Ahojte mamičky, potrebujem poradiť. Diskusii na bielenie pradla je dosť ale u nás je situácia komplikovanejšia. Syn je atopik takže periem v lovele bez avivaze. Ale biele pradlo mi po chvíli zozltne. Periem iba biele, nemiesam s inou farbou, práčku pravidelne čistim na striedacku octom, sodou alebo kupovanym prípravkom na to určeným. Ale ta biela je fakt otrasná...viete mi prosim poradiť ako veci zachranit? 🙂
@pribinak A biele pradlo ostava biele? "Nezadubi" sa? Ja potrebujem vyriešiť aj to čo už zazltnute je a bojím sa použiť iné prípravky aby sa nezhodli ekzem...
Ja som mala po syncekovy prvom bavlnené bodycka ale keďže dakde bol fliacik tak a zaprane (sivý nádych) uvarila som v 10 l vody dala hrsť prášku mi mame bonux a do toho bodynka a nechala som celú noc potom preplakala a dala prať v lovele. Je to pracne aké zachránila som tak par krásnych body.myslím že keď sa to predtým vyplaka v čistej vode a este vyperie v práčke malo by to byt ok
Však vyskúšaj na 2-3 tričkách
My sme tiež alergici a periem aj v persil sensitive a púšťam 2x navyše plachanie