Ahojte, chystáme sa na dovolenku v lete do Španielska na pevninu, ideme cestovkou z BA leecky do Barcelony, potom transfer. Aké letecké spoločnosti zvyčajne lietajú do tejto destinácie s CK počas leta? Chcem si kúpiť kufor do lietadla, ale každá letecká spol má iné povolené rozmery a pokyny dostaneme iba týždeň pred odletom. Vdaka
najdi si na wikipedii stranku (lubovolneho) letiska (pozor, iba v anglickej verzii) a vzdy mas v clanku aktualny plny zoznam kto tam lieta a odkial. Nezabudat ze Barcelona ma viacero letisk ( Girona)
Neviem že by lietadla leteli aj z Bratislavy, my sme boli minuly rok ale leteli sme z viedne ale do Barcelony letelo viac druhov lietadiel my sme išli konkretne cez wizz air a boli sme spokojní
My sme leteli do Barcelony z BA so Smartwingsom. Celkovo z CK pôjdete klasickým chartrom, čiže nič špeciálne. Ja mávam do lietadla zvyčajne veľkú plážovú tašku, tu napchám do sizera bez problémov. No mam aj klasický kufor rozmerov bežnej príručnej batožiny, pre prípad, že neberiem kufor do podpalubia. Na stránkach, ktoré sa špecializujú na kufre si daj priamo sekciu palubných kufríkov a máš to.
A neviete, čo môžem do podpalubnej vziať manikurove nožničky a prip malu krabičku s ihlou, zichrerka, nitka? Vždy nosím zo sebou, keby niečo, pri synoch nutné,ale nemám skúsenosti s lietadlom.
Za druhé, manžel je diabetik, má inzul. Pumpu. Potrebujeme do príručnej vziať aj náhradné kanyly ( obsahujú zavádzaniu ihlu) a aj inzul. pero do rezervy. Už som sa dočítala, že by mal mať potvrdenie v AnJ, že je diabetik, ale dúfam, že nebude problém s tými ihlami? Nechcem to dávať do podpalubia, lebo čo ak sa batožina stratí, to by bola katastrofa (môže dôjsť k ohrozeniu života). Proste, tieto veci pri sebe. Treba ešte nejaké speci povolenia? Najmä cesty späť z Barcelony sa obavam
S akou cestovkou idete? Skus pozret minuly rok ci nerobili zajazd je velmi pravdepodobne ze bude rovnaky charter ale nemusi.
@jankah77 ahoj,moj syn si pocha rastovy hormon,je to podobne,uz sme leteli viac krat a nikdy nebol problem,potrebujeme potvrdenie taku karticku v anglictine,ani ihly nie su problem,akurat sme v tasticke zabidli sroubovak a to sme museli vybrat,akurat vzfy kontrole po povieme ze pristroj by nemal ist cez rentgen aby sa nepokazil,tak ho beru vedla na stery a potom vratia
@jankah77 hlavne klud, netreba z kupy kufra panikarit ;). Tak si vyhliadni rozne kufre a ked ti pridu instrukcie, uz len kupis.
Ja som bezne lietala s krabickou Fragminu. Na lieky nepotrebujes ziadne potvrdenie. Aj s pumpami lieta mrte ludi. Na security su na to zvyknuti, nie je to nic vynimocne. Ak nieco nemoze ist cez skener, treba nahlasit. Ale principialne lieky nie su ziadny problem. Lietam niekolkokrat rocne, potvrdenie som nikdy nemala.
Do podpalubnej mozes vziat aj nozik, noznice. Obmedzenia platia najma na prirucnu.
Kufor do podpalubia kupuj podľa toho, či sa ti tam zmestí čo potrebuješ. To sa nemeria, iba váži.
Do podpalubia mas 20-23 kg podla spolocnosti a sucet h+v+d nema presiahnut 156 cm … ale realne to nikto nemeria, skripinove samsonity su vacsie, ale ak oci idne nechces napchat do lietadla slona, nie je problem. Ako prirucnu 55x40x20 ale. Napr AUA Nie je nejaka striktna. V Barcelone sa letiska neobavaj … my chodime prio radou (ak mas dieta a “choreho” muza tak sa tam mozes votriet aj ty. Presli sme s 2 flasami mineralky .. vsak dieta (maly bude mat 7 rokov) kedze viem ç, ze su radi ked das aj prirucnu do podpalubia tak som v nej mala aj vino aj olej … takze ziaden stres len si zober priesvitne igelitove uzatvaracie vrecka 2-3 aby si to tam dala cez skener a pohoda. Ani viedendke letisko nie je nijak strasidelne len ta voda sa neda a sacky musia byt.
@natalka13 Ryanair podla toho co zaplatis - uz pri bookovani vies aky kufor platis - 40x20x25 cm small bag, 55x40x20 - 10 kg carry on a check in do 20 kg … toto ma ryanair aj wizzair … problem byva, ze do Ryanair beru ludia small bag a k tomu kabelku a vacsinou to je problem, ze kabelku akceptuje Ryanair iba fakt nejaku mini na penazenku a kluce nic viac … potom to ludia davaju spolu a meraju sa kufre … no polítika prepravcu. Chartre to maju asi podobne aby ludia nebrali 2-3 kabely vo velkosti prirucnej batoziny na osobu, pripadne neo … i a brali vacsie kufre bez platenia …
cestovky si objednavaju charterove lety.. ak ides s cestovkou ma kazdy clen batozinu v cene letenky velku, pridu vam pokyny a tam presne bude kolko kg na osobu tusim 15 ..ale nie som si ista
tam sa to lisi pri charterovych letoch nie je to stanovene presne ako pri komercnych letoch aspon co my sme leteli vacsinou lietal smarttwings