Dobrý deň, idem si po radu. Myslíte si, že by sa z tohto 2 izbového bytu dal spraviť 3 izbový? Rozmýšľala som ,že tá najväčšia izba by bola kuchyňa s obývačkou ,možno by som obetovala aj časť balkóna. Tam, kde je kuchyňa by bola msla spálňa, len neviem ci je to reálne kvôli vode a odpadu. Za každý návrh veľmi ďakujem 🙂
bez toho aby sa vedelo s ktorými priečkami sa dá hýbať tak je to nemožné navrhnúť. je možné že nosné sú všetky (okrem jadra) a tým možnosti sú dosť obmedzené. je možné že nosná nie je ani jedna a potom si tam môžeš robiť "hocičo".. najprv zisti kde su nosne steny
my máme niečo podobné, tiež z 2izb. spravený 3izbový. Tam kde máš kuchyňu mám ja spálňu a chodbičku medzi kupeľnou a izbou sme zamurovali aby sa do steny obývačko-kuchyne dali potiahnuť rozvody na vodu a odpad
Dobre inšpirácie a rady nájdeš aj na modrej streche. Toto je iná dispozícia, ale títo majitelia to takto urobili: https://www.modrastrecha.sk/blog/darinka01/albu...
Možno sa s nimi aj vieš spojiť, a vedia poradit
Dá sa to urobiť. Kvôli vedeniu odpadu a spádu bude treba v tej chodbičke medzi kúpeľňou a izbami urobiť stupienok. Ale odpad bude musieť ísť asi aj cez kúpeľňu, plyn taktiež, kvôli stupačke. Nie je to veľký problém, iba ak by ste už mali kúpeľňu novo urobenú...
a chces burat? ci len upravovat steny? sirka a dlzka izieb je krasna. my sme rozdelili izbu po dlzke v strede okna takze 1/2 okna bola 1 izba 1/2 okna druha izba. ak idete menit okna tak kludne si navrhnite 2 okna medzi nimi na sirku tehly murik a mozes izbu 5800 predelit po dlzke 3400 tj. mala by si 2 samostatne izby 5800x1650 (kedze odratavas novy mur).
kuchynu premiestnit nemozes kvoli odpadu a voda nie je problem (ani plyn)dotiahnut trubky kam chces, ale odtok musi mat spad a to cez 1/2 bytu nespravis
@oblecenie99 ďakujem
Kychynu do obyvacky na stenu od obytnej miestnosti, pripadne aj do L. Oddelte dverami vstupnu chodbu - bude to uz sukromna zona pre spalnu a obytnu miestnost, potom tam moze byt kludne schodik pre vodu a odpad. Na schodik si zvyknete a navsteva ho neuvidi. Wc a kupelka zostane pristupna aj pre navstevy.
Videla som tak zariadené, linka bola v bývalej kuchyni, ale inak otočená a v kuchyni bola spálnička. Celkom fajn to bolo.
@dzejna31 nevieš kde je nosná stena? Ináč viem si to predstaviť