Zatekanie v podnájme

madielilly
7. jún 2024

Sme v podnájme.Byvame na 7 poschodi z 8. A pri kazdom dazdi mam v hale takyto krasny vodopad. Z vonkajsej haly vedie rura zo strechy. S majitelmi som to odkomunikovala. Povedali,ze to riesia so spravcom.Ked som sa na to pytala nasledne,tak mi bolo povedane to,ze spravca tvrdi,ze strecha a rura su v poriadku,nikde to nie je upchate a tak to nema preco pretekat. Ked som povedala,ze pri kazdom dazdi trpnem ze nastane elektricky skrat,bolo mi povedane,ze sa nemam bat,lebo tie kable su dobre zaizolovane. Tak ja uz neviem ako si mam poradit.Je pravda,ze v poslednej dobe to uz menej tecie nez predtym,ale dokedy mam to znasat?Uz rozmyslam,ze tie fotky zatekanych stien vylepim v pristupovej hale pri vchode do bytovky aby si to uz niekto vsimol a nie stale len odpinkaval.Stretol sa s tym uz niekto kto by mi vedel poradit?Kedze som len najomca v byte a moc tych pravomoci nemam? (Fotka kde je to viac zatecene je starsia ako ta druha)

janai1
7. jún 2024

Keď majú majitelia na saláme tak sa odsťahuj

stankot
7. jún 2024

@janai1 pise ze to riesili s majitelmi.Lenze ked ostatni v bytovke nesuhlasia nepomoze si majitel sa. Tiez mam podobny pripad, vsetko sa riesi na schodzi a hned po schodzi je vsetko zabudnute.Ide to uz takto pekne dlhu dobu.Treba suhlas vsetkych.

nelca84
8. jún 2024

@madielilly a co chces poradit? Najdi si iny podnajom.
@stankot a ty tiez. To fakt chcete platit za podnajom, kde vam zateka? 🤷‍♀️

ivec16
8. jún 2024

tiez by som sa zacala hladat ine byvanie… mate celkom stastie ze to nie je vase…

majorek
8. jún 2024

@madielilly no akoze aby voda pretekala okolo isticoch tak to uz je sila a ze vsetko je v poriadku.Hej bude kym nevyhori cela elektrika alebo neodpali aj spotrebice.A majitel aj spravca tvrdia ze je to v poriadku🤣🤣🤣.Len ci budu ochotny potom platit ked zhoria spotrebice alebo niekoho trocha potrasie,potom to bude lacnejsie.

slniecko5
8. jún 2024

Je to neakceptovateľný stav, zanedbanie majiteľa, na ktoré doplatíte vy, ešte od vas bude vymáhať škodu. Nový podnájom,

bubuzu
8. jún 2024

Ta voda očividne zateká cez ele.vedenie v stene. To mi nepríde vôbec ako sranda.

mandzula
8. jún 2024

V predchadzajucom byte nam majitel povedal, ze mame podlozit vedro, tak sme zbalili bagle a sme v dalsom byte.

sopevka
8. jún 2024

@madielilly Dobre si prečítaj zmluvu, ktorú si podpísala. Kto bude v prípade škody hradiť náklady na opravu? Určite by som napísala list, v ktorom by som upozornila majiteľa bytu, že som mu vtedy a vtedy hlásila poruchu, priložila by som fotky a nech mi to podpíše, že je o tomto stave oboznámený. Originál si odlož. Veci so správcom musí riešiť on, ty si ochotná sprístupniť v dohodnutom čase byt. V prípade, že škoda vznikne na tvojich elektrospotrebičoch je ochotný uhradiť sumu škody? Čim skôr nájsť, kde je problém, lebo na vlhkých miestach začnú vznikať plesne... Ako vás odškodní, za nekonfort bývania, zníži mesačnú splátkťu? Ja by som začala hľadať nový podnajom. 🤔

stankot
8. jún 2024

@nelca84 ja som v pozicii prenajimatela.Riesime opravu na kazdej schodzi a po schodzi bytovy dovernik nic neriesi.Ja nemozem sama strechu opravit je to spolocny priestor a do spolocenstva platim kazdy mesiac.Lenze ked dovernik neriesi co doriesim sama.Nic.Najomnik ma volnu ruku,povedala som mu ze moze kedykolvek odist,som si vedoma strechy ale co urobim?Mna samu to mrzi.

madielilly
autor
8. jún 2024

@madielilly tak este raz a pre vsetkych...Majitelia o zom vedia. Snazia sa to riesit. Mam fotky,mam komunikaciu,mam vsetko.Majitelia sa to snazia riesit so spravcom. Ale ani oni s nim nevedia pohnut.Mam staznosti aj od ludi zo spodnych podlaží a susednych bytov (evidentne to nie je problem strechy,ale problem odtokovej rury).Ale nik s tym nevie pohnut.Ani ostatny.Spravca jednoducho zajebe ze strecha je v poriadku,ukaze fakturu od nrjakej firmy co to bola skontrolovat a je vybavene.Toto majitelkyna chyba nie je a snazi sa to napravit ako da len da,ale ani ona s tym nevie pohnut Tak preto sa pytam ake ja mam moznosti na pohnutie s tym,nez chytim toho spravcu pod krk a dotiahnem mu to ukazat

nelca84
9. jún 2024

@madielilly vsak my rozumieme co pises. Ale asi ty nerozumies tomu, ze to nie je tvoj problem, ze to majitelia nevedia vyriesit. A kazdy iny podnajomnik by z takeho byvania uz odisiel. Tebe nevadi, ze platis za byvania, kde ti tecie voda po stene?