Dovolenka v Štúrove - aquapark v Ostrihome

rony7
2. aug 2023

Ahojte, budúci týždeň idem s mojou trojročnou dcérkou na dovolenku do Štúrova a pozerám počasie, ukazujú len okolo 25 stupňov čo teda nie je veľmi na kúpanie..juuj porazí ma, človek si niečo konečne naplánuje že sa niekam dostane, no len počasie žiaľ neovplyvnime.. nejaké typy keby bo škaredé počasie? Zvažujem kúpanie v aquaparku v Ostrihome, ale keďže idem do Štúrova sama s ňou vlakom, viete mi niekto poradiť či tam premáva bus alebo ako sa tam dostať? Vláčik sturovsky viem že jazdí ale on jazdí k bazilike a toto neviem kde presne je, alebo či najlepšie taxikom tam ísť hmm..a ešte otázka, berú tam aj eurá? Lebo neviem ešte isto či tam pôjdem, tak nechcem zbytočne zamieňať.. dá sa tam dohovoriť aj po slovensky? Ďakujem za odpovede 🙂

chastity
2. aug 2023

V Sturove sa pri 25 krasne v pohode okupete. Je tam tepla termalna voda, bude to pohodicka a este parada, ze vas nespecie ;)

melanta
2. aug 2023

Ak pôjdeš do Ostrihomu, nezabudni, že 3 ročná musí mať občiansky s fotkou alebo pas. Ak pôjdeš peši, prejdeš cez most a ideš stále rovno, až prídeš ku kúpalisku, je to niečo cez 10 minút. Takže ja by som išla peši a urobila si aj prechádzku. Platíš kartou alebo forintami.

melanta
2. aug 2023

@chastity vo vode je síce super keď je teplá, ale niekomu je pri 25 stupňoch chladno keď vyjde von z vody. Autorka asi vie, že im 25 stupňov na ležanie vonku v mokrom nevyhovuje keď to rieši.

simsalabim
2. aug 2023

@melanta no vzdy sa da prezliect do sucheho…

melanta
2. aug 2023

@simsalabim to je síce pravda, ja si mokré plavky prezliekam vždy, aj keď je 35 stupňov. Ale napríklad moja mama by v 25 stupňov nevyšla von v plavkách, čiže mám pochopenie pre to, že niekomu je 25 stupňov málo. Takže ak sa autorka pýta na kúpalisko v Ostrihome, nebudem jej písať, že má ostať v Štúrove.

simsalabim
2. aug 2023

@melanta jasne 😉

ankare
2. aug 2023

@rony7 veľmi Ti odporúčam Ostrihom. My chodíme do toho hotela na celý víkend, parádne je tam všetko. Ten aquapark je blízko od mosta.

viestta
2. aug 2023

Ked sme boli deti, tak za teple leto sa povazovalo, ked bolo 25° a kupali sme sa.

ddaassuullaa
2. aug 2023

25⁰ v Sturove na termalnom kupku je ako 30⁰ normalne. Ja by som skakala 3 metre od radosti, inak sa v Sturove na Vadasi neda vydrzat

zic
2. aug 2023

Inac spred kupaliska je aj super vlacik do Ostrihomu za par eur... tak moze mat aj zazitok...

chastity
2. aug 2023

@melanta tu nieco napisat :D
v Bešenovej, Tatralandii... sa napríklad bežne vonku kúpe v zime pri -5
chcela som len podotknut, ze 25 stupnov nie je vobec tak málo :D a tiež, že je tam teplá voda v bazénoch, tak si autorka možno robí zbytočné starosti... aj doma v kúpeľni máme menej... ale tým samozrejme nebránim autorke, aby išla do Ostrihomu alebo kdekoľvek inde.
My do Štúrová chodíme každý rok zámerne ku koncu leta, nech sa tam dá žiť a nie sa variť...

rony7
autor
2. aug 2023

@melanta tak ak sa dá kartou, tak je to ok.. dá sa teda určite kartou? OP máme čiže to by nebol problém, ale peši by ona toľko asi nezašla 😁 tak možno tým vláčikom keď tak..to je niekde blízko baziliky zároveň?

rony7
autor
2. aug 2023

@melanta presne tak! 🙂

ankare
2. aug 2023

@rony7 možno by Vás taxi nevyšiel veľa, fakt je to kúsok za mostom. Dcérke sa tam určite bude páčiť, moje deti si to tam užívajú.

ankare
2. aug 2023

@chastity doma v kúpeľni Ti nepofukuje chladný vietor

ankare
2. aug 2023

@rony7 kartou sa dá platiť určite, aj v bufete som platila kartou

melanta
2. aug 2023

@rony7 bazilika je dosť naľavo, keď prejdeš mostom, toto je rovno, prejdeš most a ideš stále rovno. Ak prejdeš peši k bazilike, prejdeš aj sem. Vláčik neviem ako a kade chodí. My sme boli peši minulý rok. A platiť kartou sa dá na 100%, aj vstupné aj v bufete.

melanta
2. aug 2023

@rony7 červenou je vyznačené kúpalisko, zelenou bazilika, čiže vidno, že kúpalisko je ozaj kúsok za mostom a oveľa bližšie ako bazilika.

rony7
autor
2. aug 2023

@melanta super ďakujem za info, pravdepodobne sa tam pôjdeme pozrieť 🙂

ywone
4. aug 2024

Ahojte ten vláčik jazdí aj v septembri?