Ahojte. Mame podlahove kurenie v celom dome. V maleho izbe je laminatova podlaha a na nej klasicky tenky koberec c cestami a znackami pre auticka. Aj po zatepleni, vzdy ako sa ochladi ma tam zimu. Toto bude druha zima co v dome byvame. Myslite, ze koberec moze tlmit to teplo? Aj ked je tenky?
Urcite to teplo zadrziava, otazka je len ako velmi. Aky je pomer zakrytej/nezakrytej plochy? Ved strc pod ten koberec ruku a sama musis citit, ci sa pod nim podlaha "prehrieva". Na zimu koberec prec, zkontrolovat prietoky v podlahovke, pripadne v tej detskej pridat (inde ubrat) ...
Veď to vieš ľahko zistiť, daj na nejakom mieste preč a keď tam bude teplejšie treba pridať teplo alebo dať preč komplet koberec.
Problem moze byt aj vo vyregulovani podlahovky. Mozno by pomohlo zvysit prietok v jeho izbe.
U nas bude mat dcera najchladnejsie, je to SZ izba, v zime bez slnka. Bohuzial, tu su tak sprosto domy postavene a este aj z juznej strany zaclana obrovsky susedove dom...
Mame podlahove, ale sme tu teraz len 2 mesiace. Musime tam asi pridat. Koberce nedavame kvoli tomuto vobec. Yo by som ako prve dala prec. Sesternica ma takto v spalni v detskej koberce, ze su vhodne na podlahovku, ale tlmi im to dost.
Skontrolovat okruhy,a zrejme pridat. Moj stn ma.na juznu stranu a ma tam najchladnejsie,takze stranami to nemusí byt.
@katuskapd pravda, je tam zima jak v Rusku ja, ze zateplenie pomoze 😏
Izba je na ake scetove strany? Svieti tam slnko?