Aká je dovolenka na ostrove Vir?

cicikmicik
8. jún 2023

Baby prosím vás ,tie čo ste boli na Vire, aká tam je dovolenka? Rozhodujeme sa či áno ,či nie..zaujíma ma hlavne či tam je nuda ,či si tam reštaurácie, či tam je nejaké vyžitie pre deti 4 a 6 ročne , okrem mora teda..nejaké ihrisko a trhy atď , dajú sa nejaké výlety loďou? Tie čo ste boli , poprosím skúsenosti

diewcatqoo
8. jún 2023

Bola som na Vire 2x a neviem, mne sa tam nejako extra nepacilo. Podla mna su ovela lepsie destinacie na dovolenku ako Vir. Ale mam rodinnych prislusnikov a znamych, ktori na Vir nedaju dopustit a chodia tam kazdy rok, aj s malymi detmi.
Neviem ako je to tam teraz, naposledy som bola 5 rokov dozadu, ale treba si davat pozor na vodu z vodovodu. My aj ked sme si davali pozor, vzdy sme nieco chytili a polku dovolenky stravili na zachode.

zuzka1.
8. jún 2023

my sme boli minuly rok a ideme aj tento, nam sa pacilo, plaze rozne, vies si vybrat, ktorá vam najviac vyhovuje, v centre je zivot relativne, restiky asi 30 na vyber, este sme vsetky neskusili, niekedy nam chutilo niekde menej, trh je tam mensi, pekarne, potraviny konzum , tommy a studenac, prejdes cez most a si v nine, tam je vleky plodine, alebo aj na vylet . my mame dieta velke, ale kamarati tam chodia uz 10 rokov kazdy rok, decka mali vtedy male a su spokojní

zuzkaa1991
8. jún 2023

@cicikmicik my sme boli nedaleko na vir sme.isli sa pozriet a nezaujalo nas ..nedaleko je nin urcite to.odporucam piesocne plaze a viac sa mi tam pacilo

babulkomale
8. jún 2023

@diewcatqoo co znamena davat pozor? Bud ju pijem alebo nepijem, ci ako myslis? Nepili ste ani kvapku a predsa ste mali prehanky?

kvetinka75
8. jún 2023

mne sa tam veľmi nepáčilo. Vo vode veľké kamene, nevidíš kde stúpaš, 1 krok plytčina, 2 krok hlboká voda. Aspoň tam , kde sme mi boli. Zábava nič moc. Ale boli sme s menšími deťmi, tak sme ani nič nepotrebovali. Obchody, zábavu, tam rozhodne nečakaj. Už by som tam nešla. Našla som lepšie miesta kam ísť.

zuzka1.
8. jún 2023

inak voda je uz na vacsine ostrova mestska, cize sa da normalne pit,
@kvetinka75 neprebehli ste plaze? je ich tam asi 8, ostrov je to maly, da sa vybrat, ktora vyhovuje, v mori piesok, niekde strk, niekde kamene,

kvetinka75
8. jún 2023

@zuzka1. my sme chodili tam, kde to bolo najbližšie. Deti boli menšie, kopa vecí so sebou, autami sme nechceli každý deň chodiť na pláž. Párkrát sme sa boli pozrieť aj ďalej, ale nejako ma to tiež neoslovilo. Boli sme sa aj bahnom liečivým natrieť, ale tam zase fúkalo 🙂. Tak sme skonštatovali s mužom, že raz stačilo. Ale známi tam boli aj pred tým, tým sa viac páčilo. V Chorvátsku som bola asi 5x ale sem by som sa už nevrátila.

diewcatqoo
8. jún 2023

@babulkomale nevypili sme ani kvapku, nepouzivali sme ani do varenia, ani zuby sme nou necistili, ani ruky neumyvali, vobec sme nepouzivali ich vodu a behali sme. Stalo sa nam to na Vire 2x. Mozno blba nahoda, ktovie. Ale uz by som to tretikrat neriskovala, jedine, ze by ten ostrov bol mega uzasny (co podla mna nebol).

babulkomale
8. jún 2023

@diewcatqoo tak to je haluz. Neprijemne teda...

kvetinka75
8. jún 2023

@diewcatqoo tak my sme aj v inej časti pili iba balenú vodu. Nechtiac sa známi napili vody z vodovodu a už behali. Asi to nebude záležitosť iba Viru. Alebo možno blbá náhoda neviem.

diewcatqoo
8. jún 2023

@babulkomale @kvetinka75
Ja uz celkovo do Chorvatska nechodim, pretoze sa mi to nestalo len na Vire. Ale na Vire sme teda behali vsetci. Nech som kdekolvek v Chorvatsku a davam si akykolvek pozor na vodu a stravu, vzdy si ma tam sracka najde. Uz si myslim, ze mam asi vypestovanu nejaku alergiu na Chorvatsko 🙂

kvetinka75
8. jún 2023

@diewcatqoo do Chorvatska už ani ja. Stačilo. Pre mňa studené more. Užila som si ho dosť, teraz objavujem iné krajiny

babulkomale
8. jún 2023

@diewcatqoo mne sa to stavalo v Tatrach 😃 v Chorvátsku sa nam to nestalo.
Mna by nikto nedostal smer Egypt, Turecko a podobne. Ani keby mi zaplatili.

kvetinka75
8. jún 2023

@babulkomale tak Egypt teda neláka ani mňa. Kopa ľudí má rôzne kožné ochorenia po návšteve tejto krajiny.

adka_bh
8. jún 2023

My chodíme na Vír na predĺžený víkend a nám vyhovuje, chodíme na pláž Jadro kde sú platené lehatka a skakaci hrad vo vode tak dcéra ma na celý deň zábavu, vedľa sú skútre a padlboardy na požičanie. Zadar a Nín je blízko tak zvykneme ísť na večeru a prechádzku mestom. Na opačnej strane ostrova je more ale hrozne, hnedé lebo oproti sú hory tak je tam taká stojaca voda, tam neodporúčam. Tu kde je pláž Jadro sú ihriska stánky lepšie restiky.

ivana11155
8. jún 2023

ked uz Vir, tiez by som odporucila iba plaz Jadro. Tam je aj ake-take vyzitie aj ked drahsie a pri vstupe do mora piesok. Ku skakaciemu hradu v mori dieta musi vediet doplavat. My sme byvali na druhej strane, plaz Lucica, s vyhladom na Pag, tam je naozaj hnede more a same velke okruhliaky pri vstupe do mora. Takisto neodporucam. Este celkom pekna plaz je Kozjac - ta je taka kludnejsia, len jedna restika, ale pekna. Ako baby vyssie pisali su aj lepsie miesta v Chorvatsku ako toto.

slavkadi
8. jún 2023

@cicikmicik my sme boli v zátoke Sapavac, s malým dieťaťom, súkromná pláž, piesok v mori, boli sme spokojní, ale my vyhľadávame skôr tiché miesta. V centre je nejaké ihrisko čo si pamätám, tam sa malý vyhral. Inak len v mori sa prebavil s kamienkami. Pochodili sme okolie, maják, "najvyšší kopec" na Vire a zrúcaninu pri "našej" zátoke.

nepic
21. aug 2023

Ahojte,trocha oživim túto tému. Akurát sme na ostrove Vir a chcel by som sa spýtať hlavne užívateliek ktoré tu boli spokojné na nejakú reštauráciu kde ste sa vám páčilo? Máme mať s manželkou výročie,tak že by sme išli na večeru, ale zároveň aby to bolo vhodné aj pre deti,pôjdeme aj s tromi deťmi. Ďakujem za každý tip. 😀

zuzka1.
21. aug 2023

@nepic určite na ulici Slatina pizzeria Tóny, výborný výber jedál, perfis ryby, aj chobotnica, aj šaláty s priserami, výborný prsut aj syry, pizze sme nejedli, mäso chutné, steaky by sa mohli doucit

minimenika
21. aug 2023

@nepic Kaleta, velmi prijemne prostredie a vyborne jedlo