Kam vyraziť na túry v okolí Štrbského plesa?

22. júl 2023

Ahojte, isto mi budete vedieť poradiť. Chystám sa s deťmi na Štrbské pleso, ešte neboli a ja kedysi dávno ako dieťa. Idem sama bez muža. Poraďte nejaké tury-prechadzky, žiadne vysokohorské lezenie, chôdzu, ktorú zvládneme aj pevných botaskach. Pevnú turistickú obuv nemáme .Na Popradské pleso prip vodopád Skok som našla, aký je tam terén? Chcem program na 2 dní. Vek detí 5 a 7 ročník ZŠ. Diky žienky
P.S. prip. kde sa vieme aj najesť dobre cez obed za normálne ceny.

mareka49
22. júl 2023

Ešte Lanovka na Solisko.
Hore vyviesť dole zijst.
Ale tu obuv by som prehodnotila.
Dokúpila.
Ci tam ci tam, všade sú aj kamene schody, korene..

pribinak
22. júl 2023

K popradskému plesu od elektricky až k chate je betónový chodník. Ľudia chodia aj s kočíkmi či iinvslud. vozíkmi

K vodopádu Skok je to sice túra po lesnej ceste, ale úplne v pohode. To chodia aj škôlkari. Prejdu aj v botaskach

mareka49
22. júl 2023

Áno, na Popradské vedú dve trasy.
Jedna betónová, podľa mňa menej atraktívna a potom klasická turistická rovno zo ŠP

mareka49
22. júl 2023

Reštaurácia u Lenky

autor
22. júl 2023

My chodíme v okolí túry cez les klasický v teniskách nie tenkých ale klasická botaska. Nechodíme túry kde treba trekovu obuv na ten výlet sa mi neoplatí kupovať pre 3 obuv. Preto sa pýtam na teren , nepolezem niekam kde nemám vhodnú obuv. A v tomto teple by som "bagandze" ani nezniesla . Deti neboli v Tatrách tak si to užijeme tak light na začiatok ☺️

beeesy
22. júl 2023

Určite popradské po zelenej zvládnu, krásna cesta aj zaujímavá, netreba ponáhľať dá sa ísť aj pomaly, ďalej je krásna vychádzka k Jazierkam lásky aj prostredie pekné, určite by Zvládli aj lanovku pod Solisko, prípadne aj lanovku z Tatranskej Lomnice na Skalnate pleso, možno aj vychadzku z magistrály na Zámkovského, a späť na hrebienok a odtiaľ zubačkou. Stretli sme hore na magistrále veľa detí v rozmedzí 3-8 rokov a v pohode to zvládali, len treba opatrne po kamenoch ale to aj smerom na Popradské ak sa ide po zelenej. Tak sto je krásna trasa zospodu na Reinerovu Chatu a Studenou dolinou k potoku. Alebo výlet do Belianskej jaskyne tiez dobrá voľba. ☺️ pridávam aj zopár fotiek z miest ktoré som spomenula.

viestta
22. júl 2023

Ked nemaju turisticku obuv, tak tura na Jamske pleso je pekna, celkom pohodova a hlavne neprepchata ako magistrala na Popradske. Len treba pocitat s tym, ze na Jamskom plese je len pleso, ani bufet ani nic. Ale je krasne

autor
22. júl 2023

Super baby som vedela že mi niečo poradíte 👍👍

autor
22. júl 2023

Niečo vyberiem ☺️

autor
22. júl 2023

@beeesy krásne fotky 😍

beeesy
22. júl 2023

Ďakujem 😊 a prajem krásny oddych a výlet ☺️

autor
22. júl 2023

@beeesy dakujem

goodidea
22. júl 2023

Popradské pleso vážne super,naša vtedy 4 ročná to zvládla ...terén nieje nejako náročný..., Pri plese sú dve chaty ..da sa tam sadnúť a zrelaxovať, občerstviť sa

goodidea
22. júl 2023

Keď ste na dva dni tam by som zašiel aj na hrebienok, zo starého smokovca kľudne pešo po asfaltke alebo lesným chodníkom, z hrebienka potom kúsok ku reinerovej chate je to

slavomira236
22. júl 2023

Ja som bola .inuly rok zo synom len na 1den tak to sme len strbske presli solisko. Toht roku chceme ist tiez tak to dame asi popradske pleso alebo skok. A byvat budete lde?

autor
22. júl 2023

@goodidea áno ten Hrebienok som tiež pozerala že zo Smokovca

autor
22. júl 2023

Tie lístky na tie vlaky zo Štrbského plesa, Zubacka sa to volá? Dajú sa aj cez sms kúpiť neviete?

autor
22. júl 2023

Budeme bývať v Štrbe.

keiko33
22. júl 2023

My sme boli akurát v utorok. Z Popradu sme išli zubačkou na zastávku pri Popradskom plese a odtiaľ na Popradské pleso po asfaltovej ceste. Cesta parádna, všetci sme mali botasky, alebo tenisky. Späť sme išli na štrbske pleso, tou kamenistou cestou. Je náročnejšia, ale dcéra 4r to dala v pohode. Na Popradskom plese sme si oddýchli a najedli sa. Tiež sme si pozreli Štrbské pleso, je tam ihrisko a taký ručný kolotoč, malú to veľmi bavilo, aj si nohy namáčala v plese pri ihrisku. Lístky sa dajú kúpiť aj online, ale sú na presný čas. Keď sa kupujú priamo na stanici, tak je jedno na akú hodinu idete, čo nás aj zachránilo, keďže sa zobačka pokazila a museli zabezpečiť náhradný autobus. Aj napriek tomuto dvojhodinovému zadržaniu, krásny výlet.

autor
22. júl 2023

@keiko33 super ďakujem za info 👍

autor
22. júl 2023

@viestta dik pozriem 👍