Kam na túry bez medveďov?

2. aug 2023

Čaute. Trocha vtipný názov, ale výstižný pre toto obdobie 😁. Kde ste turistikovali tento rok a cítili sa pomerne bezpečne? Chceli by sme deti vziať na nejaké túry po SR a nie sme v tom veľmi zbehlí, tak čo by ste odporučili vy?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
2. aug 2023

Vraj na Poľane ich je najviac
Ja som v skupinke ba FB turistika na Slovensku a tam sa to len hemží fotkami s medveďom.Aj pri Hrebienku videli ako je bobová dráha nikdy som sa nebala, ale po medializácii tiež by mi nebolo všetko jedno
Boli sme na Orave Roháčske.plesa

gabika128
2. aug 2023

Tam kde chodí viac ľudí a sú to obľúbené turistické trasy. Zobrať si so sebou zvonček, poprípade sprej na medvede 🤷‍♀️ naštudovať si ako sa správať pri strete s medveďom atď

ibrunova
2. aug 2023

My chodíme všade, ale vždy väčšia skupinka, a také trasy, kde vždy niekto je.

pribinak
2. aug 2023

Chodíme krížom - krážom. Všade stretneš nejakYch ľudí. Je leto, sezóna, všade je kopec ľudí.
Nenechávam po sebe odpadky, na batohoch mame rolnicky, v mobiloch čísla na horskú záchrannú službu, mame oblečené výrazne farby.

aiana24
2. aug 2023

Hocikam. Ked ides po vyznacenych chodnikoch, cez den, je tam vela inych turistov, tak si v bezpeci.

julish
2. aug 2023

Úplne hocikam, ja som turistka a naozaj veľa lozim všelikde, medveďa som zatiaľ stretla len na chate pri košíkoch a na Silvestra vyplaseneho z ohňostrojov (prameň Ipľa)

goodidea
2. aug 2023

V Tatrách "cez špičku" mala šanca stretnut

julish
2. aug 2023

Treba si uvedomiť, ten je to len politická téma, viditeľná v médiách, a super biznis s odstrelmi medveďov. Ved prečo inak by aj napriek enormnému počtu poľovníkov (cez 55 000) väčšinu odstrelili zahraniční polovnici

barborachors
3. aug 2023

Uz desat rokov nechodim prave kvôli medvedom. Chodim do ČR, na Moravu. Medvede su vsade, možno pomenej na juhu Slovenska. Dokonca su v dolinach kde nikdy predtým medvede neboli. Vplyvom meniacej sa klímy ale aj kvôli potrave ktoru citia, tak maca stretnes aj v zime. Jasne, da sa ist do lesa a robit hluk, ale mne by sa taky vylet nepáčil, ze musim hucat v lese, aby som nebodaj nebola napadnuta medvedom. Ved to je choré. Naco potom taka tura?

salome123
3. aug 2023

@julish "politická téma"? 😀 😀 len tak pre zaujimavost... kde byvate?

julish
4. aug 2023

@salome123 na Hornej Orave a problémy s medveďmi nemáme - nechodievajú nám vyjedať koše, strety s medveďom v lese sú bez nehôd, hoci poľovníci aj tam sem-tam spravia lákadlo v podobe kôp ovocia a zeleniny, aby medveďa nalákali :( Občas zaútočia na odľahlé včelíny, občas na nejakú ovcu, tak ako to bolo vždy.

mk1111111111
4. aug 2023

@barborachors presne tak ja idem na turu, aby som si tam oddychla a nepocuvala criedu zvoncekov a stale sa obzerala, ci niekde ciha medved. Nech tam chodia ochranari. My este do Rakuska chodime, teda okrem Malych Karpat a CZ.

zuzinka888
4. aug 2023

Vsade, kde je husta premavka. Medveda stretnu vacsinou jedinci - samoputnici a mimo oblubenych tras.

nikaeli
4. aug 2023

My sme boli nedávno v lese za mestom, mám tam obľúbené miesto s bylinkami, pod lesom sú chatky a záhradky, bežne tam chodia ľudia na huby. Stretli sme domáceho na bicykli a on tak veselo k môjmu malému - a macka si nevidel? včera sa tu motkal, asi šiel k susedovi na medík..

julish
4. aug 2023

@zuzinka888 prípadne tí, čo si na bicyklovačku cez húštiny dajú slúchadlá, alebo tí, čo majú náhodou pri sebe pušku...

hladamematku
4. aug 2023

no tam kde nie su polovnicke navnady, lebo polovnik nelovi on ako drbnuty nahadze kopy zradla do lesa a potom si pride odstrelit...a este tam kde ludia nezabezpecuju smetne kose, prose maco si najde lahko dostupnu potravu, bol by hlupy keby nie