Zatemňujúci záves

29. jún 2024

Ahojte mate niekto zatemňujuce závesy? Neviem totiž ci stačí kúpiť 1 ks závesu na okno alebo 2 kusy neviete mi poradiť? Šírku okná mam 150cm vacsinou aj takú šírku ma záves co som pozerala

guudy
29. jún 2024

Treba kupit 2 ks.

lucia13022023
29. jún 2024

2ks určite

egonsk
29. jún 2024

zaves vacsinou byva sirsi ako okno...

guudy
29. jún 2024

@egonsk netrep. Najbeznejsia sirka zavesu je cca 140cm.

egonsk
29. jún 2024

@guudy citaj s porozumenim prosim. Ak ma byt zaves sirsi ako okno, znamena to, ze bud je z jedneho sirokeho kusu, alebo z viac kusov, pricom po roztiahnuti prekryva sirku okna s vlnkami, alebo urcitou rezervou .. uz chapes?

guudy
29. jún 2024

@egonsk sorry, tvoj prispevok vyznel tak, ze kupis hotovy zaves a ten je uz sirsi ako okno😬

Viem, ako sa urcuje sirka zavesu…

egonsk
29. jún 2024

@guudy ok, ospravedlnenie prijate.. na zenske domyslanie a rozdielne chapanie som uz zvyknuty 😅😁😋

guudy
29. jún 2024

@egonsk rozdielne chapanie👍🏼
Ja by som tvoj prispevok formulovala : zaves ma byt sirsi ako okno. Nie vacsinou, ale vzdy ;)

tinalia
29. jún 2024

Zalezi od toho ako chces mat ten zaves odostreny. Mne sa paci ked je cez den jeden na jednej strane a druhy na druhej a v strede mam bielu zaclonu este. Tak si zvaz ako to chces esteticky ty 😊

autor
29. jún 2024

@tinalia no ved to ze 1 záves esteticky by nevyzeral asi dobre

viestta
29. jún 2024

KUp si dva zavesy, v pohode zakryjes cele okno. Zaves by mal mat presah aj po stranach okna, ak tam chces zhrnat zaves, tak garniza by mala byt aspon po 20 cm na kazdu stranu presahovat ostenie, aby zhrnuty zaves netienil do okna. Ked je zaves z tuhsej alebo hrubsej latky, tak kludne aj 30 cm.
Ale moznost je aj blackout roleta, ta sa da upevnit nad okno, staci ak bude 10 cm sirsia ako okenny otvor, dostatocne zatieni a zrolovana bude skryta za zaclonou.