ahojte babi ake pocasie je v maji v chorvatsku?myslim kolko stupnou?da sa normalne uz kupat,lebo citam ze niekto uz ide v maji na dovolenku,,dakujem
urcite nieje take pocasie aby sa dalo kupat, pokial nieste otuzilci...my sme boli zaciatkom jula, bolo horuco, aj sme sa kupali, ale voda bola dost studena..
ja v Chorvátsku žijem, vacsinou sa dá kúpať v druhej polovici mája až koncom mája ale teplota mora je tak trochu pre otužilcov. Ale posledné 2 roky sa kúpanie začalo až v júni, verím že to tak nezostane a vrátia sa staré dobré časy. Ale už sa mi stalo že sme sa v pohode kúpali už v polke mája a teplota vody bola okolo 23 stupňov. Ale to je skôr výnimka, raz za pár rokov. Výhoda Chorvátska v máji: málo turistov, lacné ubytko, je možné veľa toho vidieť a pri dobrom počasí skombinovať aj s kúpaním 🙂 Nevýhoda: sezónne podniky, bary na pláži, atrakcie ešte nefungujú, len v niektorých hotelových lomplexoch ale aj to nie všetky.
ja som bola min rok od 7.5 do 11.5 v Omisi a bolo prekrasne. Vratila som sa "pripecena" riadne 🙂 , more nebolo az tak vyhriate a plavala som stale. dalo sa to zniest 🙂
najlepsie je koniec augusta a september.... menej turistov, more vyhriate neskutocne a lacne vsetko 🙂
ahoj podla mna Chorvatsko v maji je este studene. My sme boli na konci juna, vzduch uz bol okolo 30, ale voda studena. Zatial sme mali najteplejsie more vzdy koncom augusta-zaciatkom sept. ale aj to treba ist na juh. Na severe je pocasie nestalejsie.