Dovolenka na strednom a východnom Slovensku - itinerár

levandula7
15. júl 2023

Ahoj, rozhodla som sa, že si s priateľom spravíme roadtrip po Slovensku 🙂 a chcela by som vás poprosiť o tipy na miesta, ktoré navštíviť, poprípade trasu, ktorou sa oplatí ísť.
Chceme sa sústrediť hlavne na prírodu + trebárs jedno alebo dve pekné a zaujímavé mestečká, možno nejaké skanzeny, určite ocením aj tipy na miesta, kde sa dá dobre najesť. Rozmýšľala som, že by sme začali v Žiline, tam si požičali auto a šli na Súľovské skaly alebo Jánošíkove diery, odtiaľ možno Banská Štiavnica, Kremnica, alternatívne kúpačka na Liptovskej Mare.. a ďalej by sme pokračovali na východ.. navštivili Slovenský raj, Tatry, možno Bardejov..
Napadne vám ešte niečo, možno menej prefláknuté, čo sa v týchto končinách oplatí vidieť? Poprípade ak ste tiež boli na roadtripe, nazdieľali by ste svoju trasu a svoj itinerár? 🙂 ďakujem.

lucik194
15. júl 2023

toto co si napisala je len sedenie v aute, uplne zbytocne
najprv napis kolko dni chcete ist na trip a ste zo ZA ked tam chcete pozicat auto?

levandula7
autor
15. júl 2023

@lucik194 na týždeň až desať dní. jj, roadtripy často zahŕňajú cestu autom. žijeme v Prahe, do Žiliny by sme prišli vlakom a tam dovolenku začali.

lucik194
15. júl 2023

na vasom mieste rozhodnem sa bud pre stredne SK (od Ziliny) alebo vychodne (od PP dalej) a motam sa len v tej jednej oblasti......

majlo1234
16. júl 2023

Pripnem sa k diskusii, tiez planujeme v auguste stravit par dni na vychode(za kosicami), planujeme vyhliadku na konich v stropkove cez “farmu” tajomne karpaty, navstivit benatinsky lom, a to ke zzatial vsetko😄cize sa potesim tipom na miesta, ktore potesia moju dobrodruznu dusu a zaroven duse dvoj a devatrocnych deciek