Ako mám riešiť vrátenie peňazí za zrušený let - Ryanair?

diridonda11
14. jún 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako mám riešiť vrátenie peňazí za zrušený let cez Ryanair.
Letenku som kúpila ešte v januári 2020, letieť sme mali v lete 2020. Kvôli covidu ale let zrušili, vyplnila som formulár, ktorý mi prišiel mailom o vrátení peňazí, nie uplatnenie voucher poukazu, ale dodnes nič. Bolo síce napísané v tom maily, že majú veľa takých zrušených letov, že to môže trvať dlho, ale predsa.. Nebolo to 20 €.. Máte prosím niekto skúsenosť ako sa k peniazom dostať? Ďakujem.

deedol
14. jún 2021

ja mam skusenost s meskanim letu a kompenzaciou. bolo ich treba neustale otravovat a nakoniec sa aj vyhrazat sudom. bolo to vsak cez 1000€ rozratane na 4 letenky, tak sa to vypisovanie si s nimi vo vysledku oplatilo.

abbey1
14. jún 2021

Peniaze nám vrátili v podstate okamžite cca týždeň to trvalo.

abdn16
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hopsadobrandejsa
14. jún 2021

Zalezi od spolocnosti.....

Ja som si minuly rok v decembri zabookoval let domov na januar. Let mi zrusili tak som si bookol novy cez inu spolocnost ktora je ale sucastou tej istej skupiny leteckych spolocnosti ( star alliance ).

Let domov v pohode, let spat nieco po*rali a nemohol som si urobit booking. V konecnom dosledku som nemohol letiet a let mi prelozili o 2 dni. Zvysene naklady ohladom noveho pcr testu a hodina stravena na telefone kde som v konecnom dosledku nevybavil nic.

Zvysene naklady za reklamaciu mi vratili hoci nie plnu sumu a slubili mi, ze vyriesia aj moju ziadost ohladom zruseneho leto. To bolo pred 2 mesiacmi a stale nic. V podstate uz cakam 5 mesiacov na vratenie penazi.

Zrejme cas znova sa ozvat.

anega79
14. jún 2021

Mne dali najskôr voucher, potom som znova vypísala formulár a ani nie do týždňa som mala peniaze na účte.nikomu som sa nemusela vyhrazat

sofinkak
15. jún 2021

Letenky cez Raynair na Lauda Motion som kupovala v 1/2020,peniaze mi vrátili v 5/2021 v plnej sume 215€.V podstate som už ani nedúfala.Dcére sme kupovali letenku na pobyt v Dortmunde za 110€ a z tej sumy sa nám podarilo získať späť 64€ do mesiaca od zrušenia letu v 6/2020,tu išlo tiež o Lauda Motion.Z mojej strany nakoniec k spokojnosti.

martinka13
15. jún 2021

My sme kupovali letenky 03/20, peniaze po neustálom urgovaní vrátili 05/21

kristina0103
15. jún 2021

ja cakam na letenky z aprila 2020 za 900 eur a stale nic. Rok nas drzali v stichu, ze ak poukaz na nove letenky a po roku mozeme narokovat na peniaze. Tak sme sa po roku ozvali a ze vybavovanie trva 12 -15 tyzdnov. Akurat ste ma nakopli, idem ich zase urgovat, lebo moj muz je v tomto dovercivy a netlaci na nich.

petamich
15. jún 2021

ak si ich platila cez Paypal skusit reklamovat tam, to sa nam najviac osvedcilo, kedze Ryanair nas ignoroval a ak nie, tak podaj reklamaciu vo svojej banke, ze vam sluzba nebola dodana a obchodnik nespolupracuje, vtedy ich kontaktuju oni a akosi to ma vacsiu vahu - manzel tak urobil a sice to trvalo dlhsie ako Paypal (cez ten som platila ja ine letenky) ale napokon vratili 🙂

radil to myslim aj chalan z Tour De Svet ak poznas - taky sikovny cestovatel co ma page na FB, tiez spominal, ze toto je cesta, preto sme to my skusili tak

kristina0103
15. jún 2021

nam prave odpisali z Pelikanu, ze do 31/7/2021 budu peniaze na ucte, ze refundaciu potvrdili. Tak chvalabohu, dufam ze to tak bude.

jaja1979
15. jún 2021

@diridonda11 skúsenosti síce nemám, ale skús pozrieť toto. Banka by mala žiadať peniaze priamo od leteckej spoločnosti: https://elegal.cz/jak-funguje-chargeback-aneb-k...