Zatemňovacie závesy na okno

2. mar 2021

Ahojte, kde sa daju kupit zatemnovacie zavesy na okno, sirka okna 2 metre, vyska 1,5 metra. Garnizu rozmyslam s dlzkou 240cm. Ale nikde na nete neviem najst zaves s takym rozmerom, aky potrebujem na okno... Jedina moznost je dat spravit na mieru? Alebo ako sa to kupuje, ake rozmery na dany typ okna? Dakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
2. mar 2021

Ja som kupovala v bonprix teraz. Mali 3 výšky a šírka 140cm, tak ak vezmeš 2, máš to akurát.

panelacikova
2. mar 2021

@hettinka smiem sa poradiť? ak píšu v bonprix, že záves má "riasiaci pás", to je ten pás, za ktorý sa dajú uchytiť tie háčiky? lebo ja mám len koľajničky na háčiky. a druhá vec, máš s nejakými už skúsenosti, že ktoré ozaj dobre tienia? Ďakujem

hettinka
2. mar 2021

@panelacikova závesy som brala tieto v ružovom https://www.bonprix.sk/style/zatemnujuci-zaves-...

je to taka hrubšia látka, zatemňujú dobre
riasiaci pás je taká páska našitá hore, ktorá sa dá stiahnuť a nariasi to, ako na foto hore. Ja mam tiež koľajničky a háčiky, ale na záves sa mi to zdalo nie dobré tými háčikmi prepichovať, tak som v JYSKu kúpila štipce do tej koľajničky https://jysk.sk/okno/garnize/doplnky-ku-garnizi...
vzala som 2 balenia, aby som mohla hustejšie dať a drží to dobre

autor
2. mar 2021

@viestta
@hettinka dakujem vam, skusim popozerat 🙂 citala som aby to pekne vyzeralo, treba mat 2x taku sirku ako je okno, aby to nevyzeralo ako plachta na okne ale aby bolo pekne nariasene, je to pravda? Ake siroke oknk mate vy, ked ste brali zavesy z bonprix? A viete dat foto ako to u vas vyzera? Velmi by mi to pomohlo

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. mar 2021

@viestta u mna je problem ten, ze z jednej strany okna mam max 10cm stenu, myslis ze bude problem tam vtlacit ten zaves ked sa odhrnie? A akurat na tej strane sa mi vyklapa aj okno na vetracku, takze ani nemoze ostat pred oknom zaves.... A takze ak mam sirku 2 metre, staci 1,5metra na jednu stranu a 1,5metra na druhu? Aby bolo vsetko pekne zakryte, s tym ze garniza bude samozrejme sirsia no

katus226
2. mar 2021

Ja som dala usit zatemnovacie zavesy do detskej cez interie.sk

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
2. mar 2021

@viestta ja musím dať. mám byt situovaný na juh a v lete je tu poriadny výpek. mám v izbe poriadne hrubé závesy (dávam ich len od mája cca do augusta), aby sme sa neuvarili. a uvažujem nad tým, že dám tento rok už aj do kuchyne počas horúcich dní, lebo to je na nevydržanie

panelacikova
2. mar 2021

@hettinka a teda tie štipce sú už dostatočne vysoké, aby ten záves vyzeral fajn?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
2. mar 2021

@viestta to je síce fakt, ale v izbe mám také špeciálne, podobajú sa zadnou stranou na tieto:
https://www.bonprix.sk/style/zatemnujuci-zaves-...
a sú tmavohnedé a teda ti poviem, že záves je priam horúci, ale v izbe je príjemný "chládok", čiže okolo 28 stupňov, keď von v tieni je cca 34 stupňov 😀
keby som vedela, že táto plátenná štruktúra bude podobná ako mám doma.... inak potom uvažujem o nejakej žltkastej alebo krémovej farbe, keďže kuchyňu mám žlto-sivo-dub (sonoma) farbu

hettinka
2. mar 2021

@panelacikova takto to vyzerá

panelacikova
2. mar 2021

@hettinka Vďaka. ešte otázka znie, či ho bude prehrievať a teda vyhrievať izbu alebo či to pomôže aj proti prehrievaniu izby 😕

nelca84
2. mar 2021

Tiez mame z bonprixu, vyborne su

hettinka
2. mar 2021

Autorka, ja vôbec nemám miesto po bokoch, mame podkrovný byt, závesy sme brali ako dekoráciu a kvôli pozeraniu telky, lebo keď svieti slnko, cez deň nevidno nič. Teda nemám ich na úplne cele okno, len asi na 1/2 okna a výšku 145cm, lebo to tu mame take, že nemôžeme mat záves po zem.

hettinka
2. mar 2021

@panelacikova ja mám klimatizáciu, takze toto je len proti svetlu.

autor
2. mar 2021

@viestta aha vidis to ma nenapadlo, len potom tam musim mat 2x tolko miesta, cize nejakych 40cm miesta by malo stacit?

autor
2. mar 2021

@hettinka no ja tiez nemozem mat po zem, mam to klasicke take male okno, ako je v bytoch, myslim na vysku... A vsade skoro sa predavaju az po zem...no ja potrebujem zakryt cele okno

autor
2. mar 2021

@katus226 vies prosim odfotit ake mas, ako to vyzera?

autor
2. mar 2021

@viestta a prosim ta, ty sa evidentne vyznas v zavesoch, co je lepsie mat, tunelik alebo riasenie? Chcela by som to mat trosku nazberkane ale zasa nepotrebujem, aby to bol ten pravidelny efekt riasenia, ak vies co tym myslim

vulka
2. mar 2021

Mne to ušila obyčajná krajčírka. Látku som si vybrala u nej.

mimimami3
2. mar 2021

Dievčatá, ja len že existuje aj špeciálna fólia, čo sa lepí na okno zvonku. zvonku to potom vyzerá ako zrkadlo, pohlcuje významnú časť svetla a odráža aj teplo. z toho, samozrejme, vyplýva, že to nie je vhodné riešenie tam, kde potrebujete veľa svetla (obývačka, detská izba, pracovňa...), ale do miestnosti, kde toľko svetla netreba, je to fajn riešenie. my ju máme v spálni, lebo ju máme situovanú na západ a v lete nám tam pečie slnko od 13,00 až kým nezapadne... v kuchyni sme to vyriešili tak, že sme si tú fóliu dali nalepiť na posuvné okná na balkóne, takže keď chcem viac svetla, jednoducho posuniem okná na balkóne... už si ale nepamatám, ako sa tá fólia volá, možno zatemňovacia fólia? máme ju už cca. 2-3 roky, firma, z ktorej sme si ju objednali prišla, okná si umyli tiež sami nejakým špeciálnym roztokom, nalepili fóliu a nie je žiadny problém. okná sa dajú umývať tiež normálne 😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
2. mar 2021

v tom Bonprixe maju dlžku aj 175cm, alebo 145 cm ... alebo sa da ušiť aj na mieru, síce nemám osobnú skúsenosť, ale na stránke www.interie.sk majú množstvo vzorov a aj obšívajú, našijú pásku podľa výberu. Ja som tam tiež pozerela, len potom som chcela práve takéto pudrovo ružové a tam nemali takú farbu, ako som ja chcela.

aniele
2. mar 2021

@hettinka O akom prepichovaní hovoríš? Normálna riasiaca páska má vzadu predsa také "slučky", do ktorých sa vsunú háčiky alebo slimáky (sú rôzne pásky aj háčiky, podľa závesné ho systému). Narýchlo som niečo nafotila.

kulumulu123
2. mar 2021

IKEA ma tuším okolo 3m dĺžku a podla potreby Vam to vedia skrátiť ale ako teraz fungujú to netusim

hettinka
2. mar 2021

@aniele lenže ten záves je dosť ťažký, neviem, ako by to držalo na tej páske iba. Zaclony mám na hacikoch