Absolvovali ste túru aj s lanovkou s polročným bábätkom?

miuska100
9. máj 2017

Máte s tým niekto skúsenosť? Absolvovali ste túru aj s lanovkou s polrocnym alebo menším bábätkom? Je to vhodné, môžte to nejako ublížiť ta náhla zmena tlaku a vzduchu? Ďakujem za odpovede.

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre
9. máj 2017

Ked sme boli este bezdetni, boli sme s kamaratmi, co mali rocneho syna na hochkare lanovkou.. Malemu sa pacilo, nic mu nebolo.. Ja by som sa ale iracionalne bala inych veci a preto by som nesla s detmi..

miuska100
autor
10. máj 2017

jana_eyre čoho by si sa bála? Myslis celkovo z lanovky máš strach alebo ešte niečo ine?? Chceme ísť na taký predĺžený víkend do Terchovej a rozmýšľali sme nad nejakým výletom tak sme našli takú menšiu trasu žiadny extrém to nie je ani veľmi vysoko to nie je...Iba by sme sa lanovkou vyviezli hore tam chvíli zdržali a zasa naspäť.

jana_eyre
10. máj 2017

@miuska100 no boli sme raz s detmi na lanovke, ale otvorenej a nebolo mi vsetko jedno, povedala som si, ze prvy a posledny krat s deckami.. V kabinkovej by som sa asi tak nebala.. Podla mna dobry vylet ste si vymysleli, to je len ako vravim moj iracionalny strach.. 😉

erickatt
10. máj 2017

@miuska100 v terchovej je v pohode. Sme stretli na ture na chopku rodinku. Asi 2 ročne a to bábo malo možno 3 mesiace. A mamina s tatom tak sli ,ze vela ľudí nestihalo.. zastali, nakojila a slapali dalej

ivetamicuchova
10. máj 2017

Ja som bola vo Vratnej na Chlebe so synom, ked mal 9 mes. Velmi sa mu pacilo, len treba dieta riadne obliect, vie tam byt zima. Lanovku si uzival.

yanni
10. máj 2017

@miuska100 Zenule, coho sa vobec bojite? Keby sme sa mali vsetkeho bat, tak ani z domu nevyjdeme. Propo dom: statisticky (percentualne) sa najviac nehod (aj smrtelnych) stava prave v domacnosti.
Takze kludne chodte, trosku zmeny babu vobec neuskodi. S detmi treba chodit po svete.
Aby som ta upokojila, nase deti su cely zivot na cestach. Najstarsi takmer 11, najmladsia 21 mesiacov. Copana lieta prakticky od pocatia takmer kazdy mesiac. Prva jej "lyzovacka" bol tyzden v Alpach, ked mala ca. pol roka. Pekne krasne do nosica a ide sa. Kazdy den lanovkou do vyse 2000 m vysky. Aj gondolou, aj otvorenou a dieta to zvladlo uplne v pohode. Dalsia lyzovacka, 1 rok a cerstvych 5 mesiacov. Nic jej neuskodilo. Prave naopak.
Kkudne chodte.
Moja sesternica zije vvo Vysokych tatrach, ma takmer 2,5 rocnu dceru. maju tam pension a aj sa staraju o vlanovku. To dieta ine ani nepozna. Vozi sa na lanovkach ako niekto na aute ci autobude. A to od narodenia. Co ine im aj ostava, vsakze.
A malej nic nechyba. Je velmi inteligentna, otvorena, v presne jeje dvoch rokoch v decembri stala prvy krat na lyziach, v letnej sezone chodia stale na tury.
Takze balte batoch, dieta najlepsie do nosica a ide sa. Prijemnu dovolenku 😉

zuzka38
10. máj 2017

@miuska100 bola som na ture aj na lanovke s 3m. Cely cas v satke..uzite ai

terezka1947
10. máj 2017

v lanovke sa ti nema co stat,neboj sa

ale ja zase budem asi pre niektore novodobe mamicky divna-ale nech

ked mamicka s dietaom v satke,ci nosici-do cca roka( aspon,co som ja konkretnu mamicku videla) ide po rebrikoch v Slovenskom raji,tak toto nie je ani odvaha,ani sport,ani nic...je to hazard najhrubsieho zrna
a niekedy si tak myslsim,ze niektore mamicky nevedia co od nudy,tak beru svoje deti vsade-ved nech maju zazitok
neviem,mne nepride,ze cca rocne dieta ma zazitok z hradu,z rebrikov v raji,z tury na nejaky vrchol niecoho-je to len a len hazard so zivotom,ked sme raz mamy-do urciteho veku dietata by sme mali zabudnut na seba a trosku sa dietatu a jeho bezpecnosti podriadit

no a aby som bola uplne konkretna-zachytili ste davnejsie,par rokov dozadu spravu,kedy mamicke vyletelo dietatko z nosica?
ja som to realne videla
a poviem len,ze som plakala ako male dieta este par mesiacov po tom zazitku a bola to pre mna cudzia osoba
takze...dnes sa vsetko relativizuje....leeeeen nech o nic neprideme-ani pocas tehu,ani pocas prvych mesiacov s dietatom,veeeeed co sa mzoe stat,ved vsetko sa moze stat vsade....aj doma
a najma-asi to tak malo byt-ked si tymto casto ospravedlnujeme svoje konanie,hlupe konanie
lebo su veci,kt. ovplyvnit mozme a nerobime to.
my sme tiez boli v Tatrach-aj tury som niektore absolvovala...ale tie,kde mohlo byt dieta v kociari,ci v bezpeci pri mne

stastnablcha
10. máj 2017

ahoj. my sme preliezli s 4 mesacnym babom raj.. v satke. a tatry. a 2,5 rocne dieta behalo popri nas ked sa dalo. ked nie slo do sedacky. vsetk osa da... pravda je ze my sme asi az moc sialeny, lebo sa zobereme cela parta s malymi detmi a ideme aj na hrebenovku 🙂 ale da sa vsetko..

yanni
10. máj 2017

@terezka1947 No jo, ale normalna tura neuskodi ani dietatu ani mamicke. Prave naopak, cerstvy horsky vzduch, zelen, pohyb je pre oboch velmi prospesny.
Myslim, ze zakladatelka sa nepytala na extremne horolezecke vykony.
Apropo extrem. Co je extrem?
Ja od casu, ako mi dieta vedelo sediet, beham aj s dietatom.
Muz odbehol s malou polmaraton.
Pre niekoho je extrem aj sediet na gauci.
Takze kazdy podla seba.

gretocka
10. máj 2017

@terezka1947 ja len ze uz som videla dieta vypadnuj aj z kociara a dokonca aj vykoteny kociar...
a manzel padol s dietatom ktore mal na rukach na rovnej ceste - ziadny hazard....

ono je to nie je cierno-biele a niekedy je tazke posudzovat motivy ludi z jedneho pohladu... pri prvom dietati sa este vcelku da totalne sa prisposobit dietatu, ale napr. ja som teraz v zime uz musela najmladsieho aj vyviezt na lanovke a dokonca s nim kusok aj zlyzovat... lebo najstarsi syn by bol doma uz 7 rokov keby sme sa prisposobovali vzdy jeho mladsim surodencom.

Takze ano, snazime sa vzdy pamatat na indivudualne potreby deti pri vsetkych vyletoch, ale niekedy jednoducho musime aj trochu podstupit riziko na chvilu, aby sa dal potom zrealizovat ten individualny program....

Kazda z nas je zodpovedna za svoju rodinu a robi to co povazuje za najlepsie. A to sa obcas tazko posudzuje zvonku...

@miuska100 ja osobne si to viem predstavit skor s polrocnym ako s jeden a pol rocnym... to polrocne si este pokojne spinka na tebe a ked ho zakryjes nejakou dekou, nebude mu ani zima.... skor mam vzdy strach ked sa jedna o dieta od roka az do casu kedy je dostatocne uvedomele vydrzat sediet bez osivania, ale to je vzdy hlavne od povhy dietata co sa s nim da a neda absolvovat....

zviz
10. máj 2017

Boli sme s polrocnym synom lanovkami na Chopok. Cely vyler prespal v satke 😂. Na Lomnicak by som sa bala s takym drobcom ale nizsie uplne v pohode 👍.

jana_eyre
10. máj 2017

@yanni s detmi chodime vela po svete, len jednoducho mam pred lanovkou respekt, ako niekto pred lietadlom, nic nenormalne podla mna..

mamutka
10. máj 2017

@terezka1947 na tu spravu si pamatam, bolo to hrozne, zrovna dnes rano som na to chuda dieta myslela. Len nechapem, co za nosic mohli mat. My sme s maly dost vyletovali od malicka, mala som ho v nosici, ale nepride mi vôbec realne, aby odtial vypadol, ked si to normalne, poriadne zapnem. Mam skor dojem, ze setrili a pouzili nejaku somarinu lacnu, ktora sa hodi akurát tak na prechadzku po obchodaku a aj pocas toho len nici dietatu chrbatik.
My sme malému tury davkovali tak s mierou, ja som mala problemy s klbami, takze nijake extremy sa nekonali, ale nejake lanovky a tak, to bolo vzdy v pohode.
Minule leto som v lanovke - kabinkovej - zazila maminu so stvormesacnym babom, stihla cestou aj nakojit 🙂 malinke bolo nadmieru spokojne.

moni244
10. máj 2017

Pokial ide o kabinkovu lanovku, kludne, na otvorenu by som ja nesadla

jana_eyre
10. máj 2017

Inak nechcela som svojou poznamkou o strachu z lanovky zmenit temu, prepac.. Uz sa poucim a nebudem o svojich strachoch hovorit, lebo to vzdy dopada tak, ze moje strachy kazdy bagatelizuje a to mi moc nepomaha.. Niekedy proste priznam svoje slabe stranky, ale vzdy si potom musim precitat o tom aka som precitlivela.. Ja sa proste niektorych veci bojim, ale uz som ticho..

jana_eyre
10. máj 2017

@terezka1947
Mne 4m dceru sfuklo v kociku na beznej prechadzke.. Ano pri comkolvek sa moze nieco stat, len proste pred niektorymi vecami ma clovek vacsi respekt.. Inak ja deti aj snosim a to mi nikdy nevypadli..

yanni
10. máj 2017

@jana_eyre Ale ved jasne, kolko ludi tolko nazorov. Ja napr nemam pred nicim strach. Respekt to ano, ale nie strach.
Tak ako ty by si nesla lanovkou, ja by som neskocila bungee jumping. Nie ze by som mala strach, ale jednoducho ma to nelaka, lebo niekde skoncit dole hlavou a hompalat sa, nie, to by nevydrzal moj zaludok.

mamutka
10. máj 2017

@jana_eyre mne napríklad tiez nebolo vsetko jedno, ked kvôli vetru par krat stopli lanovku, kym sme stali v rade. A ked uz sme sa v nej viezli a zastavili ju kvôli vetru vtedy a len sme sa tam tak hompalali, neostalo nam nic ine, len sa na tom zasmiat, lebo som nechcela, aby mal moj vtedy 3 rocny syn a este aj moja mama traumu 😀
takze uplne chapem taketo strachy.

terezka1947
10. máj 2017

kazdy vieme co mame,kazdy mame nieco odzite....ked is v zivote clovek zazije strach o zivot,ma aj vacsi respekt k zivotu

stat sa moze vsade vsetko-ale su veci,kt.ovplyvnit mozme,su veci,kt.ovplyvnit nemozme-ked budeme plakat,ze nam dieta vypadlo z nosica nad roklinou-neviem....budeme plakat nad sebou samym?vlastnou sprostostou?
ci povieme ako mohol byt Boh taky kruty?
alebo co si povieme?
dnes sa nenosi byt tu pre dieta-dnes je dieta doplnok ku stastiu
p.s.;ja nie som velmi typicka mamicka-tutuli mutuli....aj s detmi kadeco podstupujueme a chodime aj na dlhsie vylety,atd,atd....ale su veci,kt.by si mamy mali odpustit-ano,kvoli riziku vacsiemu akko je vypadnutie z kociar,ci pad zo schodov doma....
ale...kazda vieme svoje a mam svoj zivot

terezka1947
10. máj 2017

@jana_eyre aj ja som mala synov v nosici....dokonca som aj v lanovke sla,raz s kociarom pekne po ceste na START v lomnici....vsetko sa da
ale s babatkom v nosici by som nesla po sikmych rebrikoch v raji-to je priklad...a obdobne cesty a zazitky by som si odpustila,kym deti nepodrastu....potom ich uz naucila zdolavat prekazky -primerane veku a ich telesnej dispozicii

bienennest
10. máj 2017

@miuska100 Ahoj, my sme boli s nasim syncekom na ture vo vysokych tatrach k skalnatemu plesu ked bol 2-mesacny. Spokojne si spinkal cele hodiny v nosici (Manduca- nosi sa pripnuty spredu, podobne ako satka), budil sa len ked mal hlad.. cerstvy vzduch mu robil dobre 🙂, ziadne problemy nemal.

PS: maleho nosil manzel.. bola to fuska, lebo take babo uz nieco vazi ked ho musis nosit par hodin v nosici 🙂 ale bol to pre nas nezabudnutelny vylet

beton
10. máj 2017

@miuska100
vybratu trasu absolutne odporucam. boli sme min. rok s 5m. uplna pohoda. na otvorenu lanovku by som sa mozno bala ist s dietatom v nosici, najma, ked musis riesit este ostatne deti. ale v tejto uzavretej vo vratnej, tipujem, v pohode. nie je to ani dlhe a ujovia pomozu nastupit detom atd. spokojnost.

nanervy_2
10. máj 2017

@miuska100 s pokrocnym sa nam slo ovela lahsie ako teraz so skoro 2r 🙂 bol spokojny v nosici/satke, par krat do dna sme spravili pauzu, uplna pohoda.
A v Terchovej su krasne trasy po kopcoch + lanovka je uzavreta, uplne spokojne by som sla

moni_ka15
29. aug 2024

@zuzka38 mozem sa opytat kde ste boli kontretne lanovkou? My by sme chceli ist s 4m dcerkou na Lomnicky stit ale neviem ci jej tym neublizim..