Potrebujem poradiť od niekoho, kto má skúsenosti so zariaďovaním interiéru. Ako by ste na mojom mieste riešili závesy a záclony? Izba má 6 metrov, okno+balkónové dvere majú šírku 3 metre. Okno končí vo výške 2,20 a nad ním je ešte 50 cm steny, po stranách zhruba 1,5 m. Garníž ale nesmie byť upevnená priamo nad oknom a balkónovými dverami, lebo je tam bubon s vonkajšími žalúziami. Pod oknom je tiež parapet vystupujúci 20 cm pred úroveň steny. Farba stien je biela a podlaha je svetlé drevo. Ako by ste to videli aj cenovo? Ďakujem za nápady.
Jednoducho - kolajnicky do stropu
@simca06022011
@lelelienk Vďaka, nad tým som samozrejme uvažovala. Skôr mi išlo o dĺžku závesu. Ak budú koľajničky v strope, potom záves pokryje celú výšku steny. Krátky záves by asi vyzeral veľmi divne pri balkónových dverách. Čo so šírkou? Zakryť ju celú od steny k stene? 1,5 metra závesu na oboch stranách mi príde zvláštne. Ak ale zakryjem závesom len pol metra, nebude jeden meter odkrytej steny na jednej aj druhej strane zasa zvláštny? Fakt nemám vôbec predstavivosť na to, aby som si to vedela vykresliť v hlave.
@sajmonka_1216 Ďakujem. Toto vyzerá super. Pri tejto predstave som sa bála tej nezakrytej steny po bokoch, ale u teba to vyzerá naozaj dobre.
Mne by sa to osobne páčilo aj keby sme to mali od konca do konca… ale ešte to nie je dokončené, príde tam ešte gauč, obývacia stena a tak, takze by to tam bolo zbytočne natlačené..
Zaclonu od steny po stenu, treba ju kupit 2x taku dlhu ako je sirka steny aby bola pekne nariasena. Zaves ako sa rozhodnes, kludne moze byt len na celu dlzku steny zatiahnuty a ked ho odtiahnes na buk bude primerane nariaseny. Odporucam kupit dve kolajnice a dat ich na 10 cm od seba aby sa zaclona so zavesom nezamotavali, obzvlast ak budes mat tazsi zaves, ta na zaclonu aspon 5 cm od tej parapety, aby pekne splyvala
Normálne koľajnice do stropu.
Záclony dlhé až po zem, krátke si neviem predstaviť veď je tam aj balkón. Šírku by som dala od steny po stenu. Ja tak mám. Záclona má šírku cca 15m. Mám na nej nasitu pásku takže keď to operiem len to navlecem už aj s hacikmi.
Samozrejme dlhy zaves od hora dole. Aj na celu stenu. Cca 2cm od podlahy. Odporúčam a aj to tak urobia. Na viac kusov závesov, nie jeden kus, nemusia byť ani dva, môžu byť aj 3-4. Keď tak.sa porad tam.kde ti to.budu šiť. Ak si ich dáš šiť.
Zavesenie na háčiky, z boku to budeš zhadzovať, nezabudni si nechať priestor medzi stenou a koľajnice aby to bolo pohodlnejšie:D
nebola by lepsia fotka??? ale tak teda garniza normmalne do stropu.