Zasklenie balkóna/loggie - povolenie

12. júl 2021

Ahojte, prosim vas tie, ktore mate skusenost a davali ste si presklit loggiu, potrebovali ste suhlas vsetkych vlastnikov bytov vo vasom bytovom dome? Byvame tu 15 rokov a doteraz sa ma ziaden sused nepytal, ci si moze presklit balkon a od nas to MiU pozaduje ako prilohu k ohlaseniu. Ani netreba stavebko, len ohlasit stavebnu upravu, je to bezramovy system, nic nebude spatit a ze mam v tomto dovolenkovom obdobi organizovat hlasovanie vlastnikov a platit spravcovi poplatok za spracovanie a toto prilozit k ohlaske. Takmer som odpadla. Realne zvazujem, ze sa na to ohlasenie vy.... a spravime si to aj tak. Neviete nahodou, ake pokuty za to hrozia? Dakujem

evinka3007
12. júl 2021

Pokuta neviem aka moze byt,ale ak nebudete mat k tomu papiere tak v pripade ze sa budu robit nejake upravy na balkonoch na celej bytovke tak vam to mozu nakazat dat prec...opravte ma ak sa mylim 😊

autor
12. júl 2021

@evinka3007 Uz sa nic nebude robit, dom je uz davno zatepleny a ma novu fasadu. Volala som medzitym s pani zo spravcovskej spolocnosti a povedala, ze mnohi na tento oficialny postup kaslu. Este sa neviem dovolat na stavebny urad, ze sa poradim s tetuskou. Clovek to chce mat na poriadku, ale tolko byrokracie okolo toho je, ze sa na to ozaj asi vy...kaslem

lienka.7
12. júl 2021

Ahoj, ja som to len ohlasovala. Tusim nejaky formular/ ziadost som vyplnala, popisala ze co a ako.
Pripojila som foto balkonu, kde ma byt zasklenie, a potom ze ide o bezramovy system (dala som foto z netu) a firmu, ktora to bude robit. Nejaky poplatok tam bol (okolo 10€ tusim). Ziadne suhlasne stanovisko susedov som neprikladala.
To su povinni oni ked si davaju na fasadu napr.na klimatizaciu. Myslis ze to robi niekto?

lienka.7
12. júl 2021

https://www.topbyvanie.sk/magazin/ohlasenie-zas...
Nech sa paci.... nikde nie je spominane to, co od teba vyzaduju...
Niekto chce byt zjavne papezskejsi ako papez 🙉🙉🙉

zirafienka
12. júl 2021

Autor - U nás sa bytový dom zatepľoval, vymieňali sa nové balkóny. Zasklených ich je možno 60% medzi nimi sme aj my. Nikto nemá žiadne povolenie. Máme faktúru od dovávateľa. Predtým sme mali na balkóne vonkajšie žalúzie. Tak isto nič. Suseda mala tiež vonkajšie a keď sa bytovka zateplila, fi. ktorá zatepľovala jej musela dať žalúzie do pôvodného stavu. Čiže upraviť rozmery a založiť. Ja by som si z toho nerobila ťažkú hlavu.

autor
12. júl 2021

Babulky dakujem vam, povzbudili ste ma 🙏 Akoze, moje svedomie mi neda a tej tetuske na miestny urad, stavebny odbor este budem skusat volat, lebo mam vsetky prilohy k tomu ohlaseniu, aj vykresy, nakresy, potvrdenie a certifikaty firmy, ktora nam to bude robit, ale tetuska ma otocila vo dverach s tym, ze mi chyba to potvrdenie spravcu a ked som ho ziadala, ten mi odpisal (spravcovska spolocnost), ze to treba suhlas vlastnikov. Tak ma takmer vykotilo, zaloha zaplatena, do 10 tyzdnov budu montovat... no ale ak mi pani nevezme to ohlasenie bez tej prilohy, asi budem trosku tlacit na to, na zaklade coho to odo mna chce. Dakujem vam krasne este raz a prajem pekny den vsetkym 🙂

lienka.7
12. júl 2021

Treba poslat postou 🙂

autor
12. júl 2021

@lienka.7 mailom poslem 🙂 tetuska povedala, ze zaplatit prevodom a poslat mailom.

lienka.7
12. júl 2021

Alebo 😉