Ako obliekať na pláž 15 mesačnú dcérku?

kajka951
12. júl 2021

Ahojte maminky.

Poraďte ako mám obliecť na pláž 15 mesačné dieťatko? Mám kúpiť celotelové plavky, tričko alebo len tak bez plaviek? Chystáme sa do Chorvátska. Na pláž budeme chodievať vždy len doobeda a potom podvečer.

Ďakujem

kiki68
12. júl 2021

@kajka951 ja by som dala celotelovy tenky neopren.

pribinak
12. júl 2021

@kajka951 kúpacia plienka a klobúk na hlavičku

kkovacovak
12. júl 2021

@kajka951 celotelový uv neoprén a uv čiapka až cez krk

zuvelyn
12. júl 2021

Nič, maximálne plienku na kúpanie a samozrejme klobúk.
Mne je tých neobliekanych detičiek od hlavy po päty v neoprene tak ľúto. Stačí kvalitný opaľovací krém, tieň a nebyť cez obed na slnku.

1xenia1
12. júl 2021

@kkovacovak presne tak uv overal a čiapka a natierať spf 50

barborka1154
12. júl 2021

Boli sme teraz pri mori a mali sme aj overal a raz sme ho použili a to drobec je úplne bleducky blonďačik. Používali sme opalovaci krém 50 a nechodili sme von medzi 11-15-16hod. Záležalo od toho ako vonku slnko pieklo.

zuzubb007
12. júl 2021

klobúk a 50tka faktor to je všetko ak sa dieťa nekúpe a hrá s pieskom biele tričko a nič viac

sunshine_18
12. júl 2021

Buď iba plienku na kúpanie alebo 2 dielne plavky (nohavičky z plaviek) plus klobúk a natrieť 30tkou.. 50tka je zbytočná v neskorších hodinách dieťa potom nebude prijímať žiadne vitamíny zo slnka..

1xenia1
12. júl 2021

@sunshine_18 pardon ale toto je absolútna hlúposť, že nebude mať žiadne vitamíny zo slnka. Pred slnkom sa treba chrániť celoročne a obzvlášť v lete a hlavne malé deti. Človeku stačí 20 minút týždenne na vonku aby prijal dostatočné množstvo vitamínu D. Koža si pamätá každé jedno spálenie a obzvlášť tie z detstva a o niekoľko rokov sa môže naozaj nepekne pomstiť vo forme rakoviny kože.

simonkazga
12. júl 2021

@1xenia1 jasne, preto trpi pomaly kazdy clovek nedostatkom vitaminu D, lebo staci tyzdenne 20 minut

patka06
12. júl 2021

plienka do vody a bavlnená prikrývka hlavy ..nič viac nepotrebuje
na pláž by som dala ľahké biele tričko a pokojne aj bez plienky

1xenia1
12. júl 2021

@simonkazga no tak radšej dopĺňať vitamín D tabletkami ako v päťdesiatke zápasiť s rakovinou kože. Odporúčam prečítať blogy a Instagramy slovenských dermatológov simona.derm, doktorkou z lásky...

kristina2412
12. júl 2021

Šiltovku -legionarku z plavkoviny ,rýchlo schne a spodok plaviek. Moja sa tých plaviek vždy rychlo zbavila. Potom som zvykla mať v rezerve aj kúpacie plavkové tričko. To sme využili asi päťkrát. Okrem toho biele bavlnené tričká. Ak idete do hotela kde je bazén tak určite plienku do vody .

simonkazga
12. júl 2021

@1xenia1 ja zas odporucam trochu zdraveho sedliackeho rozumu. Kludne do seba pchaj cely zivot suplementy, ja ti to neberiem. Reagovala som na tvoj vyrok, ze tyzdenne 20minut staci k dostacujucej hladine vitaminu D.

1xenia1
12. júl 2021

@simonkazga pokiaľ človek v rodine nezažije melanóm tak asi nepochopí. Vtedy sa bude pokojne mazať faktorom 50 od rána do večera. Netvrdím že treba byť celý deň zavretý v pivnici ale sedliacky rozum mi hovorí chrániť sa krémom s spf. Natieram sa päťdesiatkou aj v lete aj v zime a deficitom déčka určite netrpím a to tabletky do seba ozaj každý deň nepcham