Ahojte. S manželom chceme ísť tento rok na dovolenku letecky. Cesta by trvala dve hodiny v lietadle. Máme 15- mesačné dieťa, ktoré chceme zobrať so sebou. V dobe dovolenky bude mať dva roky.
Aké máte skúsenosti s takouto dovolenkou? Vydržalo Vám dieťa v lietadle? Nebolo mu zle alebo nespôsobil ten tlak vo vzduchu nepokoj dieťaťa, silný plač a podobne?
Celkovo sa mi môžete vyjadriť či je dobré takto zobrať so sebou dieťa alebo radšej nie.
Ďakujem Vám za skúsenosti, rady.
my sme boli tesne po 2 narodeninach, cestu tam zvladla super, az sme boli prekvapeni.. cesta spat bol masaker, lebo sme mali nocny let a este k tomu ochorela.. ale ideme zase 😁
my sme boli minuly rok v Turecku mal vtedy 11M, cesta tam nic moc, cestu naspat prespal 🙂 cestou tam hoc sme sli na jeho spanok, nechcel spat ani za svet, nechcel obsediet, nove hracky nepomohli, miestami aj poplakal (nic strasne), nejako sme ho zabavili, nastastie to nebol extra dlhy let, ist napr. 8+ hodin si ja osobne neviem predstavit ale tak my mame dieta, ktore nevydrzi na jednom mieste ani spi 😵💫
kazdopadne ziadna katastrofa ale teda spotena som bola riadne po tej ceste tam 😂
Ďakujem Vám za skúsenosti. 🙂🙂
Ale mne napríklad nerobí dobre ten tlak v lietadle. Hneď to cítim v hlave a je mi chvíľu nevoľno. Takéto malé deti nepociťujú taký tlak alebo?? Proste že sedia pekne a zrazu keď lietadlo vzlietne tak nezačnú to pociťovať a byť také nepokojné???
@lenusa3 ten tlak podla mna urcite citia ale zalezi od vela veci, my sme mu dali vodu, kapsicku a v pohode zvladol 🙂 toto zrovna ho netrapilo ani sekundu, skor to ze musel sediet a chcel tam lozit a stvornozkovat, ideme v juni zasa, tak som prudko zvedava, ked teraz uz chodi a neobsedi este viac 🥴 ale tak vezmeme mu nejake oblubene hracky, nejaku novu knizku s snad ho zabavime, letime dost neskoro, tak by mohol aj spat, ale teda...
Zvladne to, s dcerou sme s takou malickou lietali castejsie. Teraz som letela sama s 5 rocnou a 1 a pol rocnym a prezili sme, aj ostatni cestujuci. Dcera vacsinou ako babo cely let prespala, len co zacali hucat motory. Maleho som musela celu cestu zabavat, obcas sme si pospievali, sem tam chrumka do ust a tak. Ale neplakal ani raz.
Čakala som, že tu bude viac negatív. Ale tak ako čítam Vaše komentáre tak má to ukľudňuje a už menej obáv mám. Lebo sa veľmi bojím ísť s ňou ale nechcem ju nechať týždeň u mojich rodičov. Asi by som to ťažko zvládala bez nej tak ďaleko a možno aj ona bezo mňa.
Takže ste má ukľudnili. 😊😊
Boote co mate vsetci s tym tlakom. Ten Citi v Lietadle minimum Ludia a väcsinou sa Stauuju dospeli.
@lenusa3 Pro starte a pristavabi mi das nieco jest a Bude vybavene. To uz nie je babätko. A dva hodiny nie je nic. Priplat mi vlastne miesto, Zober sedacky, priputaj ho tam a mas vybavene. Nebude ti Ani po lietadle behat.
Myslel nedavno leteli, bolo tam veľa malých detičiek, ktoré väčšinou všetky spali. Jedno babo dosť plakalo ale nejak ma to nevyrusovalo, no a potom plakala moja 8 ročná pri pristavani. Boleli ju uši a nič nefungovalo aby sa jej uvolnili, ja som už nevedela čo robit 🙄
My sme leteli hodinu, keď mal malý 11m. Úplne bez problémov. To bola taká ideálna doba strávená na sedačke s dieťaťom 😅. Potom sme leteli 4 hodiny, keď mal malý 2 roky. Cestou tam spal 🙏🙏🙏. Ale cestou späť nie a to už som pocítila, že mu je dlho. Síce neplakal, ale musela som sa ozaj snažiť, aby som ho vedela zabaviť. Našťastie sme sa striedali s mužom 😁.
Čo sa týka tlaku, tak to neviem. Nespozorovala som na malom žiadne zmeny alebo nervozitu. Pri vzlete a pristátí pil z fľašky.
Dcéra nemala rok, keď som s ňou bola letecky, sama než muža. Let trval cez 4 hodiny. Medzi 1-3 rokom som s ňou bola ďalších 3x letecky. Zakaždým úplne v pohode. Aká bola doma, taká bola v lietadle.