Potrebuje Turek víza?

silviaknopcova
2. dec 2024

Chcela by som sa spýtať že pokiaľ Je Turek ktorý býva v Turecku a chce dôjsť na Slovensko a naozaj potrebuje víza? Lebo som sa dozvedela že Turecko iba tak nedáva víza pre svojich občanov a nemôže fakt Turek cestovať na Slovensko bez víz? Pýta sa to kamarátka lebo niekoho spoznala a ten jej dotyčný Turek jej hovoril že nemôže dôjsť iba tak…

rebi789
2. dec 2024

@silviaknopcova ano potrebuje viza

tenerifka
2. dec 2024

@silviaknopcova Turkovi pri ceste na Slovensko nedava viza Turecko, ale Slovensko, a ano, potrebuje, vdakabohu....

silviaknopcova
autor
2. dec 2024

@rebi789 a tak kamarátka sa pýta čo by mohla spraviť som počula že ona by mala ísť niekam a ona by ho mala sem pozvať?

januska12323
2. dec 2024

Kamarátka by mala hlavne používať to čo jej narástlo na krku a nechať ho turkyniam. Keď si nevie sám vybaviť ani pobyt ako myslíš, že by sa tu živil?

danica2711
2. dec 2024

čo tak sa informovať na Ministerstve zahraničia? Získaš určite relevantnejšie informácie než na akomkoľvek fóre

melanta
2. dec 2024

@silviaknopcova všetky informácie sa dajú veľmi ľahko pohľadať na webe:
https://www.mzv.sk/sluzby/informacie-pre-cudzincov

A ak si dobrá kamoška, poraď kamarátke, aby všetko nechala na dotyčného. Ak sem chce prísť a nie je prísavka, tak si to bude vedieť vyriešiť sám. Ak si to sám vyriešiť nevie či nechce, tak to nebude žiadny dobrý materiál.

chrobak7
2. dec 2024

@silviaknopcova Turecký kamarát nemôže prísť len tak. Potrebuje slovenské víza. Ale na druhej strane nie je tak ťažké, tie víza dostať. Tu má postup, ako si ich vybaviť a čo k tomu potrebuje:

https://embassies.net/slovakia-visa-for-turkey-...

Neviem, kde ho spoznala a aký je medzi nimi vzťah, ale akonáhle turecký kamarát bude od tej tvojej známej niečo vyžadovať (nejakú zábezpeku, garanciu, peniaze na cestu a pod.), tak nech to s ním okamžite skončí. Tipujem, že na 80% ide o nejaký podvod. Keby išlo o seriózny vzťah, alebo priateľstvo, tak ten Turek si tie víza vybaví sám.

silviaknopcova
autor
2. dec 2024

@chrobak7 takže on si vie vybaviť tie víza? To som nevedela

earlgrey
2. dec 2024

Popýtaj sa na cudzineckej polícii, lebo tá ho bude čakať na letisku 😉

tenerifka
2. dec 2024

@silviaknopcova
takže on si vie vybaviť tie víza? To som nevedela

Ach......

maca1984
2. dec 2024

Ku nám chodí kamarát egypťan, všetko si vybavuje sám.
Kto iný by mu mal vybavovať víza ak nie on ?

januska12323
2. dec 2024

@silviaknopcova a kto iný to má robiť?

silviaknopcova
autor
2. dec 2024

@januska12323 ja tomu nerozumiem viete preto sa pýtam to nejde o mne ale o kamarátku

chrobak7
2. dec 2024

@silviaknopcova A prečo by si ich nevedel vybaviť?? Kto mu ich má vybaviť? Snáď nie ty?

On musí kontaktovať slovenskú ambasádu v Ankare alebo v Istanbule podľa toho, kde má bydlisko:

https://www.mzv.sk/en/web/ankara-en/visa-and-se...

Tu sa dá aj elektronicky požiadať o víza:

https://ezov.mzv.sk/e-zov/

chrobak7
2. dec 2024

@silviaknopcova Pokiaľ ten Turek nebude bývať v hoteli, z ktorého rezerváciu ubytovania sa prikladá k žiadosti o vízum, ale u nej, tak mu bude musieť napísať pozvanie cez nejakú cestovku.

miroslava21
2. dec 2024

A ten Turek nema usta, aby sa opytal vo svojej krajine na podmienky vycestovania do zahranicia? Omg

januska12323
2. dec 2024

@miroslava21 načo by to robil keď kamoška kamošky všetko vybaví 😁

prasiatko30
2. dec 2024

@januska12323 a moznoeste mu aj nejake vreckove kvapne😂

silviaknopcova
autor
2. dec 2024

@januska12323 ja nejdem nikomu nič vybavovať iba sa chcela opýtať či tie víza si on môže vybaviť a fakt či mu tie víza dajú

melanta
2. dec 2024

@silviaknopcova iba sa chcela opýtať či tie víza si on môže vybaviť - kamoška ak nemá IQ húpacieho koníka, tak jej musí byť jasné, že víza si vybavuje dotyčný sám, vždy, jedine dieťaťu ich vybavuje rodič, kto akože iný by mal žiadať o víza ako človek, ktorý tie víza chce

či mu tie víza dajú - to kamoška zistí, ak dotyčný o víza požiada a dostane odpoveď, niekomu dajú, niekomu nie pretože ho vyhodnotia ako nežiadúceho

vevesh
2. dec 2024

@silviaknopcova ci mu ich daju, to ti tu nikto neodpovie (ak nema dostatocnu zabezpeku, velmi by som tomu sancu nedavala- to si skor kamoska vylet do Istanbulu urobi...). A ano, ziadost musi podat on, kedze on chce ist na sk....

miroslava21
2. dec 2024

@silviaknopcova dospely clovek si sam vybavuje viza. Ci nam chces povedat, ze ty keby si chcela ist dnes do Ameriky tak popytas niekoho cudzieho v Amerike nech ti ich vybavi a nech ti zisti, ake ma Slovak povinnosti na vstup do Ameriky?

miroslava21
2. dec 2024

@januska12323 presne 😊

viestta
2. dec 2024

@silviaknopcova Turek by ma vediet pohladat informacie ako sa dostat na Slovensko za kamaratkou, kamaratka by si tiez mala vediet pohladat informacie. Ked to nezvlada on, tak nech trci doma, nekompletnych mame dost aj svojich, ked to nevie kamaratka, tak nech nikoho nevola k nam, pretoze ani nevie ako sa dostane do pruseru. Mam pocit, ze patri do tej skupiny nasincov, ktorych som spomenula v predchadzajucej vete.

mirkam3
2. dec 2024

Ináč trocha mimo temu, no mňa by zaujímalo ako sa “kamarátka” s kamarátom Turkom vlastne spoznala, a hlavne ako komunikujú, keď si ona nedokáže nájsť za 15 sekúnd na internete ani takú primitívnu vec, ako to, či mu treba víza…
Tipujem, že ide buď o známosť z letnej dovolenky, alebo je to taký ten “kamarát”, ktorý hlavne zrelším dámam na Facebooku vypisuje pod príspevky “Blablabla, veľmi si ma zaujala, buďme priatelia”. Každopádne mila autorka, upozorni “kamarátku” nech si dáva pozor, aby sa nestalo, že týpek jej o chvíľu napíše, že potrebuje súrne odísť z krajiny a preto potrebuje kamarátsky požičať 5-10-X tisíc eur.