Zienky mate niektora sivy zaves Hilleborg z Ikea? Robi uplnu tmu aj cez den? Ja uz som kupila 2 zavesy co mali byt zatemnovacie a nie su 🙄
Uz neviem aky mam kupit ked sa neda ist osobne pozriet a ochytat si ho do ziadneho obchodu
https://www.ikea.com/sk/sk/p/hilleborg-zatemnov...
@zuzan11111 s kovovymi cvokmi urcite nekupuj, pri otvorenom okne budu cinkat, v lete je to na zblaznenie. Na mobelixe maju dobry vyber,
lepsie je hladat blackout zavesy, nie kazdy zatemnovaci aj skutocne zatemnuje (tiez som sa popalila pri kupe). Viem, ze z ikey si chvalia Majgull zavesy, tie su aj sive, ale osobne ich nemam. A inak to posudzuju tie, ktore maju okna na vychod s priamym slnkom (tam treba naozaj dobre vyberat) a inak tie, ktorym rano slnko priamo nesvieti (tam mozu by kludne spokojne aj s beznym zatemnovacim). A tiez treba dbat na montaz, aby garniza bola co najvyssie k stropu, ranajsie slnko vie krasne prejst skarami a dost osvetlit izbu, aj na to som uz prisla😀
@hradnapani no prave ze my mame spalnu na vychod a nase babatko uz o 6:00 nechce spat ked cez zaluzky vidi svetlo 🙂 a kupila som niekde inde blackout ruzovy zaves, nedobre, vraciam ho. Dala som si usit blackout zaves, aj tam vidim ciernu nitku vnutri, nedobre, aj bezne svetlo cez den vidim. Tak uz asi musim kupit daco velmi tmave a hrube
@zuzan11111 ahoj, my mame z ikea Majgull a tie zatemnia úplne a sú veľmi pekne 🙂
@zuzan11111 ano, presne takto to mame aj my, vychodna strana je zradna a deti na to reaguju hned. Ja som napokon zavesila dve vrstvy tych "nepodarenych" zatemnovacich zavesov, takze teraz je to uz dobre 🙂 (nevidno, ze su tam dve vrstvy, len zblizka 🙂 Ale do buducna planujem kupit poriadny blackout, ale to nechcem cez e-shopy, potrebujem to vidiet a odskusat proti svetlu.
takisto mam z Ikea Majgull, zatiemnia super 🙂
@biancaprincipesssa
@chicca555 a ake farby tych majgull zavesov mate a mate ich aj na vychodnom okne?
@hradnapani my mame sive a je to vychodna strana
@chicca555 super, dakujem 🙂
@chicca555 tak nakoniec som kupila tie sive Majgull a naozaj su super aj na vychodnom okne 👍 🙂 odporucam aj ja
@zuzan11111 ja mam z moebelix a sú super. Urobia normalnu tmu, na oknách mam ešte aj žalúzie.
@chicca555
@zuzan11111
@biancaprincipesssa rada by som sa vás niečo opýtala k tým závesom Majgull... prvá vec, či sa dajú zavesiť na háčiky? a druhá vec, vidím, že tam uvádzajú rozmery 145x300, predpokladám, že 300 je dĺžka, čiže od hora nadol. ale ak mám kuchyňu povedzme po strop len cca 260, proste kratšie, je potrebné ich nejak skrátiť. zvládne to aj nekrajčírka alebo je k tomu potrebný šijací stroj a zručnosti? a posledná vec, tá cena je uvádzaná za pár, čiže dva kusy závesu o rozmere 145x300 stoja danú sumu, áno? čiže dokopy mám dĺžku stále 300 a šírku 290 cm? Ďakujem!!!!!
@panelacikova ahoj, ano su to 2 zavesy takze mas sirku 290 ale ked nainstalujes haciky tak sirka bude len 200. Pozri na prilozenom navode, riasenie to tak skrati. Aj som si nakupila celu hacikovu vybavu ale kvoli tomu ze by mi to zuzilo tie zavesy na mojom velkom okne, tak som to musela zavesit len na tycku.
Ja mam mamu krajcirku tak mi ich na stroji skratila ale myslim ze by to malo ist sj bez stroja ked si kupis v Ikea tu zazehlovaciu pasku SY.
Keby Ikea ten navod prilozila priamo k fotkam na nete tak by sa nakupovalo lepsie lebo tiez som si len domyslala ako to zavesim 🙂
@zuzan11111 ja som ten návod pozerala, aj šírka mi bola jasná, len s dĺžkou by som mala problém, jedine ku krajčírke odniesť. Ďakujem za radu!!
@panelacikova mne ich skracovala svokra 🙂 inak sa odporuca najskor ich oprat a potom skratit
@chicca555 áno, ďakujem. napokon som našla v bonprix tiež zatemňovacie, ktoré boli doslova šité na moje okno kombinované s balkónovými dverami. skúsila som teda objednať tie, lebo u nás v okolí krajčírky majú zvyčajne roboty na 1-2 mesiace dopredu a ja potrebujem zatemniť okno kvôli horúčave v byte. ale ďakujem veľmi pekne za skúsenosť. 🙂
@panelacikova zamalicko 🙂 zabudla som napisat, ze ich mam zavesene na haciky 🙂
@panelacikova no ak si zrucna, existuje taka paska nazehlovacia, cim sa to da skratit. Cize zahnes, ako potrebujes, nazehlis pasku, prizehlis zvysok (je to vlastne ako obojstranna lepiaca paska). Pripadne aj odstrihnes co je "navyse". Ale toto ja pouzivam ako sos skracovanie nohavic a tak, toto je dost dlhé, čiže bude treba dávať pozor :D ak je látka, ktorá sa rada pára, je lepšie to riešiť krajčírkou, lebo pri praní sa to určite začne párať (tá páska napr na nohaviciach mi pranie vydzrží)
@simca06022011 pravdupovediac, v tomto vôbec nie som zručná 😀 tieto také krajčírske veci a podobne. to skôr zložím komodu z demontu 😀 v každom prípade ti ďakujem, zatiaľ som to vyriešila inak, no som rada, že ste sa ozvali, ktovie, ak tie z bonprixu nesadnú, možno budem riešiť Ikea, tak si vezmem odtiaľ dobré rady 🙂
@panelacikova Prosím ťa, ktoré konkrétne z Bonprixu máš?
@zuzan11111 ahoj, ja som si objednala minulý týždeň zatemnovacie závesy zo stránky mklozkoviny a som spokojná, do 2 dni boli doma