Zateplenie

20pedro
30. nov 2024

Ahojte prosím o radu, bývam v bytovom dome na prízemí a podlaha ja stále studená, taktiež aj v byte je dosť chladno aj keď sú zapaté radiátory. Pod celým bytom je pivnica zataplená 5 cm hrubým polystyrénom, pomôže dodatočné zateplenie hrubšim polystyrénom? Napr nato dať ešte 10- 15 cm hrubý? Vyrieši to trochu môj problém a nepôjde taký chlad a budú podlahy aj byt celkové teplejšie? Ďakujem za odpovede

aalt
30. nov 2024

@20pedro asi by to nieco spravilo, ale zateplenie je proti stratam tepla. Tu bude skor problem to, ze tie pivnice nie su vyhrievane. Da sa zaizolovat aj strop pivnice, to by podla mna pomohlo viac.

20pedro
autor
30. nov 2024

@aalt ahoj, ako zaizolovat? Vieš mi poslať nejakú recenziu alebo firmu co to robí? Aby som vedel dat spraviť cenovú ponuku ? Ďakujem

euka210
30. nov 2024

@20pedro no 5cm je nic. Ale neviem ci to pomoze, skor odizolovat pohladu...bud dole v pivnici strop, alebo si doma odizolujte podlahu.

aalt
30. nov 2024

@20pedro my sme to mali v ponuke na zateplenie bytovky v byvalom byte - uz sme sa prestahovali. Pivnice boli na prizemi, byty zacinali od 1. poschodia. Panelak sa mal normalne zateplit aj teda s pivnicami. Na pivniciach sa mali aj povymienat okna za plastove. Niektore sa mali zmensit, lebo boli zbytocne velke, niektore dokonca zrusit aby sa prizemie zbytocne neochladzovalo. Ale teda sa mal na celom prizemi zaizolovat strop, cize pivnice aj vchod a vsetko. Kym sme tam byvali sa to ale kvoli nejakym natahovackam nerealizovalo, bojim sa ze ani doteraz ... Ale firma co to ponukala to nemala robit prvykrat, takze az take vynimocne by to byt nemalo. Ak si dobre pamatam, tak sa tam mal lepit polystyren. Opac firmy co ponukaju zateplenie bytoviek.