Ahojte ako odstranit fakt zazraty vodný kameň na sprchovoom kúte. Je to byt po babke dávame dokopy, a fakt neviem co na to. Pulirapid som skúšala trochu pomohlo ale nič moc. Mate nejakú skúsenosť?
@aki100 ahoj ja mám dobré skúsenosti s prípravkom z Eurony - Supergel na hrdzu a vodný kameň, treba naniesť, prikryť to foliou, nechať pôsobiť aj celý deň, lebo je to silný nános, popripade ešte raz potom zopakovať, ale fakt je účinný
Horúci ocot trochu zriedeny vodou, aby trochu držal a nestieklo všetko, tak nejaké staré handry alebo wc papier,
Alebo hocijaký wc gel
Inak naj rozmontovat a čistiť samostatne, aby sa dostali všade
@jancejance tak ten gél je úplná hovadina, naniesla som, prikryla priesvitnou fóliou a nechala pôsobiť a ani zmena..
Za mňa fixinela, ale určite na prvý krát to nepôjde
Kyselina chlorovodíková
@vikes súhlasím. aj ja si myslím, že už ide o hrdzu
@dadulamamula ja s tym gelom mam tiez super skusenosti ...ale zase necakaj ze ani trosku suchania nevynalozis ale urcite to nieje nejake extra narocne ...alebo tam bola extra velka vrstva a trwba to opakovat viacej
To uz je podla mna znicene hrdzou, to mozno viac poskodis tymi pripravkami... nedaju sa nejako vymenit tie dvierka?
Pulirapid ked nepomohol aj opakovane, tak to nebude len taky vodný kamen. Vyskúšaj ho este raz nastriekat a zoakrabat to, my mamw vodu specialnu a doslova kruzky od vodneho kamena musim zoskrabat... Nevidim to dobre teraz ale aj savo by som aai skusila, pripadne ak okolo silikón to moze byt aj okolo a podnim... Jedine rozobrat.
@gabika8855 tak, skúšala som viac krát po sebe a najväčšia blbosť aká existuje... Jediny prípravok ktorí funguje je agent.. A co ozaj majú sú krásne voňavé avivaž, sašetky, bytové spreje.. Inak je to zranie peňazí a najviac ma vždy ten hore
@dadulamamula klasika mlm
@panelacikova hrdza by ani tak nevadila ale potrebujem ten vodky kameň odstranit. Neviem ja tam hrdzu nevidím možno len blbá fotka ale je to hrubá vrstva toho kamena
@simca06022011 tak ja som to nejako nedrhla len som na to dala a skúšala ci povolí a nic. Ale teraz keď som nechala pôsobiť ten pulirapid tak mi poškodil aj to kovové okolo vane ostal. Na tom taky biely nanos a už to nejde dole... Tak to už ani nechcem skusat
@lubmar ono je to po celej tej strane sprchy, nie len dvierka ale hlavne dole, zle spravené tesnenie celej sprchy kde to dobre netesnilo a usadzal sa vodný kameň. Tak ja neviem hrdza robí také nánosy vodného kameňa? Lebo tam je ozaj vodný kameň veľká vrstva tvrdého kameňa ako na kanvici keď sa pravidelne necisti. Alebo ako reklamu ju v reklamách. To len tak vyzerá hnedo naozaj to nie je také hnedé ale biele.
Nanes na to hocijaký druh wc gélu, fixinela, domestos, a iné, a nechaj pôsobiť cca 20-30minut a drhni. Stara zubná kefka, kuchynská kefka, obyčajná kefka, srobovakom tie spary,
Opláchnuť a znova.
Ja som vydrhla vylevku, čo 20rokov sa na nej ukladal vodný kameň, drevená spachtla - kuchynská varecha, kefy som 2 zničila, 2 fľaše fixinely, staré 3 špongie, zopár handier a super vyšlo.
Takže nielen chémia ale aj práca
@aki100 naukladat na to kuchynske utierky a a poriadne ich naliať octom. Nechať postáť aspoň po dňa, očistiť a znovu.
A ešte Cilit Bang a Domestos sa mi osvedčil.