Ahojte baby na dovolenke sme boli doteraz v 5 a v 4 hviezdickovom hotely. Ake su vyhody, rozdiely?? Nemusime
Mat bezpodmienecne 5 hviezdickovy hotel, no bojim sa ze ked si vyberieme 4* budeme sklamani ..
@diaszoky Turecko potrebujes 5 hviezdiciek, aby to bolo ok...
V Turecku sa nemusíte 4 hviezdičiek báť, vybavené sú veľmi dobre, môžu byt menej “načančane” ako 5* ale v zásade služby sú veľmi podobne … ak ste ale už v nejakej 5* v Turecku boli potom by bolo fajn spomenúť názvy hotelov pri výbere tohtoročnej dovolenky u predajcu, lebo je rozdiel ak ste boli v 5* niekde v Beleku alebo Lare kde sú obrovské luxusne rezorty s ultra all inclusive službami a inými vychytávkami, alebo v 5* niekde v Alanyii kde už sú tie hotely trošku striedmejsie aj keď kvalitou výborne (ono aj 5* a 5* môže byt rozdiel takže záleží s čím porovnávate) poviem napr Delphin BE Grand nemôžete porovnávať s nejakou 4* ale napr Q premium čo je tiež 5* už v pohode môžte nahradiť nejakou slušnou 4*
@diaszoky je to velmi individualne, skus si vybrany hotel pozriet na tripadvisor - tam najdes aj real foto od dovolenkarov.
Ja viem napr. Tunis - dva 5 hviezdickove hotely - jeden bol fakt na urovni, druhy bol totozny s inymi 4 hviezdickovimi.
Egypt - ja som bola v 4 hviezdickovom, ktory bol spojeny s 5 hviezdickovim a ked som porovnala s fotkami s 5 hviezdickovym, tak tam ziadny rozdiel nebol. A vsetky "verejne" priestori sme mohli pouzivat bez ohladu na to, v ktorom sme mali izbu.
Turecko - ja som bola v 3 hviezdickovom. Bola to jednoducha izba, trosku starsia, ale uplne v pohode. Ostatne priestory boli spolocne pre cely komplex 3, 4 a 5 hotely.
Takze treba citat recenzie, pytat sa na konkretny hotel, lebo hviezdy podla mna nerucia za nic.
Bola som viac krát v Turecku 4* 1x Alanya à 3x Istanbul. à bolo to ôk, záleží co od hotela aj očakávas. Izby boli dosť veľké, čisté, upratovali denne, Klima fungovala TV tiež. Hotel mal fitko celkom ok, bazén ok. Jedlo - výber, výzor, obsluha ok.
@katarinaba jasne vdaka ja sa zaujimam aj o last minute last minute znamena ze si ho kupim za zlavu a idem o par dni? Teda ze ini urciju odlet? Nie ja
@diaszoky cestovky maju terminy dane, to zalezi aj od letoveho poriadku na letisku. Cize ty, ked si vyberas zajazd, vyberas si sama termin, ktory ti vyhovuje. Ale ak si vyberies nieco z last minute, znamena to, ze ten zajazd sa bude konat vo velmi blizkej dobe. Vyberies si z ponuknutych terminov, ktory ti vyhovuje. Ak chcete ist neskor, tak bud to kupis klasicky, alebo si pockas, kym bude v last minute ponuke. Tu uz vsak sa moze stat, ze sa vypreda skor, ako sa do tej ponuky dostane.
Napr. moj termin v juli - do last minuty nepojde, pretoze ja som v januari zobrala posledne tri letenky v lietadle. Max, ak by niekto zajazd zrusil. Vtedy by ho tam capli.
@diaszoky ono s last minute je to zaludne, ak ta neviaže nejaký konkrétny termín, nie je vás 4 a viac cestujúcich alebo ti je viac menej jedno o aký hotel sa bude jednať tak smelo do toho ;) last minute funguje tak že mas nejaké posledné voľne miesta (posledné letenky, posledné izby) a odchod je veľmi blízky, t.j. cestovka dá do akcie zníži cenu aby zaplnila lietadlo pretože už sa blíži odlet a ešte tam majú nejaké voľne miesta … ale častokrát je to otázka veľmi rýchleho rozhodnutia a kompromisov… 5 rokov robím v cestovke a kazdy rok sa našli ľudia ktorí prišli rovno s peniazmi, zahlásili že môžu ísť už zajtra/pozajtra odlet a našli sme niečo … ale veľa krát boli aj takí že prišli že môžu ísť zajtra/pozajtra a chcú niečo dobre ale nič sa im nepáčilo, čo sa páčilo nebolo voľne alebo nebolo dosť leteniek, alebo nemali pripravené peniaze alebo sa nevedeli rýchlo rozhodnúť a kym sa rozhýbali kúpil to už niekto iný 🤷♀️ Treba byt otvorený možnostiam a byt pripravený … rez som predala takých čo už prišli aj s kuframi a rovno z kanclu išli na letisko 😅🤣 ale tak to sa mi stalo len raz
Podla "predpisov" sa hviezdicky davaju podla roznych kategorii: od velkosti izby, ci ma hotel welness, bazen, bar, restauraciu, cez TV a fen na izbe az po sluzbu bultera alebo 24 hodinovu recepciu, klimatizaciu,...
Takze sa s kludom moze stat, ze hotel ma "iba" 3 hviezdicky, lebo napr. nema bazen, ale vsetko ostatne je vlastne za 4 hviezdicky.
Uz sme boli v super 3*, ze sme sa cudovali, preco nema 4; ale aj v 4*, ktore nas sklamali.
Takze v tvojom pripade musis hladat recenzie na konkretne hotely, aby si ich vedela porovnat.
V prvom rade by bolo fajn uvedomit si co hviezdicky znamenaju. Nie je to o kvalite poskytovanych sluzieb ale o vybaveni hotela. Ci ma wellnes, kongresovu miestnost, bazeny… suma sumarum zla dovolenka sa da rovnako prezit v 3* ako aj v 5* nakolko casto sa v 5* hoteloch stava ze izby su plesnive. Ako pisali baby, treba pozerat na recenzie, nie na *.
Súhlasím pri takýchto krajinách ako je spomínané Turecko by som hľadala vyslovene 5 🙂
@katarinaba nasla som ponuku na jun zaciatok juna last minute za 936 pre dvoch 5* hotel (kartago)na satur stranke su brutalne pecky cenove ved zam alst minute stoji ako mormá´ne
@diaszoky tak mozno maju posledne miesta. Neviem. Skus pozriet Fischer.sk tam mavaju lepsie ceny.
@katarinaba siper dakujem ak cestovka je v pohode??
@diaszoky uz som s nimi bola viac krat. Aj s ceskym s odletom z Brna. Z organizacnej stranky vzdy vsetko sedelo, ceny dodatocne nemenili. Stranku maju super - ak zadas spravne udaje, cena je konecna (bez poistenia, viz) - cize sa vies zariadit, nemusis vyplnat ci tretia osoba je na pristelke, ci na plnom lozku a podobne somariny. Komunikacia velmi dobra. Ked mali vratit peniaze, vzdy vratili. Maju aj dobre akcie - napr. pri first minutach mali vyber sedenia v lietadle, zmena tyzden pred odletom a podobne. Niektore boli viazane na poistenie kupene k zajazdu, ale aj tak, aj toto moze byt vyhoda.
Napr. teraz v januari - cez net: zadala som kriteria, vybrala hotel, dala som si rezervovat - aby som videla, kolko bude poistne. Lebo planujem ist viac ciest v roku, tak ci sa mi viac neoplati cestovne poistenie na rok. A kym som porovnavala poistky v komercnych poistovniach, pani z cestovky mi volala (cislo zadavas pri rezervacii), ze ci si chcem naozaj rezervovat, pretoze v lietadle maju posledne volne tri miesta, tak ak chcem, ona mi to na 24 hodin bookne a mozem sa rozhodnut. A pravda - moj termin je zatial vypredany - uz mi neponukne zajazdy. V inej cestovke ano, ale tam je to podstatne drahsie.
@katarinaba super h wd idem ceknut
ono to nie je ani o samotnych hoteloch, ale skor o krajinach, napriklad 4* hotel v grecku sa neda porovnat ani s 3* v egypte... neviem ci su tu niekde pisala aj nazov hotela do akeho sa chystate?
My sme boli v 3*asi len jedenkrat v zivote-v Thajsku na ostrove Koh Samet, a bol to prekrasny a uzasny maly hotel, nechyta sa nañho ziadny 5* v EUROPE, takze je to velmi relativne. Na Zanzibare sme boli aj v 5* aj v 4*, a tisickrat lepsi bol ten 4*, mal menej izieb, vacsi areal, krajsiu plaz.....ubytovanie uplne rovnake, resp. to v 4*krajsie.
V Turecku pri mori som nebola, tak neviem posudit
@zankapetro nie nie mne je to jedno privitam novy hotel my sme boli v korman sidera a bolo tam top ja hladam aj hotel kde aj vobku becer sa mozem prejst cize je okolo neho udrziavane
@diaszoky môže byt last minute že už teraz majú posledné voľne letenky, tak dajú výhodnejšiu cenu aby mali uzavreté predané lietadlo, ale nie je to pravidlo, zväčša sa jedna k skorý odlet … ale ak už teraz majú takmer vypredané a chcú to mať na komplet tak môžu aj teraz ponúknuť za dobrú cenu… inak ako tu už radila @katarinaba Fisher vedia mať super žľavy, kamoska bola v Dubaji za pár šupov, len treba dávať pozor akú izbu kupuješ, žiadne izby s označením economy alebo promo prosím neber🙏
@diaszoky No neviem, a o co sa nechces starat? Ten pobyt si tiez musi vybrat. Bud cez cestovku online alebo ist do cestovky a hladat co ti vyhovuje. A my to nerobíme inak. Akurat, ze sa nemusism prisposobovat. vyberiem si destinaciu, hotel, let a cas, kedy a ako ja chcem a ako nam to vyhovuje. Zaplatim a o nic ine sa uz starat nemusim.
@diaszoky raz tressa zacat. Skus booking.com a lety podle destinacie, bud priamo na stránky letecké spolocnosti alebo su rozne stranky, kde ti vyhlada let zo vsetkych moznych spolocnosti.
@diaszoky Turecko treba 5* aj kvôli hygiene
Záleží od krajiny, systém hodnotenia a prideľovania kategórie hotela je v každej krajine iný