Ako najlepšie zvládnuť presun na hlavnej stanici v Prahe s kočíkom?

27ivana
31. júl 2019

Ahojte. Prosim o radu. Idem do Prahy Regio Jet a musim tam prestupit na druhy vlak. Mam malo casu na prestup. Idem s kocikom. Da sa v pohode prejst z jedneho nastupista na druhe? Kam smerovat kroky k bezbarierovemu vstupu na nastupiste a je aj priamo na nastupisti informacna tabula kde mam pristaveny dalsi vlak? Aby som sa nemusela trepat do hlavnej haly a potom spat. Velka vdaka!

tosomja
31. júl 2019

Určite sú tabule, my sme boli pred 3 rokmi, a keď nie, máš tam vlakveducich, ktorí ťa naasmerujú

jaron
31. júl 2019

@27ivana sú tam tri podchody, na niektorých je bezbariérový prechod, na ostatných eskalátory (občas sa stane, že niektorý nefunguje). Oznamy o vlakoch okrem hlavnej haly sú samozrejme priamo na príslušnom nástupišti, z ktorého vlak ide a potom v podchodoch. Veľa záleží, koľko času máš na prestup a či príde tvoj vlak načas.

Tu je plán stanice: https://m.cd.cz/assets/dalsi-sluzby/sluzby-ve-s...

jaron
31. júl 2019

@27ivana všimol som si ešte v tom pláne, že na tých nástupištiach, kde nie je bezbariérový prechod, sú výťahy. Tak by snáď nemal byť problém s kočíkom na žiadnom nástupišti.

27ivana
autor
31. júl 2019

@jaron Dakujem, no dufam, ze tie vytahy najdem a budu funkcne. Mam na prestup 10 minut, takze som trochu v strese. Tak ale dufam, ze snad by sa nasli nejaki ochotni ludia pomoct. Hlavne aby som nasla ten druhy vlak. Este raz vdaka!

jaron
31. júl 2019

@27ivana Ak príde vlak načas, tak 10 min by malo v pohode stačiť. Za normálnych okolností by vlak od Brna mál prísť tak, že ten podchod s výťahmi alebo bezbariérovým prechodom bude posledný v smere vlaku. Ale tam chodí dosť ľudí, tak si myslím, že sa vždy nájde niekto, kto by vám pomohol s kočíkom aj po normálnych schodoch.
Skôr vidím problém v pravdepodobnosti meškania príchodu vlaku, bolo by dobre sa poistiť a pozrieť si aj ďalší vlak, ak by ste prípoj nestihli. Neviem, či je to nejaký ďalej do zahraničia (to by bolo asi ťažšie), alebo iba miestny niekde blízko, kde je väčšia šanca, že onedlho ďalší pôjde.

lulu1812
31. júl 2019

Ja som tak prestupovala v prahe na medzistatny do chebu ale stewardi z regiojetu mi hned pomahali aj ponavigovali takze uplne v pohode 😉 i ked 10minut na presun je velmi malo ☹

27ivana
autor
31. júl 2019

V pohode ide aj dalsi vlak o necelu hodinu. Len s prestupom. Skusim stihnut a ak nestihnem, pockam 😊

lulu1812
31. júl 2019

@27ivana hlavne nestresuj 😉 a na stanici je veeela obchodov 🤣🤣🤣

lubik87
1. aug 2019

@27ivana spýtaj sa sprievodcu na všetko to odpovedia aj z kolkatky ide aj kade máš ísť ...my sme prwstupovali len oproti takže inú radu ti nedám

27ivana
autor
1. aug 2019

@lubik87 len v tom regiojet mam pocit ze ani sprievodca nie je. Su to skor casnici. Ale ved nejako to zvladnem 😊

jaron
1. aug 2019

@27ivana vo vlaku bude wifi, prípadne, pravdepodobne máš data, keby wifi nefungovalo.
Tesne pred príchodom do Prahy (5 - 10 min) si môžeš otvoriť jednu z týchto stránok, čo je vlastne prenos tých informačných tabúľ z haly na internet:

https://provoz.szdc.cz/tabule/StationDetail.asp...
http://tabule.idos.cz/odjezdy/5457076/

Tam budeš mať aktuálnu informáciu o odchode tvojho vlaku, z ktorého nástupišťa, prípadné meškanie a pod. Potom už nemusíš strácať čas hľadaním tabúľ pri výstupe z vlaku, ale pôjdeš priamo na svoje nástupište.

Za normálnych okolností sa nástupištia nemenia, čiže predbežne si môžeš už aj iné dni pozrieť, odkiaľ ten vlak zvykne odchádzať, samozrejme, mimoriadnosti sa dejú a tak aj nástupištia sa menia.

27ivana
autor
1. aug 2019

@jaron Jeeejda dakujem!!!!!