Ktorú oblasť Oravy vybrať na dovolenku s deťmi?

lienka263
29. máj 2024

Ahojte Oravaci, ale aj návštevníci a milovníci Oravy.
Tento rok v júli tam plánujem dovolenku s rodinkou( manzel a 2 deti-6 a 8 rocne).
Mam v ponuke 2 chaty: 1 v oblasti Tvrdosina- bližšie priehrady a 2 vo Vitanovej- Oravice.
Veľa toho by sme za týždeň pobytu chceli stihnúť- také samozrejmosti ako Oravský hrad, skanzen, plavba po priehrade,okúpať sa niekde,možno ten vláčik....

Oba ubytovania sú v relatívne dobrých oblastiach podľa mňa...ALE podla skúsenosti, ktorá oblasť je lepšia?
Požiadavkou pri hľadaní ubytovania bolo, aby sa dalo blízko chaty niekde najesť, deti nech sa vyšantiť a my posedime si..prejdeme sa a tak.

Ďakujem.krasne za nazory- Google a miesta mam uz prelustrovane,no zaujímajú ma Vase postrehy.

Pekny deň želám.

veronka1996
29. máj 2024

Oravice v lete urcite nie, tam je dobry akurat termal park, inak tam skapal pes, je tam jeden turisticky chodnik a dve restauracie - jedna v areali termal parku a druha na konci osady.
Ja chodievam do Zuberca alebo do Tvrdosina, som spokojna. Ubytko hladam cez Hauzi alebo Booking.
Ak chces turistiku (Rohace, Salatin atd.), potom za zmienku stoji okolie Rohace-Spalena (chata Zverovka, penzion Sindlovec, chata Primula).

dori2
29. máj 2024

@lienka263 ak budes autom tvrdosin- vitanova je velmi blizko seba…
mrkni brezovicu- oravsky haj. ale ak chces chodit kade tade treba urcite odtial autom

demodun
29. máj 2024

@veronka1996 súhlasím, Zuberec a okolie.
Teda ak máte radi turistiku

ivana11155
29. máj 2024

@lienka263 ja odporucam Zuberec a okolie, tam mas tiez vlacik Zuberec-Rohace spalena, lanovka na Rohace, turistika aj velmi light aj narocnejsia, muzeum Oravskej dediny, jaskyna, Oravice aquapark, vsetko je to tam viac menej nakope. S malymi detmi Oravsku priehradu neodporucam, okrem plavby po priehrade (to date za jeden den) tam nic nie je, co robit ani co viac vidiet.

lienka263
autor
31. máj 2024

Ďakujem krasne za názory. Presne to som nechcela, ako spomínate Oravice- 1 chodník a 2 restiky a koniec...obhliadnem si teda nové ubytko..presúvať sa budeme autom,avšak aspoň 1 restika/ bistro nech bude v pešej dostupnosti od chaty. Tak ešte raz vďaka a idem hľadať ďalej.

zorkahorka
4. jún 2024

My sme raz boli na den pri priehrade. Ta plavba lodou na ostrov je fajn, samotny ostrov pre deti nuda. Vzali sme ich aj do vody - vedla pristavu - platilo sa vstupne, voda studená, boli v nej chvilu, ale zabavili sa.
Muz chodi stanovat s detmi na oravice. Akvapark je v dobrej cene az poobede, blizko je juranova dolina s rebrikmi. Daleko nie je ani do kvacianskej doliny na oblazy - velmi pekna prevhadzka s detmi a tusim, ze nie je az tak daleko ani zuberec.
Praveze z oravic a tvrdosina je trosku dalej hrad, ale ak mas auto, no problem