Číslo karty pri online rezervácii hotela

1. jan 2025

Ahojte, prosím o radu. Pri rezervácii pobytu cez stránku hotela (nie cez booking) to odo mňa pýta údaje o kreditnej karte. Je toto bezpečné? Nedá sa to nejak zneužiť? Nemám s tým zatiaľ skúsenosť.

janai1
1. jan 2025

a my odkiaľ máme vedieť kde tie údaje zadavaš? Ak máš ofic. stránku tak áno je to bezpečné.

My u nás napr. tiež vyžadujeme údaje karty pre potvrdenie rezervácie.

autor
1. jan 2025

@janai1 akú oficiálnu stránku myslíš? Je to stránka hotela, ako som napísala. Zadáva sa to pri potvrdení rezervácie.

luliu
1. jan 2025

Je to úplne bežné v hoteloch.....

janai1
1. jan 2025

oficiálnu stránku hotela myslím 🤣

viestta
1. jan 2025

Je to beze, ak neprides, tak ti strhnu z karty storno poplatok

maranco
1. jan 2025

Ja na to použijem virtuálnu kartu s nastaveným limitom a po skončení ubytovania ju zruším.
Takže maximálne si stiahnu do výšky nastaveného limitu a po skončení ubytovania už ju nevedia opakovane použiť.

autor
1. jan 2025

@maranco Diky na info. Nad týmto som uvažovala, len tiež s tým ešte nemám praktickú skúsenosť, tak som myslela, že tá virtuálna karta je len na jednu platbu, tak si to musím pozrieť v mojej banke ako to presne funguje. Ešte raz diky.

maranco
1. jan 2025

Existujú jednorázové virtuálne len na jednu platbu, tú napríklad booking zamietne použiť a existujú virtuálne na opakované platby ktoré vieš potom zrušiť

Ak použiješ svoju hlavnú kartu k účtu a ešte nemáš tam ani vhodný limit tak nečestný obchodník si môže vyberať kedykoľvek koľko chce.

svetlonos
1. jan 2025

zneužiť sa to dá a pýtajú to často, bežný postup.
Idealne mat špeciálne kartu na takéto nákupy. Das tam len určitú sumu na konkrétnu platbu a vybavene.

janai1
1. jan 2025

Potom si tam ale nezabudnite dať € na tie jednorazové a špeciálne karty 😂 Lebo nadávať recepčnej prečo bola tvoja rezervácia zrušená je jednoduchšie ako si skontrolovať limity (alebo aspoň reagovať na správy) evidentne 👍🏽

niekto2hy
1. jan 2025

@janai1 Nemusim tam nic davat,vsetky su k jednemu uctu.😎

janai1
1. jan 2025

@niekto2hy evidentne nevieš ako fungujú virtuálne karty v iných bankách 😉

niekto2hy
1. jan 2025

@janai1 No v mojej viem.😎

oblecenie99
1. jan 2025

@janai1 No sranda sranda, ale my sme tak skoro odpálili nasu letnú dovolenku, rezervovanú pol roka dopredu. Dôvod: manzel, však ako ináč 😅 rezervácia išla na jeho meno, lebo jemu zamestnávateľ prepláca časť dovolenky, tak sme to nechceli nechať prepadnúť, a keďže dosť do toho pichaju, tak išlo vsetko aj z jeho účtu (karty) no a ja som mu aj preposlala v predstihu peniaze, aby mal určite dostatok na účte, oni si mali strhnúť z karty v nejaký dátum, a nestrhli, lebo manžel zabudol nastaviť a zmeniť minimálny denný limit na karte 🤦 táto sranda nás vyšla cca 300 eur, lebo hotel nám automaticky zrušil rezervačku, síce bez storna, ale super cenová ponuka z februára už tri dni pred nástupom na dovolenku v júli samozrejme neexistovala.

nika23t
1. jan 2025

Na oficiálnej stránke hotela bežné. Ale nič nám nestiahli z účtu, až pri odchode. Ideálne si zavolať do hotela a informovať sa.

nelka93
2. jan 2025

@niekto2hy ja mam na virtuálnych automaticky 200 eur limit, čiže ak je to viac treba to zmeniť. Na bežnej debetke mam úplne iný limit