Ahojte možno poradíte ako na to možno ma len utvrdíte v tom že len vyhodiť .
Kupila som umelé misky niekde u číňana (také obedare) už som ich 3krat vyumývala jarou a horúcou vodou, 3krát boli v umývačke na dlhych programoch a stále smrdia nechutne aj misky aj vrchnáky..
Skúste poradiť či sa s tym niečo dá ešte alebo ich len vyhodiť 🙁
Vyhodiť ich mi je luto su take tie klasicke obedare čo sa tak spajaju spolu, a hrozne som to chcela mať doma a tieto su syper velkostne tvarovo len ten smrad
Nepomôže nič, najhoršie je ked sa v tých miskách aj zohrieva jedlo v mikrovlnke. Ja som preto kupila sklenené misky s umelým vrchnákom.
Ja ti radím, aby si ich rovno vyhodila, alebo aspoň tam nedávala jedlo. Veď sama cítiš, že je tam nejaký humus, bohvie z čoho to v Číne vyrobili no fuj.. a to pri vysokých teplotách sa z toho ten humus uvoľňuje rovno do potravín..
Kúp si sklenené. Ja viem, že sú ťažšie, ale za zdravie to rozhodne stojí a v umývačke sa krásne umyjú🙂
@nika_val umelé misky a riad, nikdy, a u číňana tobôž..... čistá chémia, dosť že nás trovia umelými potravinami.... vyhodiť, kúp nerez
ocot by mohol pomôcť, mala som tiež také dve misky, čo som dostala od niekoho a tie nie a nie dočistiť tak aby proste voňali. Aby nepáchli takou novotou, takým neviem akoby som to nazvala. A taka som ocot, vodu, zavrela, potriasla, nechala tak nejaký čas a v pohode.
@nika_val vyskúšala by som ocot a pripadne aj sódu bicarbonu🙂