Dovolenka s deťmi na Zemplínskej Šírave, Medvedia hora

youel38
19. júl 2023

Ahojte,
s 5.ročnou dcérkou muž naplánoval dovolenku na Zemplínskej Šírave, na týždeň.
Ubytovaní máme byť v nejakom Hotel Europenzión Salaš ( Medvedia hora).

Čo očakávať na Šírave, ak máte skúsenosť? Aké to tam je? Sú tam atrakcie na vode a celkovo, nejaké programy pre deti? Prípadne, čo nevynechať?

Vďaka za tipy! 🙂

julka188
19. júl 2023

@youel38 Na stredisku Kamenec (to je par km od Medvedej hory)su kolotoce aj pre jej vekovu skupinu-poobede a vecer. Su tam aj motokary, no to asi nie je pre nu. A ak by ste sa nechceli kupat len v Sirave, tak na tom Kamenci je Thermal park Sirava. Na Horke ma zas pristav vyletna lod po Sirave. Medvediu horu nepoznam, my chodievame len na Horku a Kamenec, no ked budete autom, tak sa vam tam mozno bude chciet zajst.

misana84
19. júl 2023

v Trnave pri Laborci mate koniky, kde si mala može zajazdit. v Klokocinke mate akoby ZOO zvieratka, thermalpark kde sa možte kupat, možte ist na Vinné( jazero) sú tam aj nejaké smykacky, trampilina atd. a môžte isť na mini turu na Vinnianský hrad. do Michaloviec teraz je zrenovované kostolné námestie kde je aj Múzeum

julka188
19. júl 2023

@youel38 teraz pozeram na mape, ze vy vlastne ste hned vedla toho Kamenca, v tej restike jedavame, ked idme z Thermal parku.Takze tie kolotoce mat takani nie 20 minut peso.

slavomira236
19. júl 2023

@youel38 na medvedej hore je najkrajsia plaz co sa tyka siravy momentalne. Pri penzione anima. Hned kusok nissie na kaluzi je aj bazen . Potom kamenec tam su kolotoce. Je tam aj tobogan ktory uz roky nejde skoda

goodidea
19. júl 2023

@youel38 Vinianske jazero- krásne prostredie, morské oko-sninske rybníky tiež super, na kávu choďte na terasy hotela Eurobus máte to kúsok od vás je tam aj detské ihrisko ;) na Kamenec do "gastroulicky" radšej nechoďte ja to tam volám ulička hanby...keď tak na kolotoče a späť :D ,thermalpark v prípade zlého počasia a asi najlepšia pláž je Anima sun beach rezort

tanyag
19. júl 2023

@goodidea Sninské rybníky nie sú zatvorené? Dnes mi akurát jedna pani vo vlaku vravela (bola zo Sniny), že škoda, že im zavreli rybníky kvôli nejakej baktérii. Len pre info, lebo som tam chcela vziať dcéru.

oblecenie99
19. júl 2023

Prakticky cez cestu máte ThermalPark, 5 ročná čisto teoreticky by mohla zvládnuť aj cestu na ten kopec, ktorý bude nad vami - Senderov,(dá sa ísť aj od Salaša). Určite choďte aj na Vinianske jazero, od Salaša cez les sa dá aj peši, ale to by bolo už dosť na malu, čiže v pohode autom. Ak máte moznost brat bicykle, tak odporúčam si ich zobrať zo sebou, lebo popri Šírave je pomerne dlhý a široký chodník (prakticky od Horky po Klokočov), ktorý spája jednotlivé strediská, ja som na Tom chodníku prechodila kilometre kočíkom. Kolotoče na Kamenci fajn, ale tej "gastro uličke" tam sa skôr vyhnite.. Dá sa ísť aj na Vinianske hrad, či Morské oko. Čo sa pláže týka, tak momentálne najlepšiu na Šírave budete mať na skok cez cestu práve na Medvedej hore. Ale fajn je aj pláž pri hoteli Eurobus (tiež pri vás bude) resp. Pri hoteli Glamour. Také jednoduchšie bazény máte na Kaluži (v pohode do 15, 20 minút pešo od Salaša) alebo na Klokočove (trošku ďalej, tam už skôr autom). Vyššie písali plavbu loďou (prístav v stredisku Hôrka).