Orava so 6-ročným

miiceencoovaa
18. aug 2024

Ahojte.

V septembri ideme na Oravu na chatu so skoro 6-ročným.
Čo take by ste ešte odporučili ?

Mame v pláne:
- raft
- Oravsky hrad
- Rio de Klin
- Obria lavička BABO (Oravská Polhora)
- Vodopád Lúčky
- Rozprávková dedinka Dolný Kubín
- Lesná železnica Orava
- Roháčsky vláčik
- Roháčské plesá
- Roháčsky vodopád
- Tatry možno ?

Plavba loďou nie..

Ďakujem 😊

luccija
18. aug 2024

@miiceencoovaa je taký turista?lebo rohacske plesa nie každé 6 r dieťa zvládne.Este pozri niekde pri Zuberci sú tanky dá sa previesť na objednávku, ak chcete termálne kúpalisko...my sme boli v Prosieckej a Kvacianskej doline je tam pekne drevený mlyn cestou, voda...lahka turistika len cez les žiadne stúpania.Uz si bola na rohacskych plesach?

mirka47
18. aug 2024

@miiceencoovaa inhalatorium so slanov vodou v Oravskej Polhore alebo v Rabči, Bike Park , Rašelinisko,Vyhliadková veža v Oravskej Polhore, Hviezdoslavova Hajovna, Oravská lesná železnica...

zuzulka558
18. aug 2024

Teraz sme boli 3 ročná a 11 ročná,, rohacske plesa aj vodopád sme dali ale bola v nosiči trvalo to cca 7 hodín ale veľa prešla aj peši, plte, oravský zámok, sokoliari, oravská lesná železnica, juraňová dolina celý okruh prešla sama s nami z oddychom , vyhliadka v Zuberci ale ta drevená nenapadne ma ten okruh 😅 rohacsky vláčik okruh,a ešte 3 no.nenapadne ma mali sme dní nabité žiadne sedenie na chate,, no Rohacske veľa detí aj starších už nevládali tak klobúk dole ak 6 ročný

zorkahorka
18. aug 2024

Bacov stolec v osadke, vedla v malatinej je pajta pod grunom, v ktorej tocili rozpravky. Je to cca 3 km od dediny. Oba tipy s prekraaaasnymi vyhladmi
V luckach je aj chodnik umelcov
Odporucam skanzem v zuberci, je to topka medzi skanzenmi
Kuk aj kastiel vo vysnom kubine - da sa prejst okolo po parku
Srnacie - chaluparska dedina. Velmi pekna
V parnici su jazierka, okolo nich je naucny chodnik aj s mostikmi

nekonecna_katastrofa
18. aug 2024

@miiceencoovaa Zuberec skanzen, Brestovská jaskyňa, je tam aj lanové centrum, Meander Termal Park Oravice, Františkova Huta, v Zuberci je aj hojdačka v lese. Hviezdoslavova hájovňa. Ranč u Edyho.

zuzulka558
18. aug 2024

@nekonecna_katastrofa v Brestovskej bola dcéra z mužom ale zevraj sa niektorí dospelý otočili späť von

mandinka
18. aug 2024

A to na koľko dní idete? už teraz máte programu viac ako dosť. Tie roháčske plesá - no neviem 5 ročné dieťa, ešte verzia priblížiť sa k ťatliačke na nejakých ebikoch, ale myslím, že aj to ho vyčerpá viac než dosť, aj časovo je to na dlho... Skôr ten skanzen plus vláčik. do jaskyne púšťajú od 6 rokov, čo viem. Potom ešte Kubínska hoľa- tarzánia, horské trojkolky ( na jednej môže ísť rodič s dieťaťom) , v strede je detský park , kde sa dieťa v takom veku vyblbne do nemoty

vavaska
18. aug 2024

Menej náročná ako plesá, ale nádherná túra je Juráňova dolina, nastupuje sa na ňu z Oravíc, je to okruh a nie je tam veľké prevýšenie...a po absolvovaní túry sa môžete ísť zregenerovať do Meander parku...🙂

lily246
19. aug 2024

@miiceencoovaa Roháčske plesá sú krásne ale so 6ročným by som tam ešte nešla, je to dosť dlhá túra.
Múzeum oravskej dediny v Zuberci bolo veľmi pekné.

zuzulka558
19. aug 2024

@mandinka na ťatliacku ich vyvezie vláčik ale ten ide nejak o 7.00 ráno my sme tak išli 🙂

zorkahorka
19. aug 2024

@lily246 preco? Mozno je zdatny turista. Moj syn ich dal v 3 rokoch. To nie je velmi narocna tura. Odporucam ale zacat pri vodipade a koncit pri chate, je to strme

lily246
19. aug 2024

@zorkahorka vychádzam z toho, aká je drvivá väčšina 6ročných chlapcov. Ak má autorka zdatného skúseného 6ročného turistu, nech idú. Ja by som tam s 95% chlapcov v tom veku nešla.

2ivana5
19. aug 2024

Ahojte 🙂 vidím že ste tu písali veľa tipov, ktoré sa prosím vás dajú zvládnuť v pohode s kočíkom ? Máme 8 mesačného a v nosiči moc nevydrží, ďakujem 🙂

zorkahorka
19. aug 2024

@2ivana5 k tatliakivej chate pod rohacmi vedie asfaltka

miiceencoovaa
autor
19. aug 2024

Ďakujem veľmi pekne 😊 mame z čoho vyberať a som rada…a áno môj syn je zdatný turista, trénovaný odmalička 😀 v hore by najradšej aj býval 😂 preto chceme nejakú “ťažšiu” turistiku, pretože má veľmi veľa energie, tak nech ju pekne vybije 😀 a kúpaliska nejdeme navštevovať (nemám dobre skúsenosti, vždy som si doniesla nejakú “chorobu”), ale mame kupaciu kaďu na chate, tak tam zrelaxujeme 😊

luccija
19. aug 2024

@miiceencoovaa tak to je sikovny chlapec.My sme išli po asfaltke k tatliakovej chate a ten smer ...vraj ten opačny z druhej strany od vodopádu je strmsi.Vybrali sme si ľahší začiatok🙂mne sa tá cesta asfaltkou zdala nekonečná, ale stojí to za to je tam krásne jediné miesto kde sa vraciame viac x

julish
19. aug 2024

@miiceencoovaa rio de klin aj lavicka su hluposti, gýče. Neuvadzas, do ktorej casti oravy idete

jaond19
19. aug 2024

@miiceencoovaa uz ked budete v Lúčkach, skočte sa okúpať do Kalamenov, prirodne teplé jazierko

zorkahorka
20. aug 2024

@luccija no prave to,ze je strmsi. Hore sa ide lepsie ako dolu, pi celej ture unaveny. Preto je lepsie zacat pri vodopadena strmine a zist k chate v pohodicke

vavaska
20. aug 2024

Potvrdzujem, ak Plesá, tak určite nástup na trasu od vodopádu a potom hore...

dannieja
20. aug 2024

@miiceencoovaa aké máte ubytovanie s kúpacou kaďou, prosím?

miiceencoovaa
autor
21. aug 2024

@dannieja bohužiaľ ja ani neviem v ktorej časti to je. Kamarát to všetko zajednaval (je dosť náročný na chaty a mal priveľa kritérií, ktoré musí chata spĺňať)…ale skúsim od neho zistiť a dám vedieť 🙂

miiceencoovaa
autor
21. aug 2024

@jaond19 no veru to by sme mohli. V septembri už nebude take teplo a to jazierko nás aspoň ohreje 😊

miiceencoovaa
autor
21. aug 2024

@vavaska dobre ďakujem 😊 ak tam pôjdeme, tak pôjdeme touto trasou 😊

lucecita
21. aug 2024

@miiceencoovaa my sme dali Rohacske plesa minulý rok so 6 a pól ročnou dcérou za 4,5 hodky, išli sme na Tatliacku a potom k vodopádu a dala to super, bez frflania, oddychovali sme len sem tam, bavilo ju behať po kamenovych chodníkoch 👍 krásna tura, isto choďte

jesenzima
21. aug 2024

@miiceencoovaa juranova Dolina a Brestovská jaskyňa boli super