Cesta vlakom s ročným dieťaťom

sisi2424
30. júl 2023

Zdravím, chcem sa opýtať na vaše skúsenosti či odporúčania ako sa Vám cestovalo vlakom, či ste dali prednosť detskému vozňu alebo obyčajnému? Ako ste to vyriešili so športovým kočiarom? Nechali ste dieťa v kočíku alebo ste kočík mali zložený ako batožinu a dieťa bolo na sedadle? Cesta by nemala trvať dlhšie ako 3 hod, ale určite sa stane, že zaspí, čiže tak.
Za všetky odporúčania ďakujem.

viestta
30. júl 2023

Ak sa bavime o rychlikoch, v detskom vagone, ak si kupis miestenky do kupe je miesto, kde mozes poskladany kocik odlozit. Na rozlozeny je miesto len v priestore pre batozinu, to byva rovnaky vozen ako je detsky. Neodoporucam kupovat mestenky inde ako v kupe, pretoze tam nebude mat klud na spanok. Pre dieta do 6 rokov mozes kupit miestenku navyse ak kupujes listok pre dospeleho, ked bude chciet spat, tak ho das lezat na jeho sedadlo. Aj v ostatnych vagonoch je priestor pre batoziny alebo bicykle ale nie je to vedla sedadla, takze nemusis ho mat na dohlad a niekedy ani nie je miesto kde ho dat, pretoze tam maju ini cestujuci kufre.

valeriakadarova
30. júl 2023

@sisi2424 ahoj, do Bratislavy sme šli prvou triedou, sedeli sme pri dverách, naivne som si myslela, že mi tam vojde kočík ako v osobáku, nevošiel, malá mala vlastné sedadlo takže väčšinu cesty ležala a tam aj spala. Do Popradu sme už zvolili cestu v detskom vagóne ale v tom otvorenom priestore, tam som malú nechala v kočíku a nikomu kočík nezavadzal. Keď ideme k babke osobákom tak tam na vyhradených dvojmiestach v kľude vojde kočík 🙂