Turistika s horským vodcom

15. dec 2024

Dobrý deň. Chceme bratovi kúpiť turistiku s horským vodcom. Brat je fyzicky dosť zdatný. Roky aktívne cvičí, behava. S turistikou nejaké extra skúsenosti nemá. Poprosím vás, vy co skúsenosti mate, co by bolo pre takéhoto jedinca vhodné. Gerlachov šky štít určite nie ale taky Lomnicak? Nechceme ho totálne doraziť ale zas nechcem ani aby to bola len nejaká prechádzka. Dakujem

viestta
15. dec 2024

Vystup na Lomnicak je narocnejsi ako vystup na Gerlachovsky stit. Ale so sprievodcom moze vystupit aj na ine tatranske stity, nielen tieto dva

colsami
15. dec 2024

Vystup na Gerlach vobec nie je najnarocnejsi. Bola som na nom a to som fakt nemala NIJAKU kondicku - vymysleli sme si taky "vylet" s kamoskami. Samozrejme, toto bez kondicky neodporucam, skoro som tam vypustila dusu, ale je to super zazitok. A su v Tatrach aj ovela narocnejsie vystupy ako Gerlach. Gerlach je prosto..."len" najvyssi 🙂
Ja som akurat vystup na Gerlach kupila aj manzelovi ako darcek.

frflos_nespokojny
15. dec 2024

gerlach je narocny na orientaciu, ale na lomnicak to uz nie je prechadzka ako viestta poznamenala

1ryba
15. dec 2024

Kúp len výstup s vodcom a na ostatnom sa dohodne brat. Keď je zdatný, nebude pre neho problém žiadny štít. Na Gerlach vyleziem aj ja a každý kto v časoch, aké sú udané na turistických smerovníkoch vylezie na dostupné vysokohorské túry.

ciernysokol
15. dec 2024

Lomnicak tazky nie je. Do sedla idete lanovkou, hore to tazke nie je, vodca ta isti. Je to kratke. Isla som sama, bez vodcu, bez lana. Navyse je tam vela ludi,ide tam lanovka.Kludne mu kup gerlach, alebo ako pise vyssie, otvoreny vyber vrcholu. Ak sa to da. Ale gerlachom isto nic nepokazis.

jomarch
15. dec 2024

suhlasim s navrhom kupit len vystup a nech sa on rozhodne. tych stitov kam sa chodi s vodcom je viac a myslim ze su zaujimavejsie stity ako lomnicak a gerlach.

quaxi
15. dec 2024

Keď nemá extra skúsenosti s turistikou tak Gerlach, Mengusovsky, Satan, Kežmarský štít, Koncista, Lomnicak. Ak sa hýbe v teréne spoľahlivo a užil by si aj trochu lezenie tak Vysoká, Ľadový štít, alebo Lomnicak južný hrebeň. Môžete dať aj poukážku bez konkrétneho vrchola a dohodne si s vodcom podľa svojich predstáv a schopností, vodca mu určite dobre poradí. Len si pre istotu vopred zisti referencie na vodcu - veľa ľudí má negatívne zážitky lebo vodcovia niekedy ženú ľudí jak zdute kozy aj keď nie je dôvod sa ponáhľať, niektorí sa správajú povýšenecky a pod., tak nech netrafíte nejakého problematického jedinca, pokazí to celý zážitok.

l82b
17. dec 2024

Ahoj. Kup univerzalny darcekovy poukaz a brat si vyberie sam. Preco nie Gerlach? Vacsina ludi zacina prave tymto vystupom a ak je fyzicky zdatny, tak nebude mat problem. Na Lomnicak vedie viacero tras. Ak kupis tento vystup, vzdy sa da s vodcom dohodnut na inej trase ako Normalke, ktora je skor pre zaciatocnikov a ludi, ktory sa obavaju, ci to kondicne zvladnu. Ak mas dalsie otazky, rada poradim. Robim s tym