Kam s dieťaťom, ktoré je hlučné a hyperaktívne?

23. júl 2024

Ahojte,skúsim sa opýtať a veeeľmi ocením tipy.Zkam na dvoj,trojdňový pobyt ,ak hrozí,že budeme hluč.nejßí.Idem s dieťaťom ktoré má dg.autizmus.Niekedy sa správa menej nápadné ako väčšina detí na dovolenke,inokedy ojojooj😛.Slovensko,Morava,Maďarsko..prípadne Poľsko,aj iné,ak Vás napadne.Sla by som sama s ním,tak aj bezpečné niečo,ďakujem 😊♥️♥️

vyrovnanaosoba
23. júl 2024

Za mňa hocikde, kde sa chodí s deťmi. Keď sa niekomu nepáči, nech odíde, prečo by ste mali byť len v lese, aby ste nevzbudzovali pozornosť...
Ja mam zdravé deti, keď sú osamote, sú ako anjeli, keď sú spolu, nepočujem vlastného slova. Ani neposedia. Nechodím do reštaurácie, kiná, tam by mi vadilo, keby mi niekto vrieskal. Ale inde sa, musia aj oni vyblázniť.

andrejka1974
23. júl 2024

Treba skúsiť len kratší pobyt pól dňa niekde alebo jednu noc ja mám doma autistku a vermi je s ňou vždy problém často nečakaný takže sa snažím vyhýbať iným moja by dlhší pobyt v neznámom mieste nedala

marianarem
23. júl 2024

My sme boli pred 2 rokmi vo Visegrade a nejako ma to napadlo pri tvojom prispevku. Nebolo tam vela ludi, ubytko sme mali na private v dome, okolo bola zahrada, nebolo tam az tak koho rusit. Ak ma dieta rado vodu, tak je tam Dunaj, ludia sa v nom normalne kupu. Je tam aj oficialna plaz, ale aj vela zasitych miest, kde nikto nie je a da sa vojst do vody. Premava kompa medzi Visegradom a Nagymarosom, to je fajn, a da sa ist aj na vylet lodou, hoci to by mozno prave nebolo pre vas idealne. Videla som aj detske ihriska a nebol tam skoro nikto. A ani nehovorim, ze velmi pekne malebne prostredie.

mamutka
23. júl 2024

Ak čakáš že dietko bude hlučnejšie, tak čo sa týka ubytovania, nech uz pôjdete kamkoľvek, radila by som samostatný domček. Nie penzión, hotel a pod. Určite nájdeš niečo, kde môžeš bývať samostatne, ale budeš mať k dispozícii atrakcie a pod. Napr sme kedysi na Prednej hore skúsili Chalupky. Ubytujes sa kde si vyberieš a môžeš chodiť do bazéna, máš stravu, sauny a pod, plus vonku niečo bolo, neviem ako to teraz funguje.
Píšem to preto, že sme sa po dlhej dobe ubytovali cez dovolenku v dome kde je viac jednotiek a neskutočne tu každého rušilo jedno malé dieťa. Bez srandy desať krát za hodinu začalo hrozne revat, tak jedovito, agresívne, napohľad krásne asi 15 mesačne dieťa. Tam bol problém v rodičoch, totálne ju ignorovali, jedli, bavili sa a dieťa hucalo. Už každý čakal len na to kedy odídu.
Ale nech už kričí dieťa z akéhokoľvek dôvodu, keď vieš že také situácie mozu nastať, lepšie bývať v súkromí a nikoho nerušiť. Nechap ma zle, ja držím palce aby ste mali pokojnú dovolenku. Ale to chcú mať všetci a také komenty, ze keď sa im nepáči nech odídu…. Ľudia si dovolenku zaslúžia, zaplatia a chcú kľud.
Ešte som si spomenula na Vila Betula, mali sme tam mobilný domček pre seba a vonku všetko k dispozícii vyslovene pre deti robené.

dadka1997
24. júl 2024

Ja by som sla hocikde ... toto vobec nerieš, a netrap sa, ak sa niekomu nepaci nech odide on.. ja mam zdrave deti, ale keď sa rozblaznia im niet rady 😃 takže už len sekírujem ich hlučnosť a či ma zaujimaju druhí? Nie 🙂

pininka1
24. júl 2024

Nesúhlasím s názorom aby si išla kamkoľvek, napriek tomu a hlavne preto ze pracujem s autistami a viem aké to vie byť niekedy náročné a najmenej si potom oddýchneš ty. Teraz sme sa vrátili z dovolenky v obrovskom hoteli kde bola mamička aj chlapčekom a babkou, malý bol hotový z toľkých ľudí a priestoru, behal hore dolu, bil všetky deti, každého striekal s vodnou pištoľou,keď sa mama niekde pohla vrieskajuci za ňou utekal, ta mama s tou babkou boli totálne na prášky, počula som ju potom telefonovať a dookola opakovala ze je hrozny a ze sa z neho zblazni. Ja by som určite zvolila menšie prostredie, menej hluku a ľudí, aby ste sa vyhli rozrušeniu a trocha si to užili obaja. Jedna naša mamička bola teraz v Zuberci a vravela ze to bola super dovolenka a tiež malý nie je najľahší stav. Ale tam to dal v pohode. Za každú cenu by som nešla hocikde.

martinka13
24. júl 2024

Tiež nesúhlasím s názorom, že kamkoľvek, veď nech ostatní odídu, ak sa im nepáči. To je čo za prístup? Treba zvoliť bývanie na priváte, je ich kopec v ponukách a odtiaľ podnikať výlety.

michaela329
24. júl 2024

Skúste pozrieť kempy na Morave, ubytovanie obvykle v chatkách, dobre vybavené na aktivity a možnosť bike aj voda. Je ich tam hodne, nájdete určite. Mne sa páči aj dostupnosť. Pracujem aj s deťmi s PAS a volila by som pokojnejšie prostredie, kde nebude prestimulovany. Moji PAS chalani zle znášajú davy, tak aby ste sa mali kde zahrať aj mimo návaly deciek. Určite sa k tomu nepostavit štýlom "komu sa nepáči, nech on odíde". Predsa len tam budete tráviť nejaký čas a aj ostatní si zaslúžia byť v pohode. Nehovoriac o tom, že ľudia vedia byť nepríjemní, keď je toho moc.

1mina
24. júl 2024

Ja mám tiež akčného syna autistu 😂 budúci týždeň ideme do Valce do yetilandu.....tiež som sa zo začiatku bála, ale zistila som že není o nič hlučnejši ako ostatne deti ale zas dá sa aj spracovať keď mu poviem že nesmie kričať atď....aj teraz sme boli na noc pre na bol úplne dobrý na úbytku...ale to už musíte asi zhodnotiť individuálne 😁 nás prespí normálne hocikde a cez deň budeme mimo viac menej celú dobu takže nemyslím žeby sme niekoho obmedzovali. To už skôr cez ten deň musím sa posnažiť aby neprišiel do rozporu s inými deťmi na niektorých atrakciách ale to už riešime individuálne muž s dcérou A ja so synom Pokiaľ by ste ale čakali nejaké extrémne prejavy tak asi jediné samostatnú chatku. Ale bežné pokriky sem tam to robia aj ostatné deti 😂

autor
24. júl 2024

Ďakujem,kočky.Na predošlých dovolenkách bol ok,až na jeden výstup na raňajkách,to boli ostatní ľudia tolerantní a jedna pani,tuším Francúzka,ho išla pohladiť po nožke,keď som ho vzala na ruky.Jednoducho bol hladný a nevysvetlili sme,že o chvíľku to má na tanieri,lebo komunikačný problém.No ukľudnil sa potom zas rýchlo.Čiže môže nemusí hluk nastať,len,samozrejme,tiež nechceme prípadne rušiť iných.To by si neoddýchol nikto,jasné