Asi blbá otázka, ale nemám prehľad🤣 Objednávam nám víkend v Tatrách na november. Býva tam už vtedy sneh? Neviete niekto? 🤣🤣
Ten tu môžeme čakať už aj teraz kľudne...
Tak to je buď alebo.. boli sme už v strede novembra, museli sme nahodiť samozrejme zimné pneu, a na Štrbskom akurát začali zasnežovať svahy, ale prirodzený sneh ešte nebol. Ale bolo tam veľmi krásne, stabilné, čisté a slnečné počasie, super prechádzky, nenáročné túry (kde nebola zimná uzávera) a večer oddych vo wellnesse, menej ľudí. Za mňa super obdobie na Tatry, bolo lepšie ako v lete. Zvažujem aj ja na tento rok.
Býva, ale aj nemusí. Väčšinou tak koncom septembra začnú byť obsnežené končiare. A ten zbytok už potom nejako automaticky počas oktobra, novembra.
Zazila som v Tatrach na Dusicky pocasie, ze sme v kratkych trickach chodili, hmlu taku, ze nebolo vidiet na druhu stranu cesty a aj snehovu fujavicu, ze rano auta na parkovisku vyhrabavali.
Par rokov dozadu sme sli 1.11.a nasnezilo za noc 25cm..samozrejme na letnych,lebo ved u nas teplo na mikiny..no bolo to zaujimave.odvtedy ak vieme,ze ideme do tatier a specialne na strbske pleso uz od toho oktobra,vzdy prezuvame a sledujeme dokladne predpoved :D
Skor ne, ale zimne gumy urcite prezut a mozno pre istotu retaze vziat.
No to závisí od nadmorskej výšky. My sme boli minulý rok úplne na konci októbra pozrieť jesenné Vysoké Tatry a bolo nádherne. Super počasie, krásne výhľady. Boli sme hore v Sedle pod Ostrvou. Bol to neskutočný zážitok. Sneh ešte v tejto výške vôbec nebol. Ale hore nás asi na 10 minút zastihla taká snehová metelica, ale len chvíľku. Zrazu prišlo mracno z pomaly jasnej oblohy. Ako rýchlo prišlo, tak rýchlo aj odišlo. 🤣 Takže to je ťažko predpovedať.
Tatry sú nevyspytateľné,už sme tam prišli aj 26.12. a všade zelená trávička a zasnežené boli len zjazdovky,aj to umelo 🙈
sneh moze byt v tatrach aj skor, ako v novembri. pocasie je velmi premenlive, urcite treba sledovat HZS