Ako postupovať, keď si agentúra zobrala od nás peniaze?

18. júl 2024

Čaute,
ano viem, dali sme sa nachytať. Chceli sme skúsiť so sestrou šťastie v španielsku cez jednu agentúru na SVK. Vypýtali si od nás 500 eur za osobu no teraz máme s nimi problémy, odkladajú nám stále nástup, nezrovnalosti v tom na čom sme sa dohodli ,povedali že v tých 500 sú aj letenky no zrazu niesu! Alebo že je možné že budeme robiť namiesto obsluhy v kuchyni alebo housekeeping (toto nám povedali samozrejme az potom čo sme im uhradili na ucet peniaze)
Chceme od nich spať peniaze ale odvtedy nás ignorujú, prečítali si správy a nič ani na emaily ani na facebooku nikde.
Dá sa proti nim podniknúť nejaké kroky? Budeme podľa Vás vedieť nejako tie peniaze získať spať? Bude treba zapojiť právnika ?
Mali peknú facebookovu stránku, aj web, či instagram aj tam zverejňovali akože uchádzačky ktoré tam už išli, dokonca nejakých 15 hodnotení pozit. na google.
Som fakt zúfalá, nechápem ako som takto mohla naletieť.

markusrasford
18. júl 2024

Podať TO a hľadať ďalších co takto naleteli aby vás bolo co najviac potom aj TO ma väčšiu váhu

zuz1177
18. júl 2024

Prva otazka, aku zmluvu mate s nimi podpisanu? Ake su tam podmienky a specifikacia toho co vam za dany poplatok slubuju? Od toho by sa odpichol aj pravnik ak ho zapojite.

stanulienkat
18. júl 2024

Citali ste si dopredu recenzie na firmu?

autor
18. júl 2024

Recenzie mali takto cez google, hovorím 15 pozit, nikde inde o nich nebolo nič, iba lajky na fotkach a videach na fb ci instagrame, zmluva je klasicky o sprostredkovacích službách kde sa zavezuju ze nam nájdu do 2 mesiacov robotu, lenže nedá sa to napadnúť keď proste nedodržali podmienky na ktorých sa dohodlo? A predsa len neponukali nam žiadne ine roboty len tuto jednu "lukrativnu" do 5* hotela a teraz s nami nekomunikuju a ani nam nedali ine možnosti roboty.

lucka_ke
18. júl 2024

jedine právnik, ak teda ide o serióznu firmu, ak sú to podvodníci tak sa rozlúč s peniazmi

minesasubu
18. júl 2024

Smer policia suma už presahuje čiastku aby si mohla podať TO
napíš aj na SOI ale konaj rýchlo hned dnes by som to riešila
maju vobec pobočku kamennu ?