracuje ,,a ma jeho priezvisko nebude na letisku pri kontrole ziaden problem? prosim poradte mi 😒 😒 😒 😒 😒

pribinak
4. nov 2014

Však si zavolaj sm Slovensku ambasádu v Londýne, tam ti to povedia úplne najpresnejšie

miska143
4. nov 2014

Ahoj.ja ked som tak cestovala tak som si dala napisat splnomocne ie,ze otec suhlasi stym,aby dieta vycestovalo,dala som tam aj datum odkedy dokedy proste vsetky udaje moke dietata a otca,podpisy a dala som si to potvrdit u notara.nikde v zahranici si to nikdy nepytali,len u nas na bratislavskom letisku boli mudry a pytali si este aj rodny list!

tictactoe
4. nov 2014

Určite musíš mať povolenie od otca.my sme na Slovensku,malý má slovenský pas a otcove priezvisko.keď sme šli cez leto na dovolenku,tak si na letisku pýtali odo mňa rodný list a spovedali malého.

hudecka9
4. nov 2014
Používateľ hudecka9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hudecka9.

jj povolenie je potrebne...

kristina08
4. nov 2014

ahoj, ja takto cestujem pravidelne a nikdy som ziadne splnomocnenie od mojho priatela nemala. Dokonca moja dcera ma ine priezvisko a britske obcianstvo. Tu v UK odomna nikdy nic nechceli, ale ked som uz isla z SK spat do UK tak odomna chceli rodny list a to bolo vsetko.

katarinamarkova
4. nov 2014

@ewqa131095 povolenie vacsinou ani splnomocnenie netreba, staci ak ma dieta svoj pas a moze cestovat s kymkolvek. bohuzial :( si myslim.
ale presne info ti da ambasada, predsalen co od krajiny sa predpisy vzdy trosicku lisia.

sue
4. nov 2014

Zvláštne,môj syn mal rôzne priezvisko so mnou,teraz zas s tatkom a ani keď išiel so mnou,ani s tatkom,ani so atarými rodičmi do zahraničia,nikdy nič okrem vlastného pasu nepotreboval...a to nás kontrolovali nespočetne veľa krát 😕

gabrielasofia
4. nov 2014

podla mňa, ak má dieťa svoj pas, tak pri vystavovaní toho pasu sa zadávajú do databázy údaje rodičov a tá databáza sa zrejme používa na letiskách, takže tam podla mňa vidia, kto je otec a matka... ale to je môj osobný názor. aj moja malá má iné priezvisko a nikdy nebol problém na letisku.

bzunnka
4. nov 2014

my sme boli v lete v UK bez otca a žiadne povolenie sme nepotrebovali...akurát typek zbystril zrak a dlhšie pozeral do pasu. Opýtal sa ma, či som jeho mama, ja že áno. To bolo všetko. Pre istotu som mala pri sebe kópiu rodného listu. Malý mal samozrejme svoj vlastný pas. Pýtali sa ma to aj na SK, aj v UK. V UK bol ostražitejší a neistejší pri kontrole.

simca06022011
4. nov 2014

@ewqa131095 netreba nikde nic, odporucam ale mat kopiu rodneho listu a pod. dokladov po ruke na cestach. AK nieco treba pri niektorych krajinach da sa to najst na stranke ministerstva zahr. veci... ;) Niektore krajiny vyzaduju povolenie vraj, niektore nie 🙂 Ale mne sa este nestalo,ze by sa dakto nad tym pozastavil 🙂)

deni86
4. nov 2014

Ako hovoria baby, netreba splnomocnenie. Iba sa vždy pytaju ci som jeho matka. Jeden nas colnik mi odporucil aby som vždy nosila kópiu rodneho listu. Naposledy si ho britsky colnik aj vypytal.