Ahojte;
Necestoval niekto s kocikom (hlboká vanicka) našimi vlakmi - ale rýchlikom?
Ako je to s kocikom, kde ste ho dali resp. Aké miesta hľadať aby to pre mňa bolo najlepšie voliteľné?
Na zakaznickom som sa informovala _ odpoveď klasická hodna pani úradníčky..... tak ak ma niekto skúsenosť; rada si nechám poradiť.
Ďakujem.
Do detského vozňa sa tiež kočík nezmestí. My sme brali bábo vo vajíčku, podvozok sme odovzdali sprievodcovi ako spolubatožinu (vrátili nám ho pri výstupe). Malej sme kúpili miestenku samostatnú, tam bolo vajíčko s malou počas cesty. Miestenky pre všetkých odporúčam v každom prípade.
1.kocik odovzdať do batožinového vozňa väčšinou č.2
2.kupit si miestenky online do vozňa kde je najkraji miesto pre bicykle a batožinu a tam ho odstaviť (nedávno som išla rýchlikom bola hneď pri dverách 1sedacka. Vedľa seba by si vedela mať celý kočík)
Ešte mi napadlo kúpiť si miestenky v celom kupe a tam sa zaparkovať 😃 tak som to ale nepraktizovala ešte
@jazula to funguje ale ak si chce prísadnut rodina s dieťaťom majú uprednostnenie a často to rieši aj vlakveduci takto sme už cestovali viac krát. Kocik je pre nás nová dimenzia cestovania 😀
@btus milionkrat ked som si kupovala listok na stanici tak mi dala pani za okienkom miestenku do detskeho kupe a zistila som to az po nastupeni
@michelle567 okej skúsime to takto. Nizkopodlazne nemáme ako rychlik žiadne.; ale toto miesot by mohlo byt dostatočne velke. V os väčšinou nie je problém🙂
@anicka8989 ja si miestenky najradšej vyberám sama že to takto vidím. Napr čo som spomínala tak takto je to v pendoline vedľa miesta 96 akoby chýba sedačka a dá sa tam pristaviť kočík. Čo je však nakreslený kočík za tým miestom tam to bol ako vstavaný regál ľudia tam mali kufre, tam sa dať nedal. Ale pri tej sedačke nechať áno. A potom keď napr rýchlik EX tak pozerať také miesta kde chýba celá štvorka a sú tam miesta pre bicykle. Treba si to trošku odpozorovať. Teraz chodí ale aj dosť cyklistov. Alebo teda klasický batožinový vozen ten je v detskom vozni. Pri nástupe tam dáte kočík sprievodcovi a ho tam zamkne
@michelle567 nemozes kupit cele kupe. Pre dospeleho cestujuceho mozes kupit len 1 miestenku pre dieta do 6 rokov, na tie 2 ostane miesta by museli kupit listok a miestenku.
@anicka8989 bezne sme cestovali s kocikom v rychlikoch. Podla vzdialenosti bud sme kocik dali do batozinoveho vozna, alebo na kratke vzdialenosti sa ulozil v priestore pre batozinu na konci vagona. Vzdy sme kupili 2 miestenky navyse
@viestta Ja presne neviem to mi len napadlo. Ale nevidela by som v Tom problém, obmedzenie na počet miesteniek keď kupuješ nie je. Príde sa do kupé spýtať nejaký cestujúci, bude tam ten kočík a povieš obsadené, máme tu miestenky. Keď príde aj sprievodca jednoducho sú tu miestenky, zvyšok rodiny sa išiel prejsť do jedálenského/stretli známych odbehli k nim do druhého vozňa alebo neviem už 🤣 a lístky majú pri sebe. Alebo potom povedať že už vystúpili ale miestenky si kupovala ty spoločne pre všetkých 🤷
To len také hypotetické špekulovanie 😃
@michelle567 mozes kupit aj cele kupe. Ale ak cestujete dvaja s dietatom, tak budete musiet dokupit aj dva cele listky + miestenky. Cize kupis 4 cele listky + 6 miesteniek, mas cele kupe pre seba. Ale pocitaj, ze uz je radenych len par vagonov s kupe, vacsinou su v rychlikoch velkopriestorove. V niektorych supravach taky vagon ani nie je radeny. To kde je ten co tam ma miestenku kupenu nikto riesit nebude, ked sa budete vediet preukazat miestenkami, nikto si tam sadnut nemoze.
@viestta ale prečo ďalšie 2cele lístky 🤔
@michelle567 lebo cestjuci ma narok len na jednu dalsiu miestenku pre dieta do 6 rokov, ktore nepotrebuje ziaden listok. 2 dospeli, dve miestenky pre dieta do 6 rokov. Tie dalsie dve miesta si musia zaplatit. Bud maju dieta nad 6 rokov, ktore ma narok ba bezplatnu prepravu, ale to potrebuje preukazku na nulovy listok a zaplatenu miestenku (alebo dochodca, alebo dieta od 6 do15 rokov so zlavnenym listkom, alebo dochadca s narokom na bezplatnu dopravu, alebo drzitel ZTP s narokom na bezplatn prepravu) Proste k tym dvom dalsim listkom musi byt nejaky cestovny listok.
@michelle567 Ak chce vykupit cele kupe. V kupe je 6 miest.
Sice som nesla s hlbokym kocikom, ale sportovym, v ktorom mi spal mladsi. 2x som kupila miestenky v predu vozna kde je miesto pre bicykle. 1 cestu mi dokonca maly v kociku spal asi hodinu a pol. Bolo to zaroven fajn miesto aj pre starsieho lebo sa tam aspon trosku presiel
vo vlakoch - rýchlikoch sú vozne, ktoré sú určené pre matky s deťmi. Spýtajte sa na to. Ak by bolo kupé obsadené nerodičmi, sprievodkyňa ich vyhodí, lebo je to pre rodičov s deťmi. Ak sa vám dá, skúste zobrať len vajíčko aby vanička vešmineobmedzovala. Ak sa nedá, tak potom zložiť vaničku na zem a podvozok zložiť aby veľmi nezavadzal.