Zlé dĺžky záclon

20. dec 2024

Ahojte, mam otazku, kupili sme si zaclony usite na mieru 4ks rovnaka dlzka, samozrejme som ich oprala (na 20C, 400 otaciek a jemne pradlo) a vytiahnem, zavesim a vidim ze kazdy kus je ina dlzka, neviete kde moze byt problem? Ta co nam sila zaclony vedela o rozmeroch tak neviem ci nam usila uplne ine alebo som niekde urobila ja chybu

hrabovo
20. dec 2024

Záclony sa najprv musia oprat a až potom skracovať

autor
20. dec 2024

@hrabovo mysliš že sa mojim pranim toto stalo?

autor
20. dec 2024

To mi pride divne však zaclony doma sem tam operieš

callisia
20. dec 2024

Ja som teda kúpila v obchode už kopec záclon rôznej dĺžky a nikdy sa mi nezbehli, vzdy ostali rovnaké. A to ich periem na 40tke.

autor
20. dec 2024

Myslíte že to môže byť avivážou? Asi nie či?

rachel36a
20. dec 2024

Pochybujem ze sa jedna zbehla a druha nie...musela ich krajčírka zle usit

milanemila
20. dec 2024

Pri 20 stupnoch sa urcite nezbehli. Zle ich usila 🤷🏼‍♀️

autor
20. dec 2024

@milanemila ešte som citala ze by sa nemala pouzivat avivaz…ci to nebude tym, ja som pouzila

milanemila
20. dec 2024

Avivaz ma 2 hlavne zlozky vonu a zmakcujuci zlozku, je aj trochu mastna, ale nic z toho nesposobuje zbehnutie latky. Moze ti pri lesklych zavesoch zanechat napr flaky, ale nezmenia z avivaze dlzku.

renatka100
20. dec 2024

Je mozne ze sa zbehli. My sme si dali urobit tiez na mieru a tym ze to boli z 2 roznych baleni - jedna ma 12 m v celku tak jedna sa zbehla viac ako druha - iny material asi no neviem - mali byt rovnake. Ale ake mate uchytenie? Ak take plastove haciky tie sa saju dat do 2 urovni da sa to upravit na tom riaseni. Pozri. Ja nikdy avivaz nepouzivam su specialne prostriedky na pranie zaclon. Ale avivazou sa urcite nezbehli. Je mzne ze mate krivu podlahu a tym vidiet tie rozdiely.

simca06022011
20. dec 2024

su dve moznosti = usila to zle. dalsia moznost = podla materialu = niekotre sa zvyknu natahovat/skracovat..ale to sa mne stalo len so zaclonou, dcera ma zaclonu, rovnako sme ju odstrihli a po oprati je na nej rozdiel neskutocny, kazdy kus iny = da sa to natiahnut.
Potom je na mieste skontrolovat ci v rovnakej vyske su zavesene (haciky ci su na rovnakej vzdialenosti). A moze to byt aj technologiou, nepredpokladam, ze pani co nam sila zavesy ich prala, ale co viem, zehlila ich riadne :D tak mozno sa zbehli uz vtedy ak sa mali zbehnut.
Nie avivazou to nie je, odjakziva avivazujem vsetky zavesy a zaclony. Mame to radi vonave...

autor
20. dec 2024

@renatka100 material a rozmery mame to vsetko uplne rovnake alebo teda minimalne take sme od nej chceli a ano mame plastové háčiky a podlahu krivu nemame 😅 stve ma to lebo mame vysoke stropy a taky rozmer bol problem najst tak jedine usit na mieru…a na pohlad to jasné že vidiet

autor
20. dec 2024

@simca06022011 s tymi hacikmi na rovnakej vzdialenosti …neviem,
Lenze tam je fakt jedna pri druhej odspodu rozdiel 3-4 cm

simca06022011
20. dec 2024

no tak sa potom pozri zo zadu... tam je aj viac riadkov, niekedy, kde sa daju tie haciky zahackovat... ci to mas rovnako.

siska25
20. dec 2024

Ked tie zaclony zvesis dole a porovnas dlzku, tak je v nich rozdiel? Ak si ich prala na 20 stupnov, tak zrazit by sa nemali, tak isto avivaz urcite nemoze byt problem. Moja mama roky robila so zaclonami a urcite ich neprala pred sitin, ved to sa v obchode ani neda a teda na zrazene zaclony reklamacie nemala, ak tak si to zakaznici zle odmerali alebo teda problem moze byt, ze to je zle usite. Jedina moznost je asi len tie dlhsie skratit.

siska25
20. dec 2024

A este teda ak tam je riasiaca paska, treba pozriet, ci su tam tie haciky spravne navlecene, vela krajcirok s tym nevie robit.

autor
20. dec 2024

Dakujem baby, dnes to pozriem či to nie je len zle zahackovane, no dufam teda že je

bielasovicka
20. dec 2024

Praním ani avivazou to určite nebude. Pred praním si asi neskúšala ci majú správnu dĺžku....? . Asi ti ich zle usila.

autor
20. dec 2024

@bielasovicka nie neskúšala :/ rovno som ich hodila do práčky

hrabovo
20. dec 2024

Nie, vravím, že si ich mala najprv oprat práve kvôli zrazeniu dĺžky materiálu a až potom sa strihá

autor
20. dec 2024

@hrabovo ale ja sa nechystám nič strihat, sú na mieru ušité

nevenka
20. dec 2024

Ale Ty nerozumies, co Ti pise. PRED SITIM sa akakolvek latka ma vyzrazat, teda oprat alebo prezehlit. Zaclony oprat, teda asi najskor. A potom z toho sit. Tak si ich kupila, prisli Ti z obchodu, mala si ich oprat a tak dat skracovat. Chapes? Veci z obchodu podla mojich skusenosti, su usite z nevyzrazanych latok, bohuzial a vzdy sa zbehnu. Takze ked si cokolvek kupim, tak to operiem, vysusim, vyskusam a az potom upravujem.
Ale je mozne, ze to mas bud zle zahackovane, alebo Ti to proste zle zmerala. Alebo ratala, ze su rovno odstrihnute z obchodu a zalozila rovnaky kus odspodu bez merania, co je teda fuserina a nie som krajcirka, ale sijem uz istu dobu, a toto by som bez premerania fakt nespravila. Ja si meriam aj na mm, hoci to aj krivo potom usijem, ale meriam. Zaklad sitia je merat, merat, merat.

rachel36a
20. dec 2024

@nevenka záclony sa neperu vopred...a ak by sa mali zraziť, tak sa zrazia obe a nie ze jedna s rozdielom 4 cm...x krat som dávala nove záclony obsit alebo som obsila sama, nikdy neboli oprate a nezazili sa...a ak by ano, tak obe a nie jedna
@autorka reklamuj tam kde si kupila a dala sit

slavomira236
20. dec 2024

@callisia ja aj ma 90 tke biele a nezrazili sa nikdy..

hrabovo
20. dec 2024

@rachel36a záleží od látky, hustoty tkania atď....aj teraz sme kupovali z ikey, najprv sa oprali a už toľko netrebalo strihať ako pred opratim, bol tam mega rozdiel

siska25
20. dec 2024

@nevenka pri zaclonach netreba prat vopred a nie je to ani vzdy mozne. Ak si kupujes metraz v obchode specializovanom na zaclony, tak oni to tam zvycajne aj siju, strihaju, upravuju. Zakaznik si tie zaclony neberie hned domov, ale ich tam rovno necha na sitie. Mama mi so zaclonami robila 30 rokov, predavala ich, sila. Nikdy sa nikto nestazoval, ze sa zrazili pri prani. Ja periem na 40 stupnov.

julajlatvar
20. dec 2024

Nezehlila si ich?

rachel36a
20. dec 2024

@hrabovo ôk beriem, u keď na 20 stupňoch sa nezrazj nuc... ale autorka ma kazdu inak dlhu...takzd tam je jasne, ze neboli rovnaké ani pred pranim

autor
20. dec 2024

@nevenka jasne už chapem len som necakala ze ich budem musiet dat este skracovat, krajcirka dostala presne rozmery ake sme chceli, tak sme ich vyzdvihli, chcela som ich oprat, zavesit a vybavene a nie ze s tym budu dalsie patálie…nemam ich zo ziadnej ikei a podobne, praveze ta pani ma dobre recenzie aj svagrina si u nej davala sit

@julajlatvar nie nie

margotka17
20. dec 2024

Mohlo sa stať krajčírske, že sa záclona posúvala a zle skrátila aj ušila. Ja som chcela vybieliť záclony a prala som ich na 60 a nezmensili sa. Avivazou to tiež nebude.