Agentúra Joxfy

18. júl 2024

ahojte kočky ❤, cestoval niekto z vas cez tuto agentru??? pytaju si nejaky poplatok odo mna a kamošky a dost tlacia na pilu ze sa mam rozhodnut cim skor. dost vysoky dokonca tak teraz nevieme či do toho ist. maju dost vela recenziy vidim ale ze dost novych, nevim ci tomu mame verit 🙈

egonsk
18. júl 2024

tuto pise zazitok niekto.. https://www.facebook.com/groups/212289977319155...

Inak agentury by nemali pytat v ramci EU za sprostredkovanie prace peniaze, tie maju dostat od zamestnavatela. "v zmysle ustanovenia § 25 zákona č. 5/2004 Z.z o službách zamestnanosti platí v prvom rade, že sprostredkovanie zamestnania za úhradu môže vykonávať len právnická osoba alebo fyzická osoba za podmienok ustanovených týmto zákonom, ak má na túto činnosť podnikateľské oprávnenie. Sprostredkovateľ (agentúra) môže vyberať poplatok za služby súvisiace so sprostredkovaním zamestnania za úhradu len od právnickej osoby alebo fyzickej osoby, pre ktorú sprostredkúva zamestnanca. "

autor
18. júl 2024

@egonsk diki🙏 pozrela som no nepresvedcila ma ta pani moc lebo ako pozeram vsade kde sa pise o nich len ona co dava pozitivne hodnotenia 🙄😨

ajka19
18. júl 2024

však si tú agentúru skontrolujte na Finstat, alebo v obchodnom registri...a žiadne poplatky za sprostredkovanie práce nemajú prečo žiadať, iné agentúry určite nebudú chcieť žiadny sprostredkovateľský poplatok

autor
18. júl 2024

@ajka19 darmo si skontrolujes vies kolko ludi islo cez agentury co mali všetko tipy topy neplatili im ani cent a nakoniec to boli klamari, nevyplacali, neboli podmienky čo mali bit a potom už čo spravís ked si tisicky km prec z domu??? 😨 a hej vim preto sa aj mne zda toto cele divne ze chcu dopredu peniaze preto sa pytam ci niekto ma skusenost a bol cey nich a ci to bolo ok a ci im platil, nepaci sa nam tolko im davat ked ešte ani robotu nemame danu do akej by sme išli 😖

autor
18. júl 2024

No nasla som cerstvu recenziu na tej stranke ak je to pravda tak brutal😠....teraz nevim komu verit ked vidim tie recenzie na googli a ked vidim toto....😨

mojemenonikto
18. júl 2024

Ľudkovia, ak hľadáte prácu cez agentúru, začnite vždy tu: https://www.mod.gov.sk/data/files/533.pdf
Tam nájdete zoznam agentúr s povolením sprostredkovať prácu. Joxfy som tam nenašiel. To je prvá vec. Druhá vec - nikde na celom svete profesionálna pracovná agentúra nepýta peniaze od uchádzača. Vždy platí za sprostredkovanie zamestnávateľ. Ak si niekto vypýta peniaze vopred, okamžite treba utekať preč!

autor
18. júl 2024

@mojemenonikto ale akoto že maju tolko pozitivnich recenziy na googli??? teraz nevieme s kamoskou čo robit pani nam volala tlacila na nas a snazila sa nas presvedcit ze to kazda agentura takto robi a nemame sa bat 😨😖 ze to je aj za papierovačky a za to ze nam najdu robotu 😨

mojemenonikto
18. júl 2024

Pozitívne recenzie sa dajú vyrobiť. Existujú spôsoby - iné agentúry - kde si dokážeš kúpiť internetových trollov a tí ti budú vyrábať pozitívne recenzie. Z princípu by som neveril agentúre, ktorá pýta peniaze vopred od teba ako od kandidáta. Keď sa nad tým zamyslíš, to môže znamenať jediné - že nemá jasné obchodné zmluvy s potenciálnymi zamestnávateľmi a svoje náklady prenáša na uchádzačov. Aj keď nevylučujem, že niekomu, niekedy možno aj zohnali prácu, predpokladám že to bola skôr náhoda. Skôr by som mal tendenciu veriť tomu, čo si sem vložila v tom screenshote. Chceš ísť do takého rizika?

autor
18. júl 2024

@mojemenonikto to moze byt pravda alebo ich podplatili aj to je možne 😒 pani nebola velmi nadsena, dokonca taka podrazdena bola ked sme jej povedali ze ne lebo sa nam to nepozdava 😨 že my vieme a zložila tak asi sme ajdobre obišli s kamoskou 👎

mojemenonikto
18. júl 2024

Som presvedčený, že ste dobre urobili. Bodaj by nebola podráždená, keď jej ušla provízka rovno z pekáča. 😀

Ak si chceš zohnať brigádu alebo prácu v zahraničí, tak skús monster.com, alebo si nájdi niečo na profesii. Držím palce 😉

autor
18. júl 2024

@mojemenonikto diki urcite pozieme 👍❤,som aj rada ze som to isla pozriet a prekontrolovat hned sa mi to nezdalo s tymi poplatkami😨

mojemenonikto
18. júl 2024

Mrkni sem: https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/ako-postupovat-ked-si-agentura-zobrala-od-nas-peniaze-2/ Veľmi podobný príbeh ale s menej šťastným koncom. Všimni si najmä tie pozitívne recenzie na Googli. Takže pozor na to aj nabudúce 😉

autor
20. júl 2024

jaj či som rada ze sme nešli!❤ tu som našla dalsie prispevky a strasne nieco vela ludi im naletelo a nechcu ani peniaze vratit ani pracu im nevibavili! 😨 👎
https://www.facebook.com/groups/212289977319155

mojemenonikto
20. júl 2024

Som rád, že pomohlo. 😀 Človek sa učí na vlastných chybách a ten naozaj múdry na cudzích 😉