2-mesačné bábo a lietadlo

12. jan 2024

Ahojte, budem cestovať s 2 mesačným bábätkom lietadlom, nejaké tipy? Je na UM. Bude v pohode ak zoberiem sunar a dojčenskú vodu a budem to zarábať za pochodu? Ešte nejaké tipy do lietadla? Mám z toho celkom strach, ďakujem.

lonely66
12. jan 2024

je to naozaj nevyhnutné? ide o život? nepočká cesta pár mesiacov? ja by som s tak malým dieťaťom neriskovala...

petamich
12. jan 2024

urcite mu zober ciapku a deku, v lietadle zvyknu klimovat a je tam chladno 🙂 vodu a UM bez problemov, maximalne skontroluju na body-checku

mne vzdy celkom pomohol nosic, bolo to pohodlnejsie aj tam skor pospal, keby nahodou

simsalabim
12. jan 2024

@lonely66 so mnou rodicia 1x leteli tiez, ked som mala 2 mesiace. Prezila som to 😅a to bolo v dobe, ked sa este v lietadle jedlo servirovalo na normalnom riade…

autor
12. jan 2024

@lonely66 Je je.. chápem, sama mám strach, ale inak sa naozaj nedá.
@petamich Nosič beriem 🙂 ale asi len do tašky, rozmýšlala som, že v takej zime ho zoberiem vo vajíčku. Či blbý napad?

zuzanazuzana26
12. jan 2024

Uplne v pohode sa to da zvladnut ved viac prespinka ciapka a deka nejaka.hrkalka .Moj maly nemal este ani dva mesiace a uz letel

matkahelka
12. jan 2024

velmi dolezite- pocas vzletu a pristavania bud davat UM alebo vodu alebo cumel. hocico, aby babo prehltalo a neboleli ho potom uska z tlaku. a ak ide o dlhsi let, vyber radsej nocny. a nestresuj, aby si to na babo neprenasala, bude to v pohode, dnes sa bezne lieta s takymito drobcami. nasa mala neznasa cesty autom, kratke lety dava lavou zadnou.

petamich
12. jan 2024

vajicko pokial viem je iba zopar, ktore akceptuju hore na palubu, aby ste s tym nemali len zbytocne starosti, na druhej strane ale asi sa potom budete nejako presuvat z letiska 🤷‍♀️

monika4487
12. jan 2024

Este ma napadlo, ze mat pri sebe fľašu s mliekom ked budete menit vysku (pred pristavanim) kvoli tlaku, nech vtedy pije z flase.

prasiatko30
12. jan 2024

Tie najlepsie lety co som absolvovala boli s nemluvnatom - prespalo celu cestu a nic mu nebolo.

Pri tak malom babe som checkovala velky kociar. Ku lietadlu som brala len nosic s dietatom a ruksak s vecami - plienky, nieco na prezlecenie, deku, ak pouzivas UM, tak vsetko co potrebujes na zarobenie um. A podla toho s kym letis - ak je to nizkonakladovka tak kupit si preferencne nastupovanie, ak ides klasickou airolinkou tak tam je mozne, ze este stale plati to, ze prvi nastupuju cestujuci s malymi detmi - to si pozri.

queen_mary
12. jan 2024

@lonely66 akoze co by si neriskovala? 😀

autor
12. jan 2024

@petamich No veď práve, že potom ideme autom a tam vajíčko nebude🫤. Myslíš, že na stránke aerolinky by toto info mohlo byť? Lenže ide aj o to, že ideme z jednej krajiny do druhej, takže aby sa nestalo, že v jednej krajine (lietadle) vajíčko akceptujú a v druhom lietadle (krajine) nie..
@matkahelka
@monika4487 Cumel alebo flašu skúsim vtedy dať, ďakujem moc. Ja sama mám s tým tlakom problémy, mňa vtedy až šklbe hlava, práska mi “v čele” a prechádza to do hlavy, takže tohoto sa dosť bojím, ako to bude zvládať…
@prasiatko30 Kočiar si netrúfam brať 😞 je strašne mohutný

yanni
12. jan 2024

@lonely66 aky risk je letiet s 2 mesacnym dietatom?😳

monika4487
12. jan 2024

My lietame casto s detmi. Mate narok na 2 veci zadarmo pre dieta (kociar, a napr vajicko atd). Na casom mieste ak nechcete vrst vanicku, zoberiem podvozok kociara a vajicko. Kociar si pri zacheckujete a zoberiete az k lietadlu (do lietadla som nevidela, ze by niekto bral vajicko - skuste zavolat leteckej spolocnosti). Ak sa neda do letadla, tak by som za bobrala nejaký priesvitny sacok na odpad a zabalila tam rýchlo vajicko a odovzdala ho spolu s podvozkom pred lietadlom. Treba ma viac teplej vody v termoske , alebo oen cisto horucu a atudenu vodu na riedenie, ak by ste meskali zdrzali sa. A lietat s tak malymi detmi je urcite vacsia pohoda ako s dietom, kt. je v obdobi vzdoru 🙂. A este, nas aj pri nizkonakladovkach pustali vzdy medzi prvymi, alebo si kupit priroity.

yanni
12. jan 2024

cestujem s detmi prakticky od narodenia. Letela som s najmladsou tiez takto v zime, vo februari, mala 6 tyzdnov. Ziadny risk a ziadny problem, neboj sa. Tiez som letela z EU krajiny (nie SK) do krajiny mimo Europy, s jednym prestupom. Vsetky deti boli ale kojene, takze o starost menej. Ale lietala som aj s "prikrmovymi" detmi a tak ako mi zohriali prikrm, daju ti aj zohriatu vodu, zober si len UM. Ak neletite nejakou low cost, tak ta so vsrtkym obsluzia bez problemov. Dietatu zober ciapocku a mikinu, v lietadle byva zima (ale to aj tak asi budete mat. Dopredu si objednaj baby cot a ak je dieta ok, tak ti prespi. Ak mas na to financie, zabukuj aj dietatu sedadlo a ber do kabiny vajicko (Use for aircraft) a mas vyriesenu aj safety aj pohodlie a popripade aj vajce na dalsi transport v aute. Ja som sa po letiskach pohybovala s babyzen yoyo (kabinovy kocik) a nosic som mala poruke, keby daco. Ja mam neskutocne vela letov s takymito mrnousami (hlavne dve najmladsie deti). Obe mi viac menej prespali v baby cot popr. vo vajicku.
O aky dlhy let sa jedna?

lonely66
13. jan 2024

@yanni to sa pýtaj vašej pediatričky, nie mňa. ja som bola poučená po narodení dieťaťa, čo je vhodné a čo nie dokým neprebehnú aspoň základné očkovania. to je všetko. každý nech si robí, ako chce.

kacusik69
13. jan 2024

vajicko na palubu je mozne zobrat len pri zaplatenom extra (comfort/baby) seate - teda ze zaplatite realne miesto aj pre babo - riesi sa to cez letecku spolocnost aby ste to mali 100% spravne, a musi byt certifikovane na pouzitie v lietadle - je to napisane na stitku… inak sa da vajicko/kocik prepravit v podpalubi zadarmo u kazdej spolocnosti…

matkahelka
13. jan 2024

@lonely66 su matky, ktore nedavaju ockovat vobec a cuduj sa svete, aj take deti lietaju.

yanni
13. jan 2024

@lonely66 no ty ked s detmi nelietas, tak si sa toho pediatra asi nepytala. A predstav si, moje neockovane deti doteraz prezili bez ujmy na zdravi a to dokoca aj lety v Coronovom obdobi. V prvom lockdowne mala moja najmladsia neockovana necely 1,5 roka, ked sme leteli spät do Europy (s prestupom). Deti bez ruska a v pohode. My sme aj pocas Corony cestovali a vsetci sme prezili.

lonely66
13. jan 2024

@matkahelka
@yanni veď ja som napísala: nech si robí každý tak, ako uzná za vhodné 🙂 je to osobná vec a zodpovednosť každého rodiča voči svojim deťom. to je celé.

matkahelka
13. jan 2024

@lonely66 v prvom komente si pisala nieco ine.ci ide o zivot, ci to nepocka, lebo by si s dietatom neriskovala. to su nazory takych, co v lietadle alebo nikdy neboli, alebo pretlacaju nazor, ze do lietadla smu vstupit deti od puberty

lonely66
13. jan 2024

@matkahelka bola som v lietadle. s malým bábom by som nešla. to je celé. a to, že píšem, nech si robí každý, ako uzná za vhodné sa vôbec nevylučuje s tým, že som sa opýtala, či cestovať momentálne nevyhnutne musí, alebo áno? vylučuje sa to?