Život na štvtom poschodí bez výťahu

16. apr 2023

Ahojte, viete mi prosím povedať aké to je? Dá sa to zniesť? Zili by sme takto len dočasne, pár mesiacov. Kým sa lepšie nenájde .. deti nemáme, sme mladí pár obaja mame 24-25 rokov.
Nájomná zmluva nám skončila a byt kam sme mali ísť pani predala a nám prepadol nájom. Aktuálne žiaľ nevieme čo iné ..
a mám z toho poschodia bez výťahu strach

pribinak
16. apr 2023

Juj ste mladi a bezdetni, čiže žiadne vynášanie veľkých rodinných nákupov, nosenie deti, či vajicka a kočíku. Trosku nepohodlne, ale na pár mesiacov sa to dá v pohode zvládnuť . Je to vec zvyku.

beata_k
16. apr 2023

Bez deti a podnajom na par mesiacov v pohode. S detmi a kupa vlastneho, nikdy.

ikonica
16. apr 2023

Byvam tak o cez 30 rokov... Sice 6 som zila inde ale aj tak aom sem chodila na navstevu k nasim... A da sa to... Aj a dvoma malymi detmi a psom...

laurita285
16. apr 2023

To máš kondíciu 80 ročnej starej ženy či z čoho máš akože strach? Začni chodiť do fitka pre boha ako môžeš takto žiť?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
16. apr 2023

Žili sme takto 10 rokv, z toho 5 aj s dieťaťom . Žiadny problém.

mima172
16. apr 2023

Bývame na 4tom bez výťahu už 7 rokov 🙂 Aktuálne nám idú robiť výťahy a nie som z toho veľmi nadšená, už som si nato zvykla a vyhovuje mi to. Na jednej strane som rada, že výťah bude (vynášanie nákupu, jednoduchšie pre návštevy...), no ja som to akosi rokmi začala vnímať ako pozitívum, že výťah nie je. Je to taka mala rozcvička. Sme dvaja dospeláci a jedno dieťa (3r).
Takže za mňa, áno, je to uplne v pohode 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mateson
16. apr 2023

Vy dvaja mladí v pohode. Ale fungovať tak ako rodina si neviem a ani nechcem predstaviť.

h2
16. apr 2023

Dvaja mladí bezdetní, doslova v tých najlepších rokoch a takáto otázka? My sme bývali na treťom poschodí bez výťahu, keď som bola malá. Čiže deti, kočík, nákupy... čokoľvek rodičia do toho bytu potrebovali dostať, vláčili roky po schodoch.

simsalabim
16. apr 2023

Toto riesis ako 25 rocna? Ja v robote denne chodim niekolkrat hore dole na 4. poschodie. Naschval, hoci mame vytah, je to forma cvicenia…

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lvulik
16. apr 2023

Co by si robila, keby bývaš síce v novostavbe s výťahom, na 16 poschodí ale 80% času nefunguje žiadny výťah? 😀 My sme tak žili 😉 a tu robíš tragédiu zo 4 poschodí..

panelacikova
16. apr 2023

ak ide o podnájom, v pohode. ak by som riešila vlastné bývanie (možno už navždy), tak jedine s výťahom. nikdy nevieš, čo ťa postretne. stačí vyšší vek, nevládnosť, choroba - a si nahratá. ja bývam len na 2. poschodí, veľakrát vybehnem schodami, ale sú situácie, keď som vďačná za 2 výťahy. či už mám plné ruky tašiek a ledva sa vytrepem schodíkmi k výťahu alebo mám zdravotné problémy a bolesti, kedy s radosťou výťah využívam. keď som mala 25, tiež som lietala ako srna a nič mi nebolo 🙂 takže ak kupovať, tak s výťahom. treba počítať so všetkým.

sissy27
16. apr 2023

Prechodne dvaja mladi zdravi ludia bez deti - sa cudujem, ze sa vobec pytas, hlavne ak nie je velmi na vyber.
Kamoska takto v pohode fungovala xx rokov, s dvoma detmi, aj kocik musela vlacit hore, pretoze dole nebol priestor na odkladanie.
Vlastny byt by som takyto nechcela - staci uraz, zhorseny zdravotny stav a je to sakra problem. A na starobu si to uz vobec neviem predstavit.

lucijalucy
16. apr 2023

My sme tak bývali v našom spoločnom prvom podnájme. Nesťažujem sa. Bytovka mala síce 3 poschodia, ale princíp rovnaký. Potom sme kúpili byt, tiež na treťom bez výťahu ale už sa nám po 3 rokoch bývania tam narodil syn, takže už to bolo o hubu a kúpili sme dom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
16. apr 2023

byvam na 3 poschodi, dieta uz je vacsie, cize nenosim, ale ked sme sa tam nastahovali, dcera mala cez 3r, cize obcas som niesla, nosime nakupy ( napoje a mlieko nechavame v pivnici ) a mame obaja za par rokov 50r. a zvladame. a to mam chronicky kasel a zadychavam sa.

nehovorim, ze je to uplne v pohode vzdy, byvam niekedy unavena, ale pri tyhc pdomenkach co amte, je to upne v pohode.

domiklik
16. apr 2023

Síce na treťom bez výťahu, ale pol roka som si do bytu teperila vaničku s dieťaťom a nemala zrovna 2 kg. Dočasne je to úplne vpohode, telo si časom zvykne...

slavomira236
16. apr 2023

My sme byvali dlho na duhom ale vytah isiel az s prveho tak ked som vysla na orve a mala cakat vytah ktory bol hore tak som vysla peso radsej aj na to druhe(kocik som nechavala v kocikarni)..u mami sme byvali na prvom vytah tam nechodil bol odstaveny tak 2je schody som cele detstvo a mladost chodila peso

patus_2
16. apr 2023

Čoho konkrétne sa bojíš? Máš nejaké pohybové obmedzenie alebo problémy s dýchaním, srdcom? Ak si zdravá nie je sa čoho obávať, na schodoch si parádne zlepšiš kondíciu a vypracuješ zadok 🙂

lelelienka
16. apr 2023

Len docasne na par mesiacov sa da, ale urcite nie dlhodobo a uz vobec nie nastalo, nikdy nevies kedy ho budes potrebovat. My sme mladi, byvame na druhom, vytah pouzijeme tak 2-3x za rok, ale!!! a to sa moze prihodit v akomkolvek veku, ked som bola po operacii, bez vytahu sa to fakt nedalo.

viky173
16. apr 2023

nerozumiem coho sa bojis? ak myslis bezny zivot, tak urcite to nebude problem, ak nemate nejaky zdravotny hendikep... ja som byvala na 9. poschodi, bytovka sice vytah mala, ale vobec som ho nepouzivala a cestu hore - dole som brala ako kratke cvicenie 😉

panelacikova
16. apr 2023

@majamat za pár rokov 50.... to mám aj ja. a niekedy by som výťahu "nohy bozkávala za to, že je tu" 😀 to si predstav, čo bude, keď budeš mať 80....
@lelelienka presne. alebo stačí, že chcú prísť na návštevu starší rodičia (nad 60 rokov), ktorí už nie sú nejak v kondícii...
ale na krátkodobé riešenie je to fajn, dá sa 🙂

matabb73
16. apr 2023

Keď ste mladí a brzdení, tak úplne v pohode. My sme tak bývali u svokrovcov s malým dieťaťom a to bolo o hobu, všetko vynášať. Keď sme tam bývali predtým bez dieťaťa, vôbec mi to nevadilo.

majamat
16. apr 2023

@panelacikova vsak mne sa vzdy lahko nechodi, ale v dnesnej dobe akosi prevlada v hlavach ludi myslienka, ze ked mi nieco ide tazsie, treba to riesit, ze vsetko musi ist lahko.

zivot nie je lahky, obcas nam idu neiktore cinnosti tazko, obcas mame bolesti. je to uplne normalne a netreba z toho robit vedu.

ked budem mat 80, budem mozno byvat neikde inde a mozno budem fit a budem chodit na 3 poschodie. nebudem chodit do roboty, tak si mozno 1x denne zajdem do obchodu a spojim to s prechadzkou.

moja mama k nam chodi a bude mat 70. susedia maju viac rokov ako ja.

hennyinnsbruck
16. apr 2023

Skoro 4r sme na 3tom bez vytahu. Mala (4,5) zacala kolo 2r sama hore vyslapovat , ja som si uz zvykla nakupy hore vlacit , horsie je s nabytkom ale to clovek nekupuje casto🤷🏼‍♀️

Nevyhoda - v pripade choroby to ledva vylezem hore🤣
A navsteva frfle🤣🤣🤣🤣

Inak s tym problem nemam telo si zvykne 👌🏻

matkahelka
16. apr 2023

mladi a bezdetni ano.s detmi ani nahodou. byvali sme na druhom bez vytahu a nosit 13 kilove dieta na jednej ruke, nakup v druhej ruke, potom vynasat tazky kocik, to bolo hrozne. a nie, nezvykla som si na to a ani by som si nezvykla. ruky som mala vytahane ako opica. len som cakala, kedy odtial odideme. teraz v tom byte mame podnajomnikov, dvaja dospelaci a 16 rocne dieta a byva sa im super.

jajka257
16. apr 2023

Bývame na 5 poschodí bez výťahu už 9 rokov. A úplne v pohode. Aspoň mame kondicku🤣

taminka1986
16. apr 2023

A v com vidis problem? Bez deti,v podnajme a mladi zdravi ludia...Ja tam problem nevidim. Na par mesiacov v pohode