Zatekanie od susedov

lienocka2808
25. sep 2023

Ahojte, v decembri 2021 sme kúpili nový byt v trojdome, v mesiaci december sme ho aj prebrali, s tým, že vady a nedorobky budeme postupne oznamovať developerovi.
Tak aj bolo. Avšak včera sme si všimli zatekanie bočnej steny od susedov, za stenou majú kúpelňu. Taktiež nový byt kupovali od rovnakého developera o niečo neskôr ako my. Chce sa opýtať majú právo na riešenie tejto závady skrz reklamácií, keďže od prevzatia bytu ešte neprešli dva roky a máme nárok na vystierkovanie steny a výmenu parkiet po tejto udalosti u developera, keďže máme za to, že skoda vznikla nekvalitnou prácou už pri stavbe kúpelne, pravdepodobne netesniaci odpad zo sprchy?
Ďakujem za odpovede, prípadne odporučenie v ktorej skupine tu by som to mohla riešiť.
Veľká vďaka

sasa1310
25. sep 2023

@lienocka2808 pokiaľ to nie je mechanické zatekanie (chyba susedov), tak áno rieši sa to ako reklamácia cez developera. Ideálne keby ste sa viacerí nahlásili, ale stačiť budete aj vy. Všetky opravy potom hradí developer.

lienocka2808
autor
25. sep 2023

@sasa1310 Dakujem velmi pekne za odpoved. áno, po obhliadke kúpelne u susedy nebolo nič vidieť. evidentne vlhnutie steny majú za kachličkami, a priesak je pomalý a postupný. Nie je to jednorázová záležitosť