Preferujete dovolenku pri mori alebo v mestách?

15. mar 2024

Aký ste typ? Dovolenka pri mori alebo cestovať po svete, spoznávať mestá?
Ja osobne preferujem spoznávanie miest. Z dovolenky pri mori nič nemám, pretože plávať neviem, a ani sa neopaľujem. Bola by to riadna nuda.

vanilkovazmrzka
15. mar 2024

Mam rada ked je to vyvazene. Aj si trochu len tak pasivne polezat na plazi, aj pozriet dane mesto, kde dovolenkujeme, aj zajst do nejakeho vzdialenejsieho mesta, pripadne do prirody na nejaku turu.

minenkak
15. mar 2024

Kde je čo najmenej ľudí

queen_mary
15. mar 2024

Aj aj. Ja nepohrdnem ziadnou dovolenkou 😀😀

galganka
15. mar 2024

Oboje. Ale pri mori chceme more a nie plastovú džungľu šmýkaliek a vodných kravín s chlórom.

pribinak
15. mar 2024

Cez leto more more more. A ešte raz more
Poznávacky po mestách a pamiatkach sa hodia na jar alebo skorú jeseň
Zas v 40 C horúčavách sa motať po rozpálenom meste je smrť

matkahelka
15. mar 2024

spoznavat mesta pri 35+ stupnoch je ako za trest. to je teplota na vylihovanie pri mori a kupanie sa, nie potit sa pri obdivovani kulturnych pamiatok. takze za mna- v lete more, more a more. a mimo leta poznavacky. Rim v juni bola smrt, Rim v decembri bol uzasny.

zuzanka.zuzu
15. mar 2024

v meste pri mori. umelé letoviská nemusím.
ale zadarmo hocikam 😀

mircalla
15. mar 2024

Preferujem poznavacky - to jest vsetko, nie vyslovene mesta. Osobne ma mesta moc neberu (teda vacsina), skor priroda. Najnovsie idem na okruh Norskom

cookie29
15. mar 2024

bola si niekedy pri mori napriklad v severnejsich krajinach? Alebo pri Atlantiku? Opalovat sa nemusis ale pobrezie je krasne a podobne naprikald mestecka popri.

belllinka
15. mar 2024

Jednoznačne more, neznášam poznávačky po mestách, to je ako za trest. Keď už tak skôr príroda by ma láakala, nejaké národné parky, kaňony a tak

pribinak
15. mar 2024

@mircalla skvele. Môj muž pobehal krížom-krážom celu Škandináviu. Veľmi sa mu páčilo. Uzi si 🍀

bytc20
15. mar 2024

Tak za mna ideal aj aj. V lete chodime k moru a na jar a jesen davame city breaks. V zime lyzovacka.

jesenzima
15. mar 2024

My radi chodíme na hory, turistiku, do kempov, jaskyne, hrady a tak, a raz za čas ideme aj k moru ... Chodiť po mestách by ma nebavilo vôbec..

mircalla
15. mar 2024

Mne keby teraz niekto povedal, ze mam ist do Pariza ci Londyna, ani zadarmo, uz ma to nebavi, ked tak este mesta mimo Europy

lin_a
15. mar 2024

preferujem dovolenku v mestach pri mori :D Vacsinou to robime tak, ze sa ubytujeme v jednom meste a kazdy den si urobime vylet do nejakeho mestecka v okoli - pozrieme mesto, vyskusame miestnu kuchynu a kaviarne a zakoncime to kupanim v mori. Mame tak peknu roznorodu dovolenku, stale nieco nove. Ideal je na to Taliansko - juh a zapadne pobrezie, grecke ostrovy, juh Francie, Spanielsko, juh Portugalska...
Aj z toho dovodu preferujem dovolenky pred (maj,jun) a po sezone (september, oktober) - teploty na prechadzky skvele, okolo 25-30 st, a more uz je vyhriate.
Nemam rada vysoke teploty pocas hlavnej sezony, nebavi ma vylihovat na plazi, tie 3 hodinky za den na plazi mi stacia a pre mna by bolo utrpenie ist na dovolenku na tyzden do zavreteho rezortu so sukromnou plazou a byt na 1 mieste.
A vyslovene mestske poznavacie dovolenky (citybreaks) do miest, kde nie je more davame v obdobi oktober - marec.
Pripadne cez letne prazdniny niekam na sever - Velka Britania, Skandinavia , kde zvykne byt medzi 20 - 30 stupnov (cize schladit sa zo slovenskych leta)

autor
15. mar 2024

@mircalla No, ja som nikdy nebola v Londýne, či Paríži, čiže by som tam išla rada. Mimo Európy by som zvolila USA: Los Angeles, New York, Las Vegas Miami. Ale aj niekde do Ázie.

yoxinka
15. mar 2024

Las Vegas je totálna turistická pasca, s obrovským množstvom sociek, ktoré sa v tých kasínach snažia čosi vyhrať, New York je obrovské rušné špinavé smradľavé mesto, ale má to taký vibe, že chápem, prečo sa tam ľuďom páči, Los Angeles a celkovo tieto veľké mestá sú sú plné bezdomovcov … v USA sú oveľa krajšie mestá a časti na kukanie. Za mňa, Colorado, Utah a Aljaška 🤪.
A dovolenku nepreferujem žiadnu, my chodíme aj k moru aj do miest, závisí od ročného obdobia, okolností a cien leteniek 🤣🤣🤣

mircalla
15. mar 2024

@yoxinka Presne tam sa chcem pozriet, ty si moj clovek. V NY som bola, nicim neprekvapil

yoxinka
15. mar 2024

@mircalla
Obrovský, rušný, špinavý a smradľavý??? 🤣🤣🤣

barbora0308
15. mar 2024

U mna mesto ani more nie je podstatne, ja sa tiez nerada kupem, mesta si pozriem, ale nie su to ziadne moje srdcovky. Preferujem najme miesta s krasnou prirodou, idealne hory, lesy a ak to zaklincuje aj nejaky mega vyhlad napr. na ocean, tak som uplne spokojna 😁.

pribinak
15. mar 2024

@mircalla milujem NYC. Je to skvele mesto. Keď ho porovnám napr s Londýnom alebo Madridom či Bruselom, tak NYC víťazi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

pribinak
15. mar 2024

LAS Vegas má snáď najviac bezdomovcov na svete. Mesto kde sa tulaju trosky, na každom kroku bezdomovci, žobráci, prostitútky
Tam sú pekne 2 ulice a koniec.
Horúčava a piesok.

autor
15. mar 2024

@yoxinka Aj tak by som išla.

autor
15. mar 2024

@pribinak Dobre, tak Vegas možno nie. Nahradím to San Franciscom.

levandula7
15. mar 2024

preferujem prírodu (hory, more, národné parky) ale mám rada aj mestá. keď niekam cestujeme, vždy je to kombinácia oboch. vždy sa presúvame z miesta na miesto a snažíme sa z danej oblasti vidieť čo najviac, záleží na tom, čo je v danej krajine zaujímavé. nevydržala by som 2 týždne trčať na jednom mieste.

pribinak
15. mar 2024

Skvela voľba

Mne sa veľmi páčil NYC, Washington DC, veľmi sa mi páčilo aj Miami.
LAS vegas a Reni nie.

yoxinka
15. mar 2024

Jasné, treba ísť pozrieť, každému sa páči iné, ale to Las Vegas je fakt strata času a prachov, to si radšej ušetri na niečo iné. O San Franciscu som tiež počula veľa negatív, ale neviem osobne posúdiť. Inak, keby si chcela niečo v Európe, čo je fakt pakné a relatívne blízko, tak za mňa Tenerif a Island. Island je už síce plný turistov, ale aj tak sa oplatí vidieť 😉.

jimi1985
15. mar 2024

Oboje mam rada. Aj pri mori a aj spoznavat. Preto si vyberame take miesta,kde je co vidiet a aj sa okupat.

majlo1234
15. mar 2024

Cim som starsia a viac mam pocestovane, preferujem viac prirodu. Cize more, a este lepsie ocean a velke prazdne plaze

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz