Ahojte zeny, prosim si radu od skusenych a znalych - my sme s muzom "nelyziari", nikdy sme v zime nechodili po strediskach, jedine co viem je, ze v Tatrach sa da sankovat z Hrebienka 😅
Dcera by sa tento rok chcela zacat ucit snowboardovat. Poznate prosim vas nejake stredisko, kde by sa dalo aj ucit snowboardovat (ze jej zaplatim lektora) a dalo by sa aj posankovat (v pripade, ze by ju to po par padoch preslo, alebo len tak pre zmenu aktivity)? Netusim, ci na svahoch, kde su lyziari, ktori idu obcas asi aj dost rychlo, da aj normalne sankovat.
Kludne to moze byt akykolvek kut SK, kde v decembri bude pravdepodobne sneh.
Dakujem za kazdu radu 🙏
@deti95060810 dakujem, idem kuk 🙂
Pre začiatočníkov je fajn Podbanské ski
za mna, netrepte sa do Tatier..... ceny prehnane, sluzby mizerne.
kolko ma dcera rokov a lyzuje? ked sa chce ucit na snowboarde?
chodte do menšieho strediska, hladajte dlhy svah.
@lucik194 Ma 12 a nelyzuje, ale verim, ze to nie je prekazka v tom, aby sa naucila snowboardovat. Vies poradit nejaky taky svah, ktory opisujes? Nemusia to byt Tatry, ako som povedala, hociktory kut SK, kde pocas zimnych prazdnin v decembri je pravdepodobnost, ze bude sneh (kedze ubytko musim booknut uz teraz, aby sa nam nejake uslo). Vdaka
@vikusjk tam kde som ti napísala sú ak rôzne chaty na ubytko.... sneh či bude? závisí od počasia - musia byť nízke teploty aby začali zasnežovať....
inštruktor ju naučí lyžovať alebo snow....
ale inak je kopa menej komerčných stredísk, napr. Opalisko, Žiar - Dolinky ,Pavčina Lehota..
@deti95060810 dik, presne to som si aj myslela, ze nepotrebuje lyzovat, ked sa chce ucit na boarde, ale prekvapila ma ta otazka od lucik194.
Ak sa chce len učiť , tak je zbytočne ísť do veľkého strediska, lebo učí sa len dole vacsinou a tie veľké bývajú preplnené. Z posledných 2 rokov ale situácia cez Vianoce a nový rok je v nízko položených strediskách dost zlá, skôr pršalo a malo snehu. Takze treba výberat niečo vyššie . Určite na sánkovanie treba oddelene dráhy , nie pliesť sa lyžiarom pod lyze. Bývajú v strediskách špeciálne sánkarské drahy
@vikusjk nie, praveze nie je to problem, lenze pokial lyzuje, tak sa aj rychlejsie nauci snowboardovat. Nie naozaj nepotrebuje vediet lyzovat. Nie je to potrebne. To bola skor info otazka.
Ked vyberiete stredisko, urcite na prve dni zarezervujte instruktora.
Na zimne prazdniny vobec nemusi byt sneh, ani tento rok na 80% stredisk nebol, sneh bol az vyssie ako 1500mnm, nikde okrem Tatier sa nedalo lyzovat a aj tam to bola bieda.
Preto toto ci bude / nebude sneh, nikto nezaruci. Ale posledne 3 roky na Silvestra sme vzdy lyzovali minimalne, max 1-2 dni na rozrytom svahu, takze bieda. Dalsie dni sa nedalo, lebo bol odmak az na zaklad, na travu a vsade prsalo.
https://impozant.sk/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQj...
Valčianska - hotel čo som ti dala je priamo pod svahom....
výstroj ti aj požičajú, chodíme tam lyžovať.