Tie či ste si kúpili vlastný byt, akú ste si dávali posteľ? Manželskú alebo iba pre 1 osobu? Priateľa nemám a keby som aj mala, nechcem aby sa ku mne nasťahoval. 😀
Minimálne 160×200 a perinu mam 200x220 😁 Ale ja mam rada pohodlie a priestor.
Podľa toho, aký veľký byt máš. Ja som mala prvý byt jednoizbový, mala som tam jednoposteľ a rozkladací gauč. Ale ku mne sa potom prisťahoval vtedajší priateľ, tak spolu sme si kúpili dvojposteľ. Ak máš priestor, tak určite dvojposteľ. Keď sa k tebe aj nikto neprisťahuje, možno sem-tam niekto prespí... 😉
Ja som mala jednolozko z praktickych dovodov - bolo to lacnejsie a po rozvode s 2 detmi som od nuly zariadovala komplet celu domacnost. Potom po par rokoch som si kupila na vystave nabytku manzelsku postel a onedlho mi prisiel do zivota moj manzel ❤️
3/4 zivota som bola slobodna a nikdy som jednolozko nemala 😀 snad posledny x postielku ako babo. Jednoznacne velka postel.
kúpila by som podľa veľkosti bytu. Ak máš samostatnú spálňu tak by som dala veľkú postel. Ja som mala jednoizbový, ale mala som vzťah a hoci sa nesťahoval ku mne hneď, keď prišiel lepšie sa spalo v manželskej, než sa tlačiť na malej. Ak by som neplánovala vzťah tak dám asi teiž veľkú. Alebo širšiu než je klasická jednolôžková
normalnu manzelsku, ani by mi nenapadlo kupovat inu 🤔🤣
mám obrovskú spálňu, keby som tam dala len single posteľ, tak by to vyzeralo divne.
Ale odhliadnuc od toho, že si teraz nechceš nikoho k sebe nasťahovať - to si ani nikdy nechceš nikoho domov priviesť povedzme len na sex?
ako kľudne aj nemaj posteľ vôbec, ale pokiaľ priestor dovolí, tak o 90cm posteli by som ani neuvažovala. keby aj chcem tú posteľ navždy využívať len sama, tak aspoň 140cm.
Manželsku, samozrejme
Ja mám len 2-izbak, s tým že obývačka spolu so spalnou (dcera ma vlastnú izbu), a ani mi nenapadlo kupovať jednopostel. Mám manželskú 170x200. A nemenila by som.
Preco nazývate posteľ pre jednu osobu tak stupídne,že manželská? To kto už toto vymyslel? 🙄 ešte aj chudakom manželom určovať akú majú mať posteľ? Že manželská? Stolica po sobáši týchto ľudí sa tiež nazýva manželská? 🤔
Mala som manzelsku postel aj ked som byvala sama. Citila by som sa dovne spat na jednoposteli, to mi pride ako taky teenager.
A tiez pre pripady ze budem mat aj nejake panske navstevy 😆
Keď som mala prvý byt, bola som sama.. keďže som neoplyvala peniazmi a byt bol maličký, tak som si kúpila rozkladací gauč z IKEA.. mal 120x190cm po rozložení.. mne stačil, som nízka.. po pár mesiacoch ako som bývala sama som začala chodiť s mojím kamarátom.. keďže ma 186cm tak na gauči sme sa celkom tlačili.. neskôr sme si kúpili posteľ.. dnes po 19r spolu máme 180tku lebo už máme tri deti tak nech sa pomestime ak je treba 😀
No takže radím keď máš priestor kup si rovno manželskú veľkú, tá sa hodí jednému aj dvom 😀
@anita6666 to fakt toto trápi človeka? 🤪
@jana_eyre_2 áno,pretože keby niekto moju posteľ takto nazval,tak mňa to uráža. Rovnako stupídne by som to nenazvala ani v obchode. Však máme pomenovanie jednolozkova/viaclozkova, prípadne v cm uvadzat. Ale nie manželská. Brrrr ....Tak,ako sa stále ohradzujú teplosi,ohľadom ich tém,tak mne ako antimanzelskemu človeku vadia takéto stereotypy a generalizovanie.
Mám veľkú dvojpostel (aby som sa vyhla názvu manželská teda ⬆️) o menšej som ani neuvažovala.
Neriešim budúcnosť. Jednoducho izba mi to umožňovala, dieťa niekedy príde na noc ku mne, aj moji rodičia, tak kdyby neco... 🤷
@anita6666 och, tak sa ospravedlňujem, že som tiež použila názov ktory sa zväčša všade uvádza.. tiež by si nemusela používať hanlivé označenia ludi, čo je podľa mňa o dost viac urážlivé ako to, že teba ako antimanzelskeho človeka irituje označenie manželská postel..
@jana_eyre_2 mne sa nemusíš ospravedlňovať,len poukazujem na to,že žijeme v dobe,kedy manželstvo je prežitok,ale stereotypy v pomenovaniach stále ostávajú.
Ak máš miesto a financie tak určite kup velku , ja ked som bývala sama som ocenila vacsiu postel 🙂
Ja som bývala 7 rokov sama a spala som na manželskej posteli. Mala som samostatnú spálnu, tak mi bolo divné, kupiť jednolôžkov postel. A keď som si nasla priatela, tak som ocenila, že mám velkú postel 🙂
Ja som najskor vahala, ale potom som sa rozhodla pre manzelsku. Povedala som si, ze aj ked nahodou budem chciet v buducnosti byt prenajat, manzelska postel sa hodi viac ako jednolozko.
Velka postel je jednoducho viac pohodlia a viac vankusov 😂 Dopraj si priestor... Mne aj deti vsetky spavaju na 160x200cm vsetky...