Zväčšenie loggie v byte na úkor izby

29. jún 2024

Dobrý deň. Realizovali ste niečo podobné? Chceme zväčšiť loggiu v byte. Vybrať pôvodne plastove dvere a okno a zväčšiť loggiu do izby tak o 50cm ubrať z izby na väčšiu loggiu. Bývame v Petržalke a tu si ľudia aj úplne zrušia loggiu vyburaju múrik a zväčšia kuchyňu. Tak myslím že na posunutie múrika bude stačiť povolenie od statika a nemusím si pýtať povolenie od ľudí keďže loggia ostane aj tak.

btus
29. jún 2024

závisí od toho, čo vám povie statik.Lebo je to vonkajší plášť budovy a preto si myslím, že je to zo statického hľadiska nemôžné.

viestta
29. jún 2024

Zavisi aky je ten "murik" medzi balkonom a izbou. Pretoze moze to byt nosny panel a tym padom do nosneho obvodoveho plaste zasiahnut nemozte. Moze to byt len nenosna priecka a nosnu funkciu plni balkonovy skelet, vtedy by to slo. Ale bacha na vec, tym, ze posuniete priecku dnu, tak susedom na podlahe a na strope spravite tepelny most a im mozu vlhnut steny. Toto mi spravi sused, tak to, ze mu prestanem zdravit pri vytahu bude to najmenej coho sa docka.

walentina7
29. jún 2024

Neurobila by som to. Dolezitejsie je mať väčšiu izbu ako akýsi priestor na balkóne.

kacena4
29. jún 2024

my uvazujeme zvacsit balkon vysunutim ho na piliere (sme na 1.posch) nie na ukor izby to moze robit problem s tepelnou uzolaciou

nisia
29. jún 2024

Este budete asi riesit potom aj kurenie lebo radiatorove rury by ste museli napojit z balkonu do izby. To si nie som ista ako by ste to spravi. Mohol by s tym byt problem.

rozculena
29. jún 2024

@kacena4 v paneláku? A iba vy?

kacena4
29. jún 2024

@rozculena v panelaku ak budu chciet mozu sa pridat nad aj pod susedia

rozculena
29. jún 2024

@kacena4 a kto vám to povolil?

kacena4
29. jún 2024

@rozculena este to len ideme riesit, takze povolenie este nemame. robili to na nedalekom panelaku a je to super

sharka174
29. jún 2024

My máme obrovskú loggiu cez 2 izby a vymieňali sme balkónové dvere z obývačky do kuchyne.. museli sme na stavebnom úrade odovzdať podpísaný súhlas od väčšiny spolu obyvateľov v bloku + statický posudok

rozculena
29. jún 2024

@kacena4 na jeden taký panelák sa denne pozerám z okna....niekolko velkých balkónov,niekolko malých a niekolko žiadnych.
Otrasné.